ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το σωματείο "Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας" προωθεί την ελληνική Μόδα

Το μέλλον της Ελληνικής Μόδας μοιάζει πιο λαμπρό από ποτέ.

Το σωματείο "Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας" προωθεί την ελληνική Μόδα

Μια νέα αρχή για τον κόσμο της Ελληνικής μόδας ξεκίνησε με αφορμή τη δημιουργία του σωματείου "Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας". Σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση μελών και καλεσμένων για την κοπή της πίτας την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο ΥesHotel. Το νέο αυτό εγχείρημα φέρνει κοντά τους επαγγελματίες του χώρου και σηματοδοτεί ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τον κλάδο.

Το σωματείο "Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας" προωθεί την ελληνική Μόδα

To διοικητικό συμβούλιο με Πρόεδρο την Ορσαλία Παρθένη, Αντιπρόεδρο τον Βασίλη Ζούλια, γραμματέα την Ιωάννα Κουρμπέλα, ταμία τον Κωνσταντίνο Τσιγαρό, μέλος με την αρμοδιότητα υπευθύνου δημοσίων σχέσεων τον Άγγελο Μπράτη, δικηγόρο την Ιωάννα Ν.Λαγουμίδου αλλά και τα μέλη του συλλόγου από όλη την Ελλάδα, αντάλλαξαν ευχές για την ευόδωση των σκοπών του σωματείου, ενώ έθεσαν νέους στόχους και προοπτικές.

Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας

Οι παριστάμενοι κ. Νικόλαος Κογιουμτζής, Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και ο κ. Μελέτης Καραμπίνης, Διευθυντής Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων, συμβούλευσαν το διοικητικό συμβούλιο και δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν κατά το μέγιστο δυνατό προκειμένου να προωθηθεί η Ελληνική μόδα και οι Έλληνες σχεδιαστές, όπως τους αξίζει.

Από τη συνάντηση φυσικά δεν έλλειπαν καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου της μόδας, όπως η Έλις Κiss, o Mιχάλης Πάντος, η Έφη Φαλίδα, ο Νικόλας Γεωργίου, η Σάντυ Τσαντάκη οι οποίοι μαζί με τους Μάρα Δεσίπρη, Θανάση Κρίκη και Βαγγέλη Κύρη αποτελούν και την κριτική επιτροπή ένταξης νέων μελών στο σωματείο.

Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας

Οι στόχοι του σωματείου μεταξύ άλλων είναι η προώθηση, υποστήριξη και προβολή, με κάθε μέσο, της δράσης των σχεδιαστών της ελληνικής μόδας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και η επιδίωξη σύναψης συμφωνιών με ευεργετικούς όρους για την συμμετοχή των μελών σε κάθε είδους εκθέσεις, διοργανώσεις μόδας, showrooms κ.α. είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Η διοργάνωση και επιμέλεια, ακόμα και σε συνεργασία με άλλους φορείς, εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες διαφόρων επαγγελμάτων που συναντώνται με το επάγγελμα του σχεδιαστή μόδας.

Ανάμεσα στους καίριας σημασίας σκοπούς του σωματείου, είναι η διεξαγωγή προγραμμάτων καθοδήγησης και mentoring σε νέους σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες συναφών επαγγελμάτων είτε από τα μέλη της Ένωσης είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας

Το πρώτο βήμα έγινε αποφασιστικά και το μέλλον διαφαίνεται ελπιδοφόρο για την Ελληνική Μόδα. Οι Έλληνες σχεδιαστές έδειξαν την δυναμική τους. Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου εκτός των προαναφερόμενων μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Χρήστος Πετρίδης και Βενέδικτος Αντύπας (Maison Faliakos), ο Βρεττός Βρεττάκος, ο Σωτήρης Γεωργίου, ο Γιώργος Ελευθεριάδης, η Λιάνα Καμπά, ο Στέλιος Κουδουνάρης, η Ντενιζ Ελευθερίου, ο Χρήστος Κωσταρέλλος, η Χαρά Λεμπέση, ο Δημήτρης Ντάσιος, ο Δημήτρης Πέτρου, ο Γιάννης Τόγκος, ο Μάκης Τσέλιος κ.α.

Πηγή: madamefigaro.gr

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".