
Δεν είναι μόνο η ηθοποιός πίσω από τη «Μυρσίνη» στις «Άγριες Μέλισσες», αλλά και, κυρίως, μια χαρισματική ερμηνεύτρια του θεάτρου και μια προσωπικότητα που εμπνέει με τα λόγια και τις πράξεις της. Η Κατερίνα Διδασκάλου, όταν τής ζητήθηκε να αποκαλύψει κάποιο σπόιλερ για την πιο αγαπημένη ελληνική τηλεοπτική σειρά, απάντησε πως «το μεγαλύτερο σπόιλερ είναι η αισθητική, η ποιότητα που μπαίνει στα ελληνικά νοικοκυριά δωρεάν». Για τη «Μυρσίνη», περιορίστηκε στο να σχολιάσει πως «δεν είναι ένας απλός χαρακτήρας. Είναι μια γυναίκα και πανούργα και ευαίσθητη».
Το καστ πίσω από τις «Άγριες Μέλισσες» δεν ανησυχεί για τα νούμερα τηλεθέασης, όπως επισήμανε. Άλλωστε έχει κατακτήσει και εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Η Διδασκάλου είπε σχετικά: «Ποτέ δεν κοιτάμε νούμερα. Πηγαίνουμε και κάνουμε αυτό που ξέρουμε με τον καλύτερο τρόπο κάθε μέρα».
Η ηθοποιός τοποθετήθηκε επίσης, με αξιοπρέπεια και σαφήνεια πάνω στο φαινόμενο των ριάλιτι τύπου «Big Brother»: «Υπάρχει θέση για όλους, από εκεί και πέρα το κοινό μένει να αποφασίσει ποια αισθητική και ποιο θέαμα υποτιμά τη νοημοσύνη του ή όχι. Κάνοντας τα τελευταία εννέα χρόνια έναν μονόλογο με γεμάτα θέατρα, δεν μπορώ να πω παρά το ότι το κοινό ξέρει πραγματικά να τιμάει τις καλές δουλειές. Μέσα στην κρίση έζησα από το θέατρο. Με έναν μονόλογο, έτσι; Σας το τονίζω. Έχω μόνο ευγνωμοσύνη να δηλώσω γι’ αυτό».
«Μέσα στην κρίση έζησα από το θέατρο. Με έναν μονόλογο, έτσι;»
Να θυμίσουμε ότι η Διδασκάλου είχε προκαλέσει πριν από μερικούς μήνες αίσθηση με μια εξομολόγησή της, ότι στο σπίτι της φιλοξενεί έναν άστεγο που γνώρισε στου Φιλοπάππου. «Ο λόγος που το δημοσιοποίησα ήταν γιατί, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είναι της μόδας τέτοιου είδους πράγματα και όχι οι διακοπές στη Μύκονο» είχε πει, προσθέτοντας: «Τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον ήξερα. Τον έβλεπα πηγαίνοντας στου Φιλοπάππου και ήξερα ότι είναι πολύ εργατικός, νοικοκυρεμένος, ένας άνθρωπος που ποτέ δεν ζήτησε κάτι, αλλά μόνο προσέφερε στους περαστικούς. Νομίζω ότι οφείλουμε να απλώνουμε το χέρι στους συνανθρώπους μας, ειδικά στους πιο ανήμπορους. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε με τις πράξεις μας και στους νεότερους ότι δεν υπάρχει μόνο μαυρίλα, αλλά και αγάπη και αλληλεγγύη. Πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη».
Δείτε την Κατερίνα Διδασκάλου να μιλάει για τις «Άγριες Μέλισσες» και το «Big Brother»:
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
κεντρική φωτό: