ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

The Wedding Singers: Η μπάντα που μετατρέπει οποιονδήποτε χώρο σε ένα τεράστιο dance floor

To συγκρότημα που αναβιώνει τα ξέφρενα πάρτυ των 90s μάς μιλά για τη μουσική, αλλά και τα μοναδικά live του, «γεμάτα φλερτ, μπύρες, χορό και ... κακό χαμό!».

The Wedding Singers: Η μπάντα που μετατρέπει οποιονδήποτε χώρο σε ένα τεράστιο dance floor

Ο Θοδωρής, ο Λάμπης, ο Χρήστος και ο Μανώλης, νοσταλγώντας τη δεκαετία της εφηβείας τους, σκέφτηκαν να σχηματίσουν μια μπάντα που θα έπαιζε διασκευές μουσικών κομματιών που άκουγαν και χόρευαν ακατάπαυστα σε αυτήν. Η απήχησή τους, βέβαια, έχει αποδειχθεί ως τώρα εντυπωσιακή, εφόσον οι ζωντανές εμφανίσεις τους έχουν γίνει γνωστές για το αστείρευτο κέφι που δημιουργούν στο κοινό (παρά την αρκετά... άκεφη σημερινή εποχή), το πρώτο άλμπουμ τους ήδη ετοιμάζεται, ενώ στο διαγωνισμό «Jumping Fish» της Cosmote απέσπασαν πρόσφατα τη δική τους διάκριση.

Ας τους αφήσουμε, όμως, να μας αφηγηθούν οι ίδιοι την ιστορία τους:

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία των «Wedding Singers»;

Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη μας για την αναβίωση των εφηβικών μας πάρτυ και των αντίστοιχων μουσικών που ακουγόντουσαν σε αυτά. Θέλαμε, όπως και να έχει, να δούμε τους εαυτούς μας, καθώς και τους φίλους μας, να χορεύουν πάλι. Κοινώς, να προσφέρουμε άφθονο γέλιο σε πρώτη φάση.

Τα περισσότερα μουσικά κομμάτια σας είναι διασκευές των '90s. Τι σας κέρδισε τόσο πολύ σε αυτά, ώστε να μας τα επανασυστήσετε σήμερα;

Είναι τα κομμάτια με τα οποία στη νιότη μας ερωτευτήκαμε και αλητέψαμε. Αυτή θα ήταν μια ωραία και λογική-κλισέ απάντηση. Αλλά η αλήθεια είναι πως τα γουστάραμε όλα αυτά τα σαχλοτράγουδα που στελέχωναν τη χορευτική σκηνή εκείνης της εποχής.

Πείτε μας μερικά από τα πιο αγαπημένα σας κομμάτια που έχετε διασκευάσει.

A si me gusta - Chimo Bayo, No good - prodigy, da funk - daft punk, need you tonight - INXS, Boombastic - Shaggy

Οι ζωντανές εμφανίσεις σας είναι γνωστές για την ξέφρενη διασκέδαση και τον ασταμάτητο χορό, που, επίσης, θυμίζουν τα πάρτυ στα 90s. Περιγράψτε μας τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές που έχετε ζήσει σε αυτές.

Τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές τις ζήσαμε την περίοδο που παίζαμε στο Τώρα-Κ44, στο Γκάζι, όπου κάθε Τετάρτη στηνόταν το πιο ξέφρενο πάρτυ της πόλης. Κορίτσια, μπύρες, χορός και κακός χαμός.

Επίσης, έχετε παίξει και σε ... γάμους και παραδοσιακά πανηγύρια, αλλά και στην ίδια σκηνή με την Άννα Βίσση. Πώς συμβαδίζουν όλα αυτά με τη μουσική σας;

Η μπάντα είναι η σύνδεση όλων αυτών, καθώς έκανε ό,τι ήξερε να κάνει πάντα: Να παίζει χορευτική μουσική και να μετατρέπει οποιονδήποτε χώρο σε ένα τεράστιο dance floor.

