ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Τον λάτρευα, ήταν ένας αιρετικός που εκτιμούσε την ανωνυμία του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο»

Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν, Τιφέν, μιλά για τον πατέρα της, τον οποίο η μητέρα της εγκατέλειψε όταν ερωτεύτηκε τον μελλοντικό πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

«Τον λάτρευα, ήταν ένας αιρετικός που εκτιμούσε την ανωνυμία του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο»

Ποιος ήταν ο τραπεζίτης σύζυγος της Μπριζίτ Μακρόν, που έχασε την γη κάτω από τα πόδια του όταν η σύζυγός του ερωτεύτηκε έναν έφηβο; Ο πρώτος σύζυγος της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, τον οποίο εγκατέλειψε όταν ερωτεύτηκε τον μελλοντικό πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, πέθανε σε ηλικία 69 ετών.

Ο άντρας του οποίου ο γάμος έληξε άδοξα όταν ο νυν Γάλλος Πρόεδρος ερωτεύτηκε τη σύζυγό του, πέθανε πριν από εννέα μήνες - χωρίς να έχει γίνει καμία ανακοίνωση μέχρι χθες.

Ο Αντρέ Λουί Οζιέρ, ο 69χρονος συνταξιούχος τραπεζίτης, πέθανε υπό το «αυστηρότερο απόρρητο» τον περασμένο Δεκέμβριο, και την ανακοίνωση έκανε η δικηγόρος κόρη του με την Μακρόν, η Τιφέν Οζιέρ. Η 36χρονη δήλωσε στο Paris Match: «Ο πατέρας μου πέθανε, τον έθαψα στις 24 Δεκεμβρίου υπό άκρα μυστικότητα. Τον λάτρευα, ήταν ένας αιρετικός που εκτιμούσε την ανωνυμία του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Κι αυτό έπρεπε να το σεβαστώ».

Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, η Τιφέν άφησε αιχμές για τις σχέσεις των άλλων μελών της οικογένειάς της με τον πατέρα τους, ενώ η μητέρα της προφανώς ήταν αμέτοχη σε αυτό.

«Τον λάτρευα, ήταν ένας αιρετικός που εκτιμούσε την ανωνυμία του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο»
Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, η Τιφέν άφησε αιχμές για τις σχέσεις των άλλων μελών της οικογένειάς της με τον πατέρα τους.

Ο γάμος σε πολύ νεαρή ηλικία

Ο 23χρονος τότε Αντρέ Λουί Οζιέρ παντρεύτηκε την μόλις 21 ετών Μπριζίτ Τρονιέ, το 1974 και απέκτησαν τρία παιδιά, τον πρωτότοκο γιο Σεμπαστιέν που είναι σήμερα 45 ετών και είναι μηχανικός, τη Λοράνς 43 ετών που είναι καρδιολόγος και την Τιφέν 36 ετών που είναι δικηγόρος.

Η οικογένεια πέρασε πολλά ευτυχισμένα χρόνια μαζί, ωστόσο πέρασε μια μεγάλη κρίση στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο νεαρός τότε Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε μια σχέση με τη Μπριζίτ, που ήταν 25 χρόνια μεγαλύτερη από αυτόν.

Ο 23χρονος τότε Αντρέ Λουί Οζιέρ παντρεύτηκε την μόλις 21 ετών Μπριζίτ Τρονιέ, το 1974 και απέκτησαν τρία παιδιά.

Συναντήθηκε για πρώτη φορά με την Μπριζίτ όταν παρακολούθησε μαθήματα γαλλικών και λατινικών στο La Providence, ένα ιδιωτικό σχολείο στο Amiens, στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας. Ο Μακρόν, ο οποίος ήταν πολύ καλός μαθητής, ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την παθιασμένη καθηγήτρια λογοτεχνίας.

Οι δύο τους ήρθαν πιο κοντά όταν ο Μακρόν, στα 16 του, εντάχθηκε στη δραματική σχολή του σχολείου, που είχε ως υπεύθυνη τη Μπριζίτ.

Ο τραπεζίτης πρώην σύζυγός της, περιγράφεται ως «ένας καλός άνθρωπος με ισχυρή ηθική πυξίδα» από ορισμένους οικογενειακούς φίλους και ως «υπερβολικά αυστηρός» από άλλους.

Ένας καλός και ηθικός άνθρωπος

Ο τραπεζίτης πρώην σύζυγός της, περιγράφεται ως«ένας καλός άνθρωπος με ισχυρή ηθική πυξίδα» από ορισμένους οικογενειακούς φίλους και ως «υπερβολικά αυστηρό» από άλλους.

Ως παιδί και έφηβος, η Μπριζίν ήταν επαναστάτρια και αυτό επιβεβαιώνουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός της. Άλλωστε, η ίδια έκανε την επανάστασή της όταν άφησε την οικογένειά της γιατί ερωτεύτηκε έναν έφηβο. Κάτι που ο πρώην σύζυγός της δεν ξεπέρασε ποτέ.

Το διαζύγιό της με τον Οζιέρ βγήκε το 2006 και ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκε με τον Μακρόν.

Το σοκ και η απομόνωση μετά το διαζύγιο

Όταν ο Μακρόν ενηλικιώθηκε, η σχέση του με τη Μπριζίτ Μακρόν προχώρησε και αφού πήρε διαζύγιο από τον σύζυγό της μετακόμισε στο Παρίσι. Το διαζύγιό της με τον Οζιέρ βγήκε το 2006 και ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκε με τον Μακρόν.

Μετά τον γάμο της με τον Εμανουέλ Μακρόν, το 2007, ο πρώην σύζυγός της απομονώθηκε και απέφευγε οποιαδήποτε δημοσιότητα, ενώ δεν μίλησε ποτέ για τον χωρισμό τους. Προφανώς ήταν κάτι που δεν ξεπέρασε ποτέ.

Μετά τον γάμο της με τον Εμανουέλ Μακρόν, το 2007, ο πρώην σύζυγός της απομονώθηκε και απέφευγε οποιαδήποτε δημοσιότητα, ενώ δεν μίλησε ποτέ για τον χωρισμό τους.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".