ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τίνα Τέρνερ: Δραπετεύσε από την οικογενειακή βία και παντρεύτηκε στα 73 της

Δείτε πώς είναι σήμερα στα 77 της έχοντας πίσω της ένα εκπληκτικό στόρι 59 ετών πορείας.

Τίνα Τέρνερ: Δραπετεύσε από την οικογενειακή βία και παντρεύτηκε στα 73 της

Ξυλοκοπήθηκε ανελέητα, ταπεινώθηκε, απειλήθηκε η ζωή της από τον ίδιο της τον άνδρα, αλλά κατάφερε να ξεφύγει και να επιστρέψει βασίλισσα. Η επονομαζόμενη και «βασίλισσα της Ροκ», Τίνα Τέρνερ, γεννήθηκε το 1939 στο Τενεσί, με το όνομα Άννα Μέι Μπούλοκ. Το 1956 γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της, Άικ Τέρνερ, όταν αυτός βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του. Το συγκρότημά του, «Kings of Rythm», ήταν από τα πιο δημοφιλή της εποχής και η νεαρή Άννα Μέι δεν άργησε να γοητευτεί απ’ τη ζωή των πετυχημένων μουσικών. Στην αρχή της γνωριμίας τους, κανείς απ’ τους δύο δεν είχε ρομαντικές βλέψεις για τον άλλον. Η Τίνα ήταν πολύ «κοκκαλιάρα» για τον Άικ, αλλά η φωνής της και το πάθος των ερμηνειών της ήταν υπεραρκετό για να την κάνει τραγουδίστρια του συγκροτήματος.

Τίνα Τέρνερ: Δραπετεύσε από την οικογενειακή βία και παντρεύτηκε στα 73 της
Το 1956 γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της, Άικ Τέρνερ, όταν αυτός βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του.
Η Τίνα χρειάστηκε πολλάκις να ανέβει στη σκηνή με σπασμένη μύτη και μαυρισμένα μάτια. «Ήθελε να φαίνονται οι τραυματισμοί. Αυτό ήταν το πιο ντροπιαστικό απ’ όλα». Ο Άικ ήταν το απόλυτο αφεντικό.

Εκείνη την εποχή, είπε η Τίνα σε συνέντευξή της στην Όπρα, οι δυο τους ήταν σαν αδέρφια. To ίδιο υποστήριξε και ο Άικ: «Ένιωθα ότι είχα κάνει κάτι με την αδερφή μου. Να πεθάνω ήθελα… ήμασταν πραγματικά σαν αδέρφια. Αλλά αυτή η φωνή της…», με αυτό τον τρόπο περιέγραψε αργότερα ο Άικ Τέρνερ την πρώτη ερωτική επαφή με την Τίνα. Στην αρχή, ο Άικ ήταν τρυφερός και συναισθηματικός, αλλά η συμπεριφορά του προς τους άλλους ήταν εξαιρετικά επιθετική. Ήταν θέμα χρόνου να στραφεί αυτή η επιθετικότητα και στην γυναίκα του. Η πρώτη αφορμή του δόθηκε όταν η Τίνα θέλησε να σταματήσει τη συνεργασία τους. Ο Άικ έδωσε μία ξεκάθαρη απάντηση: χτύπησε την Τίνα στο πρόσωπο με ένα καλαπόδι για τα παπούτσια. Η Τίνα, παρ’ όλα αυτά, δεν τον εγκατέλειψε. Παντρεύτηκαν το 1962 στο Μεξικό, αλλά οι ξυλοδαρμοί συνεχίστηκαν. Στην αρχή ο Άικ σημάδευε τα πλευρά της Τίνα, για να κρύβονται πιο εύκολα οι τραυματισμοί. Αργότερα, όμως, έχασε κάθε συστολή. Η Τίνα χρειάστηκε πολλάκις να ανέβει στη σκηνή με σπασμένη μύτη και μαυρισμένα μάτια. «Ήθελε να φαίνονται οι τραυματισμοί. Αυτό ήταν το πιο ντροπιαστικό απ’ όλα». Ο Άικ ήταν το απόλυτο αφεντικό.

Τον Ιούλιo του 2013 παντρεύτηκε τον επί 27 χρόνια σύντροφό της, Έρβιν Μπαχ.
Η Τίνα Τάρνερ στα 73 της παντρεύτηκε τον 57χρονο Έρβιν Μπαχ.

