ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στήριξε τον πατέρα της που την είχε εγκαταλείψει μικρή: Όλα όσα δεν ξέραμε για την Όντρεϊ Χέπμπορν

Αν και αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα, διαχρονικά ινδάλματα του κινηματογράφου και του στυλ, πολλές λεπτομέρειες της ζωής της παραμένουν άγνωστες.

Στήριξε τον πατέρα της που την είχε εγκαταλείψει μικρή: Όλα όσα δεν ξέραμε για την Όντρεϊ Χέπμπορν

Πόσοι γνωρίζουν ότι σε ηλικία έξι μόλις ετών εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα της; Ή ότι η UNICEF διέσωσε την οικογένειά της την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά και στιλιστικά ινδάλματα στην ιστορία, υπάρχουν πολλές άγνωστες λεπτομέρειες γύρω από τη ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν, που δεν αφορούν μόνο την παιδική ηλικία της. Όπως:

-Το αληθινό της όνομα ήταν Όντρεϊ Καθλίν Ράστον. Ο πατέρας της θεωρούσε τον εαυτό του απόγονο του τρίτου συζύγου της βασίλισσας Μαίρης της Σκωτίας, Τζέιμς Χέπμπορν, γι’ αυτό και άλλαξε το όνομά του σε Χέπμπορν. Το 1935, όταν η Όντρεϊ ήταν ακόμα έξι ετών, εκείνος εγκατέλειψε την οικογένειά του, που ζούσε στο Βέλγιο, και πήγε στο Λονδίνο. Στη δεκαετία του ‘60 η Όντρεϊ επανασυνδέθηκε, ωστόσο, μαζί του και τον στήριξε οικονομικά μέχρι το τέλος της ζωής του.

-Την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο οργανισμός UNICEF βοήθησε την οικογένειά της παρέχοντας φάρμακα και τροφή. Τα επόμενα χρόνια η Χέπμπορν έγινε πρόθυμα πρέσβειρά του, για παράδειγμα δωρίζοντας τα σκουλαρίκια της για τους σκοπούς της UNICEF. Το 1992 βραβεύτηκε από τον Τζορτζ Μπους με το Presidential Medal of Freedom για τη φιλανθρωπική δράση της.

-Τη μεγαλύτερη χημεία στη μεγάλη οθόνη την είχε με πολύ μεγαλύτερούς της άντρες. Όπως με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στη «Σαμπρίνα», 29 χρόνια μεγαλύτερό της, τον Φρεντ Αστέρ στο «Έξυπνο Μουτράκι», επίσης 29 χρόνια μεγαλύτερό της, και τον κατά 25 χρόνια μεγαλύτερό της Κάρι Γκραντ στο «Ραντεβού στο Παρίσι». Εμφανιζόταν στο πλάι πολύ πιο έμπειρων, καταξιωμένων ηθοποιών, και παρ’ όλα αυτά κατάφερνε να λάμψει ως αυτόφωτο άστρο.

-Είχε σχέση με τον Τζον Φ. Κένεντι. Εκείνος ήταν ένας γοητευτικός γερουσιαστής, εκείνη μια όμορφη σταρ του σινεμά την περίοδο που έβγαιναν ραντεβού. Τελικά χώρισαν, αλλά παρέμειναν φίλοι. Μάλιστα, όπως και η Μέριλιν Μονρόε έτσι και η Χέπμπορν έμελλε να του τραγουδήσει το «Happy Birthday», στα επόμενα γενέθλιά του, αλλά δυστυχώς η δική της ερμηνεία δεν είχε ηχογραφηθεί.

-Απογοήτευσε τον σχεδιαστή Ιμπέρ ντε Ζιβανσί για τον πιο παράξενο λόγο. Την πρώτη φορά που επρόκειτο να τη συναντήσει ο δημιουργός του εμβληματικού brand Givenchy, για να σχεδιάσει τα κοστούμια της για τη «Σαμπρίνα» έχοντας ακούσει μόνο το όνομα Χέπμπορν νόμιζε ότι είχε ραντεβού με την Κάθριν Χέπμπορν και απογοητεύτηκε όταν είδε μια ανερχόμενη, τότε ακόμα, πρωταγωνίστρια. Αργότερα έγιναν φίλοι και η Όντρεϊ εξελίχθηκε σε μούσα για τον σχεδιαστή, ο οποίος μάλιστα δημιούργησε ένα άρωμα για λογαριασμό της, με το όνομα L’ interdit, που σημαίνει «απαγορευμένο».

-Τα διαμάντια δεν ήταν οι καλύτεροί της φίλοι. Παρόλο που το στυλ της έχει συνδεθεί με το διαμαντένιο κολιέ Tiffany Diamond, που φόρεσε για μια σειρά πορτρέτων στην προώθηση της ταινίας «Πρόγευμα στο Τίφανις», στην πραγματικότητα προτιμούσε τα μαργαριτάρια, τα οποία της είχε κάνει δώρο, μάλιστα, ο πρώτος της σύζυγος, Mel Ferrer, σε ένα κολιέ που επρόκειτο να γίνει αγαπημένο της.

Δείτε παρακάτω όλες τις άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".