ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Στα 42 έκανα αφαίρεση όγκου από το κεφάλι»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μίλησε on air για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, αλλά και για το πως άλλαξε η κοσμοθεωρία του.

«Στα 42 έκανα αφαίρεση όγκου από το κεφάλι»

Καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή «Στούντιο 4», βρέθηκε ο Αιμίλιος Χειλάκης, κάνοντας σημαντικές αποκαλύψεις για την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε πριν μερικά χρόνια, καθώς παρουσίασε όγκο στο κεφάλι. Ο γνωστός ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί φέτος στην ελληνική σειρά του Ant1 «Άγριες Μέλισσες», ανέφερε πως στα 42 κινδύνεψε να πεθάνει καθώς έκανε ένα σοβαρό χειρουργείο αφαίρεσης όγκου από το κεφάλι.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης αποκάλυψε ότι πάρα το γεγονός πως οι πιθανότητες επιτυχίας της επέμβασης ήταν με το μέρος του, υπήρξε ωστόσο και ένα μικρό ποσοστό να πεθάνει. «Οι πιθανότητες να ζήσω ήταν αρκετά υπέρ μου, αλλά όταν υπάρχει έστω και 1% ότι μπορεί να πεθάνεις, είναι 1%. Είχα έναν καλοήθη όγκο στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, στην βάση κρανίου και το κατάλαβα επειδή είχα διπλωπία. Ο όγκος δηλαδή πίεσε το οπτικό νεύρο, σταμάτησε να κάνει μηχανική κίνηση το μάτι, ήταν δεν ήταν αλλήθωρο. Όμως μέσα σε έναν μήνα από την στιγμή που το κατάλαβα έγινε και η εγχείρηση», εξήγησε ο ηθοποιός, ο οποίος τόνισε πως ο όγκος ξεκίνησε να μεγαλώνει προς το οπτικό νεύρο και όχι προς την καρωτίδα, καθώς στην περίπτωση αυτή θα ήταν δύσκολο να τον αντιληφθεί και ίσως πέθαινε ακαριαία.

Όμως μέσα σε έναν μήνα από την στιγμή που το κατάλαβα έγινε και η εγχείρηση», εξήγησε ο ηθοποιός, ο οποίος τόνισε πως ο όγκος ξεκίνησε να μεγαλώνει προς το οπτικό νεύρο και όχι προς την καρωτίδα, καθώς στην περίπτωση αυτή θα ήταν δύσκολο να τον αντιληφθεί και ίσως πέθαινε ακαριαία.

Σαν «εραστής της ζωής» αντέκρουσε τις δυσκολίες πριν την επέμβαση, δίνοντας θάρρος τόσο στην σύζυγό του, Αθήνα, όσο και στον εαυτό του. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Έλληνας καλλιτέχνης, καθησύχασε τον γιατρό του την ώρα του χειρουργείου πως δεν φέρει καμία ευθύνη για ότι συμβεί, καθώς είναι πολύ ευτυχισμένος με την ζωή που έχει ήδη ζήσει. «Εγώ είπα απλά στον γιατρό μου και το θεωρώ πολύ αλαζονικό, αλλά τότε το πίστευα ‘’Οτιδήποτε κι αν συμβεί, δεν φέρεις καμία ευθύνη. Έχω ζήσει μία πλήρη και πλούσια ζωή κι είμαι πολύ ευτυχισμένος με τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και τα πράγματα που έχω κάνει’’ και εκείνος που απάντησε ‘’πρώτη φορά βλέπω ασθενή να με ηρεμεί στο χειρουργικό τραπέζι κι όχι να το κάνω εγώ"», είπε ο ηθοποιός που προσπάθησε και τελικά κατάφερε να νικήσει το θάνατο με μια δήλωση.

Έχω ζήσει μία πλήρη και πλούσια ζωή κι είμαι πολύ ευτυχισμένος με τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και τα πράγματα που έχω κάνει’’ και εκείνος που απάντησε ‘’πρώτη φορά βλέπω ασθενή να με ηρεμεί στο χειρουργικό τραπέζι κι όχι να το κάνω εγώ"», είπε ο ηθοποιός που προσπάθησε και τελικά κατάφερε να νικήσει το θάνατο με μια δήλωση.

Το κομβικό αυτό περιστατικό διαφοροποίησε τον τρόπο σκέψης του ηθοποιού, μαθαίνοντάς του να βαδίζει πλέον με όσο το δυνατόν πιο θετικό αποτύπωμα στην ζωή. «Δεν ήθελα ποτέ με τον φόβο να επιδείξω κύρος, νομίζω πως όποιο κύρος έχω στα 51 μου είναι από καλές πράξεις», σχολίασε στην συνέχεια ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Δείτε την συνέντευξη εδώ:

Κεντρική Φωτογραφία: NDP

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".