Ενώ όλοι ήξεραν, κανείς δεν τολμούσε να αντιδράσει. Όλοι οι συνεργάτες τους ήταν εξαρτημένοι από αυτόν. Αυτός εξασφάλιζε δουλειά, χρήματα, ναρκωτικά. Το ίδιο εξαρτημένη ήταν και η Τίνα. Δεν είχε δικά της χρήματα, ένιωθε ακόμα μία δυνατή αγάπη για τον Άικ και είχε τη μητέρα της, η οποία τον λάτρευε τόσο, που δεν ήθελε να ακούσει καμία κουβέντα εναντίον του. Η ταινία «What’s love got to do with it», που περιγράφει τη σχέση της με τον Άικ, έχει πολλές σκηνές βίας. Όσο τρομακτική και αν είναι, η Τίνα είναι αυτή που έζησε τον αληθινό τρόμο.

Η σωτήρια ψαλμωδία

Η Τίνα βρήκε καταφύγιο στου Βουδισμό, ύστερα από προτάσεις των γυναικών που πούλαγαν ναρκωτικά στον Άικ. Άρχισε να ψέλνει ακατάπαυστα έναν βουδιστικό ύμνο και δεν σταμάτησε ούτε καν όταν μπήκε στο στούντιο για ηχογράφηση. Το αποτέλεσμα ξετρέλανε τον Άικ, ο οποίος αντί να την χτυπήσει όπως συνήθιζε, της έδωσε χρήματα και της είπε να ψωνίσει ότι ήθελε.

Η Μεγάλη Έξοδος

Η Τίνα εγκατέλειψε τον Άικ στις 2 Ιουλίου του 1976. Οι δυο τους είχαν ταξιδέψει στο Λος Άντζελες για μία παράσταση και στη διαδρομή είχαν ακόμα ένα φοβερό καυγά. Η Τίνα έφυγε κρυφά, απ’ την πίσω πόρτα του ξενοδοχείο, με μόλις 36 σεντς στην τσέπη της. Τη φυγάδευσε ένας φίλος της δικηγόρος, που την είχε βοηθήσει και μετά από κάποιες άλλες «εξάρσεις» του Άικ. Για τις επόμενες μέρες, η Τίνα ένιωθε ότι έβλεπε τον Άικ παντού. Είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να φύγει, αλλά ο Άικ πάντα την έπιανε. Αυτή τη φορά, όμως, τα κατάφερε. Ο Άικ δε σταμάτησε να κυνηγάει την Τίνα και μάλιστα επιστράτευσε και τη μητέρα της, η οποία τον λάτρευε.

Η «βασίλισσα της Ροκ» αφιερώθηκε στην καριέρα της και απέδειξε καλύτερα από τον καθένα πως «ότι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό».

Σε μία απ’ τις μετέπειτα συναντήσεις τους, ο Άικ άρχισε πάλι να ξεσπά πάνω στην Τίνα. Εκείνη όμως μάντεψε τις προθέσεις του εγκαίρως και έφυγε γρήγορα. Αργότερα ο Άικ της εκμυστηρεύτηκε ότι έκανε καλά που έφυγε, γιατί είχε φέρει όπλο μαζί του και μπορεί να τη σκότωνε. Πήραν διαζύγιο το 1976, μετά από 14 χρόνια γάμου. Έκτοτε, η καριέρα της Τίνα Τέρνερ πήρε τα πάνω της. Η «βασίλισσα της Ροκ» αφιερώθηκε στην καριέρα της και απέδειξε καλύτερα από τον καθένα πως «ότι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό». Τον Ιούλιo του 2013 παντρεύτηκε τον επί 27 χρόνια σύντροφό της, Έρβιν Μπαχ. Η Τέρνερ πήρε μάλιστα την ελβετική υπηκοότητα, για να απαλλαγεί από τους αμερικανικούς φόρους. Δέχθηκε σκληρή κριτική και τις απειλές της αμερικανικής εφορίας, αλλά αυτή η 73άρα γυναίκα έχει αντέξει πολλά, για να φοβηθεί την εφορία. Στις 26 Φεβρουαρίου του 1985, κέρδισε το βραβείο Γκράμι για το τραγούδι: «Whats Love Got to Do With It?».

Δείτε ένα βίντεο με το στόρι της και δείτε την εικόνα της σήμερα:

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".