ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θάνατος του παιδιού της, ναρκωτικά, κατάθλιψη, βουλιμία: Το τραγικό παρελθόν της Λίλυ Άλλεν

Το γεγονός ότι κατάφερε να τα αφήσει όλα πίσω της και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή πλάι στον Ντέιβιντ Χάρμπουρ του Stranger Things δίνει αισιοδοξία.

Θάνατος του παιδιού της, ναρκωτικά, κατάθλιψη, βουλιμία: Το τραγικό παρελθόν της Λίλυ Άλλεν

Είναι λες και κατάφερε να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της. Οι φωτογραφίες μιας ευτυχισμένης Λίλυ Άλλεν από τον απλό αλλά τρυφερό γάμο της με τον Ντέιβιντ Χάρμπουρ, πρωταγωνιστή του Stranger Things, δείχνουν ότι η 35χρονη τραγουδίστρια κατάφερε να αφήσει πίσω της τα τραύματα του παρελθόντος και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.

Στο πλάι της, οι δύο κόρες της, η 8χρονη Έθελ και η 7χρονη Μάρνι, οι μοναδικές καλεσμένες στο εκκλησάκι όπου τελέστηκε το μυστήριο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στο πιστοποιητικό γάμου χρησιμοποίησε το όνομα του πρώην συζύγου της, Σαμ Κούπερ, υπογράφοντας ως Λίλυ Κούπερ.

Η Λίλυ και ο Σαμ είχαν παντρευτεί το 2011, αλλά πήραν διαζύγιο το 2017 αφού η Λίλυ υπέφερε από μια σειρά από ψυχικές διαταραχές, τις οποίες πυροδότησε η θνησιγένεια του πρώτου τους παιδιού. Όμως τα προβλήματα για την ερμηνεύτρια ξεκίνησαν ήδη από την παιδική ηλικία της.

Από νήπιο ο πατέρας της, ο ηθοποιός Κιθ Άλλεν, την έπαιρνε μαζί του σε φεστιβάλ, όπου πουλούσε ναρκωτικές ουσίες. Στα τέσσερα χρόνια της οι γονείς της πήραν διαζύγιο και έκτοτε απομακρύνθηκε εντελώς από τον πατέρα της. Χαρακτηριστικά, η ίδια έχει πει πως έχει περάσει περισσότερο χρόνο στη ζωή της βγάζοντας βόλτα τους σκύλους της παρά με τον πατέρα της. Ωστόσο, και η μητέρα της αντιμετώπιζε προβλήματα με ναρκωτικές ουσίες, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να μπει σε κλινική απεξάρτησης.

Η Λίλυ έγινε σταρ σε ηλικία 21 ετών αλλά η ευαλωτότητά της την έμπλεξε σε επικίνδυνες καταστάσεις, που δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα μίντια. Φωτογραφίες τη δείχνουν μεθυσμένη στις Κάννες ή σε κατάσταση κατάρρευσης στα Glamour Awards του 2008, αφού είχε κάνει χρήση κεταμίνης.

Φωτογραφίες τη δείχνουν μεθυσμένη στις Κάννες ή σε κατάσταση κατάρρευσης στα Glamour Awards του 2008, αφού είχε κάνει χρήση κεταμίνης.

Το 2009, μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον κόσμο του θεάματος. Μέχρι τότε υπέφερε από βουλιμία και έκανε κατάχρηση υπνωτικών χαπιών.

Το 2010 έχασε το πρώτο της παιδί από τον τότε σύντροφό της, Σαμ Κούπερ, ένα αγοράκι που είχαν ήδη ονομάσει Τζορτζ, αποβάλλοντας στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Όταν το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2011 ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της, την Έθελ, η οποία ωστόσο γεννήθηκε με προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί δύο χειρουργικές επεμβάσεις από τότε που ήταν μωρό ακόμα και να ταΐζεται με σωληνάκι μέχρι τον έβδομο μήνα της ζωής της.

Μετά τη γέννηση της δεύτερης κόρης τους, Μάρνι, το 2013, η Λίλυ παρουσίασε επιλόχειο κατάθλιψη σε συνδυασμό με εξάρτηση από το αλκοόλ.

