ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το προσωπικό του σχολείου της τη χτυπούσε, την κρατούσε σε απομόνωση, την ανάγκασε να πάρει χάπια

Η Πάρις Χίλτον μίλησε για την τραυματική εμπειρία από το ιδιωτικό οικοτροφείο όπου φοιτούσε, που της προκάλεσε μακροχρόνιους εφιάλτες και αϋπνία.

Το προσωπικό του σχολείου της τη χτυπούσε, την κρατούσε σε απομόνωση, την ανάγκασε να πάρει χάπια

Σε ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε για την Πάρις Χίλτον τον Σεπτέμβριο, με τίτλο «This is Paris», αποκαλύπτεται ένα εφηβικό τραύμα που της προκάλεσε μακροχρόνιους εφιάλτες και αϋπνία. Όταν η πλούσια κληρονόμος και τηλεοπτική σταρ φοιτούσε στο ιδιωτικό οικοτροφείο Provo Canyon, όπως ισχυρίζεται η ίδια για περίπου έναν χρόνο, ως «ανήσυχη έφηβη», υπέστη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση από το προσωπικό, το οποίο τη χτυπούσε, την κρατούσε σε απομόνωση, την παρακολουθούσε όταν έκανε ντους και την ανάγκασε να πάρει άγνωστα χάπια.

Αυτή η εμπειρία της προκάλεσε από διαταραχές ύπνου μέχρι προβλήματα στις σχέσεις της, καθώς έχασε την εμπιστοσύνη της ακόμα και σε συγγενικά πρόσωπα. «Οι εφιάλτες τη στοίχειωναν» λέει σήμερα η σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, Αλεξάντρα Ντιν. «Άρχισε να νιώθει ότι αν έκανε κάτι για ό,τι συμβαίνει και σε άλλα παιδιά που πηγαίνουν σε εκείνα τα κακοποιητικά οικοτροφεία, τότε οι εφιάλτες της ίσως να σταματούσαν».

«Άρχισε να νιώθει ότι αν έκανε κάτι για ό,τι συμβαίνει και σε άλλα παιδιά που πηγαίνουν σε εκείνα τα κακοποιητικά οικοτροφεία, τότε οι εφιάλτες της ίσως να σταματούσαν».

Πράγματι, η απόφασή της να μοιραστεί την ιστορία της μέσα από το ντοκιμαντέρ φαίνεται να βοήθησε καταρχήν την ίδια, αφού όπως εξομολογήθηκε μετά τα γυρίσματα «σταμάτησα να έχω εφιάλτες τόσο συχνά».

Γιατί όμως η Χίλτον δεν είχε αναζητήσει νωρίτερα βοήθεια; Όπως εξήγησε η σκηνοθέτιδα στο refinery29.com, «στην αρχή της συζήτησής μας μου είπε ότι δεν μπορούσε να πάει σε ψυχοθεραπευτή γιατί ένιωθε ότι σε εκείνα τα σχολεία την είχαν κακοποιήσει. Η ψυχοθεραπεία ήταν μέρος του μετατραυματικού στρες της. Γνωρίζοντας πώς να χρησιμοποιήσει τα media και νιώθοντας πιο άνετα να αφηγηθεί την ιστορία της με αυτό τον τρόπο, επέλεξε αυτό το μονοπάτι αντί για την ψυχοθεραπεία».

Δεν ήταν όμως η μοναδική δράση που ανέλαβε για να βοηθήσει και άλλα παιδιά να ξεφύγουν από τέτοιες καταστάσεις. Πρόσφατα ένωσε τη φωνή της με εκατοντάδες άλλους πρώην μαθητές από το Provo Canyon και άλλα παρόμοια σχολεία σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Γιούτα, που διοργανώθηκε από τον Breaking Code Silence, έναν οργανισμό που ζητά μεταρρύθμιση στην αποκαλούμενη «βιομηχανία της προβληματικής εφηβείας».

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι διαδηλωτές διακρίνονται να κάνουν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας - για να υποδηλώσουν πώς τα σχολεία σιώπησαν τα θύματά τους - ενώ κρατούν πανό που αναγράφουν συνθήματα, όπως «Τα παιδιά πάνω από τα κέρδη», «Κλείστε το Provo» και φορούν to-shirt με τη λέξη «επιζών».

Δείτε το βίντεο της διαμαρτυρίας:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photo: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".