ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σέλμα Μπλερ: "Μέθυσα για πρώτη φορά στα 7 και στα 10 ήμουν αλκοολική"

Η Σέλμα Μπλερ στο νέο της βιβλίο Mean Baby μιλά για πρώτη φορά για την επί δεκαετίες μάχη της με τον εθισμό στο αλκοόλ αλλά και για τους βιασμούς που βίωσε

Σέλμα Μπλερ: "Μέθυσα για πρώτη φορά στα 7 και στα 10 ήμουν αλκοολική"

Η Σέλμα για το Χόλιγουντ ήταν πάντα η αντισυμβατικά ωραία γυναίκα, με καλλιέργεια και προσωπικότητα που θα γίνει το αγαπημένο του fashion icon. Άλλαζε χρώματα στα μαλλιά και γινόταν μούσα μεγάλων σχεδιαστών μόδας, όπως οι Μαρκ Τζέικομπς, Άιζακ Μισράχι, Στέλλα Μακ Κάρτνεϊ. Περπατούσε στις πασαρέλες, πόζαρε σε διάσημα εξώφυλλα και όλα αυτά μέχρι το 2018, που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Στο διάσημο talk show Good morning America ομολόγησε πως θα έπρεπε να είχε φροντίσει την υγεία της πιο νωρίς: «Είχα πολλά από τα συμπτώματα της ασθένειας σε έξαρση, από το 2011, τη χρονιά που γέννησα τον γιο μου. Η επιλόχεια κατάθλιψη δεν υποχωρούσε για τέσσερα χρόνια, δεν έβλεπα καθαρά τη νύχτα, ένιωθα κόπωση και δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι και να πάω στη δουλειά. Οδηγούσα για να πάω τον γιο μου στο σχολείο και στην επιστροφή, ένιωθα τόσο κουρασμένη, που σταματούσα στην άκρη του δρόμου και κοιμόμουν. Είχα φριχτούς πόνους στη μέση, στα πόδια και τα χέρια αλλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ για να μη στεναχωρήσω το γιο μου. Βλέπετε είχα μόλις χωρίσει. Ήμουν η σούπερ μαμά, αλλά αν συνέχιζα έτσι, σε λίγο δε θα υπήρχα. Ξεκίνησα να πίνω. Οι πόνοι ήταν τόσο δυνατοί, που νόμιζα ότι μόνον έτσι μπορούσα να τους ναρκώσω. Τον Ιούνιο του 2016 κατέρρευσα σε μια πτήση. Έκανα κακό στον εαυτό μου και το μετανιώνω Ίσως είχα αυτήν την ανίατη ασθένεια για τουλάχιστον 15 χρόνια»

Στο νέο της όμως βιβλίο η Σέλμα προχώρησε σε ένα απίστευτο σερί εξομολογήσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ένας βιασμός και δύο απόπειρες αυτοκτονίας. «Δεν ξέρω αν θα είχα επιβιώσει από την παιδική μου ηλικία χωρίς αλκοολισμό», εξομολογήθηκε η Μπλερ σε συνέντευξή της στο People με αφορμή το βιβλίο, λέγοντας πως από τα 10 της κιόλας χρόνια στράφηκε στο ποτό αναζητώντας λύσεις. «Ήταν πραγματικά μια τεράστια ανακούφιση στην αρχή. Ξεκίνησα πολύ νέα να πίνω, ήταν ένας μηχανισμός άμυνας για εμένα», δήλωσε η ηθοποιός.

Ο εθισμός της επιδεινώθηκε, ωστόσο, καθώς μπήκε στην εφηβεία. Η Μπλερ αποκάλυψε μια πολύ τραυματική εμπειριά κατά τη διάρκεια ενός ανοιξιάτικου ταξιδιού στο κολέγιο όπου βιάστηκε μετά από μια μέρα υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. «Δεν ξέρω αν με βίασαν και οι δύο. Ένας από αυτούς σίγουρα το έκανε. Περίμενα να τελειώσει. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι αυτό που μου συνέβη εκείνο το βράδυ ήταν μια ανωμαλία, αλλά δεν φαίνεται να ήταν. Με έχουν βιάσει πολλές φορές, επειδή ήμουν πολύ μεθυσμένη και αδύναμη για να πω τα λόγια "Σε παρακαλώ. Σταμάτα"».

Ωστόσο, η κατάστασή της, που κάθε άλλο παρά νηφάλια ήταν, τη βοήθησε να μη θυμάται λεπτομέρειες από όλα όσα είχε ζήσει. Έκτοτε, ξεκίνησε ψυχοθεραπεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τραύματα που της είχαν δημιουργηθεί, ενώ όπως εξηγεί κι η ίδια, αυτό που τη βοήθησε ιδιαίτερα ήταν το γράψιμο.

Η σταρ των "Cruel Intentions" είναι πλέον νηφάλια από το 2016 και ελπίζει ότι τα απομνημονεύματά της θα βοηθήσουν όσους αγωνίζονται με παρόμοια ζητήματα. «Έγραψα το βιβλίο για τον γιο μου… και για ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν φως στο τούνελ. Εγώ πλέον είμαι σε καλό σημείο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά συνέβησαν στη ζωή μου, και ότι είμαι ακόμα εδώ και είμαι καλά».

Η Μπλερ, παραδέχθηκε στο περιοδικό People: «Το γράψιμο με απέτρεψε από το να πεθάνω. Η αίσθηση του τραύματός μου ήταν μεγαλύτερη από όσο πίστευα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ο βιασμός ήταν τόσο κεντρικό ζήτημα στη ζωή μου. Είχα τόση ντροπή και ευθύνες. Είμαι ευγνώμων που ένιωσα αρκετά ασφαλής για να γράψω αυτές τις γραμμές στο βιβλίο μου και συνδυαστικά με τη δουλειά που κάνω με τον ψυχολόγο μου να ανακουφίσω αυτό το βάρος της ντροπής για τον εαυτό μου».

Στο βιβλίο της μιλά πλέον ανοιχτά για το πρόβλημά της με το ποτό, το οποίο ξεκίνησε όταν μέθυσε για πρώτη φορά σε ηλικία μόλις επτά ετών, καθώς και για τις δύο απόπειρες αυτοκτονίας και τις πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις. «Δεν ξέρω αν θα είχα επιβιώσει από την παιδική μου ηλικία χωρίς αλκοολισμό», εξομολογήθηκε η Μπλερ σε συνέντευξή της στο People με αφορμή το βιβλίο, λέγοντας πως από τα 10 της κιόλας χρόνια στράφηκε στο ποτό αναζητώντας λύσεις. «Ήταν πραγματικά μια τεράστια ανακούφιση στην αρχή. Ξεκίνησα πολύ νέα να πίνω, ήταν ένας μηχανισμός άμυνας για εμένα», δήλωσε η ηθοποιός.

Κεντρική φωτογραφία: Splash News/ Ideal Image

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".