Έχοντας πλέον δύο μικρά παιδιά να την περιμένουν σπίτι, ξεκίνησε για μια μουσική περιοδεία που ήταν ιδιαίτερα τραυματική για εκείνη: «Ντρεπόμουν για ό,τι συνέβαινε και, στη διαδρομή, άρχισα να πίνω περισσότερο. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήμουν μακριά από τη Μάρνι και τη μεγαλύτερη κόρη μου για πολύ καιρό, με έκανε να νιώθω ακόμα χειρότερα. Ανησυχούσα ότι το τουρ μου παρατεινόταν τόσο πολύ, που η σχέση μου με τις κόρες μου θα καταστρεφόταν. Στο τέλος της περιοδείας, επινοούσα δικαιολογίες για να μη γυρίσω σπίτι γιατί δεν μπορούσα να διαχειριστώ το γεγονός ότι θα προτιμούσαν να είναι με τον πατέρα τους παρά με εμένα. Ήταν το αποκορύφωμα της ντροπής που συσσώρευα μέσα μου. Όταν τελικά γύρισα σπίτι, ο γάμος μου τελείωσε και έπιασα πάτο».

Μετά τη γέννηση της δεύτερης κόρης τους, Μάρνι, το 2013, η Λίλυ παρουσίασε επιλόχειο κατάθλιψη σε συνδυασμό με εξάρτηση από το αλκοόλ.

Μετά τον χωρισμό της η Λίλυ δέχτηκε επίθεση από έναν άντρα που στην αυτοβιογραφία της περιγράφει ως «στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας». Αφού βγήκαν έξω για μερικά ποτά, το επόμενο πρωί ξύπνησε στο πλάι του, με εκείνον να προσπαθεί να την εξαναγκάσει να κάνουν σεξ. Ακολούθησε, το 2016, η περίπτωση ενός ψυχικά διαταραγμένου stalker, που παραβίασε το διαμέρισμά της ενώ εκείνη κοιμόταν, την τράβηξε έξω από το κρεβάτι και την απείλησε. «Απομονώθηκα απόλυτα» θυμάται σήμερα για εκείνη την περίοδο η τραγουδίστρια. «Κλείστηκα σπίτι για περίπου δυόμιση χρόνια».

Το 2018 κυκλοφόρησε ένα ακόμα άλμπουμ, με τίτλο «No Shame», αλλά καθώς δεν είχε εμπορική επιτυχία η δισκογραφική εταιρεία σταμάτησε τη συνεργασία τους.

Τελικά όμως φαίνεται πως βρήκε τον σωτήρα της στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Χάρμπουρ, με τον οποίο είναι μαζί εδώ και 13 μήνες (πολλοί από αυτούς σε καραντίνα). Ας ελπίσουμε αυτή η σχέση να έχει ευτυχέστερη έκβαση, καθώς ο Χάρμπουρ δηλώνει υπέρμετρα ρομαντικός: «Παρασύρομαι εύκολα, αν και προσπαθώ να το περιορίσω. Είμαι καλύτερος στις σχέσεις που φαντασιώνομαι παρά σε εκείνες της αληθινής ζωής, αλλά προσπαθώ να γίνω ρεαλιστής» έχει πει ο ηθοποιός, που μετρά δύο αρραβώνες και τρεις ακόμα σοβαρές σχέσεις.

«Με ιντριγκάρουν κυρίως οι έξυπνες, στοχαστικές γυναίκες. Οι άνθρωποι που σκέφτονται σε βάθος, που έχουν έναν παράξενο τρόπο να βλέπουν το σύμπαν μου φαίνονται τρελά ελκυστικοί». Φαίνεται πως βρήκε έναν τέτοιο άνθρωπο στη Λίλυ Άλλεν, που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να αποκαλέσει συμβατική.

«Οι άνθρωποι που σκέφτονται σε βάθος, που έχουν έναν παράξενο τρόπο να βλέπουν το σύμπαν μου φαίνονται τρελά ελκυστικοί»

Το σίγουρο ότι το παρελθόν τους έχει πολλά κοινά, καθώς είναι γεμάτο δοκιμασίες και εξαρτήσεις. Ο νέος της σύζυγος είχε μπει στα 20 χρόνια του στους Ανώνυμους Αλκοολικούς και στα 25 του διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή. Πριν από μερικά χρόνια νοσηλεύτηκε σε κλινική, όταν ήταν πεπεισμένος ότι βρισκόταν «σε επαφή με τον Θεό». Όπως έχει σχολιάσει για εκείνη την περίοδο: «Θα ήθελα να πω ένα πράγμα για τα ψυχιατρικά ιδρύματα. Είναι ένα από τα πράγματα που είχα εξωραϊκεύσει στη ζωή μου αλλά έκανα λάθος – στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο νομίζεις».

Σήμερα όμως δηλώνει κι αυτός ξαναγεννημένος. Όπως σχολίασε ένας φίλος του, σύμφωνα με την Daily Mail: «Ζει νηφάλιος, αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέξαμε όλοι σε εκείνον. Είναι ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, το στήριγμά της. Η ιστορία τους είναι μια ιστορία λύτρωσης».

Δείτε την Άλεν να μιλάει για το δραματικό περιστατικό του stalking που υπέστη:

Με στοιχεία από Daily Mail.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".