Πρόσφατα, κερδίσατε και στο διαγωνισμό «Jumping Fish» της Cosmote. Τι σημαίνει αυτή η διάκριση για εσάς;

Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά συμμετείχαμε σε ένα τέτοιο διαγωνισμό, οπότε ήταν πολύ ενδιαφέρον. Φυσικά και ενθουσιαστήκαμε (μη σας πούμε πως συγκινηθήκαμε κιόλας) με την ανταπόκριση και την στήριξη, που έφερε το Electric Wire στην πρώτη θέση. Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται στη δυνατότητα που έχουμε, πλέον, να ηχογραφήσουμε τον πρώτο μας δίσκο.

Σύντομα, λοιπόν, θα κυκλοφορήσει το πρώτο άλμπουμ σας. Πότε ακριβώς το προγραμματίζετε και τι θα ακούσουμε σε αυτό;

Μέσα στην άνοιξη θα κυκλοφορήσει το πρώτο single από το δίσκο και, ενδεχομένως μέσα στο καλοκαίρι, και ολόκληρο το άλμπουμ.

Έχετε πει ότι από τους πρώτους τομείς που χτύπησε η κρίση είναι αυτός της διασκέδασης. Ως νέοι καλλιτέχνες, με ποιους τρόπους διαχειρίζεστε την κατάσταση;

Οκτάωρος ύπνος, καλή διατροφή, μισή ώρα γυμναστική και απαραιτήτως 5-6 αμύγδαλα κάθε πρωί!

Μέσα στο κλίμα των κακών οικονομικών συνθηκών και της πεσμένης διάθεσης που επικρατεί σήμερα, ποιο είναι το μυστικό για να ξεσηκώνετε το κοινό και να δημιουργείτε ατμόσφαιρα πάρτυ, ακόμα και σε μεγάλους χώρους που έχετε εμφανιστεί, όπως το Gazarte και ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής;

Ακριβώς σε αυτές τις συνθήκες είναι που μετράς τις δυνάμεις σου. Η μπάντα συνεχίζει να κάνει αυτό για το οποίο είναι ταγμένη. Να δημιουργεί ψυχοθεραπευτικά πάρτυ, να προκαλεί τον κόσμο να χορέψει και να φύγει για λίγο από το «αλλοπρόσαλλο όνειρο» εικονικής πραγματικότητας που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

The Wedding Singers: Η μπάντα που μετατρέπει οποιονδήποτε χώρο σε ένα τεράστιο dance floor
Θοδωρής Μαυρογιώργης

Τι άλλο αναπολείτε από τη δεκαετία του '90 - πέρα από τη μουσική - που θεωρείτε ότι δεν υπάρχει πια;

Η μουσική εξελίσσεται, ειδικά η χορευτική, οπότε υπάρχει, απλά αλλάζει μορφή, ήχους, παραγωγή κλπ. Αναπολούμε, σίγουρα, την εφηβεία μας όπου το κορμί μας μπορούσε να ακολουθήσει πιο εύκολα τις εντολές που έδινε ο εγκέφαλος για να κάνει τις χορευτικές φιγούρες που θέλαμε. Πέρα από αυτήν, αναπολούμε τη νυχτερινή ζωή που υπήρχε τότε και την αντίστοιχη διάθεση του κόσμου.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Αρχικά να ολοκληρώσουμε τις ηχογραφήσεις για τον πρώτο μας δίσκο και μετέπειτα μερικά live για την προώθησή του. Ίσως αργότερα να μπορέσουμε να την «κοπανήσουμε» για ένα ευρωπαϊκό tour ή έστω ένα πανελλαδικό, βρε αδερφέ.

Από εμφάνιση του συγκροτήματος στο Gazarte. Φωτο: Σπύρος Κανατάς

Facebook: The Wedding Singers

* Οι «Wedding Singers» θα εμφανιστούν την Παρασκευή 26/2 στο «Gazarte»

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".