ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Selena Gomez: Η μάχη της με την κατάθλιψη γίνεται το όπλο της για να θεραπευτούν και άλλοι

H νέα πλατφόρμα ψυχικής υγείας της Selena Gomez δίνει μαθήματα ανθρωπιάς.

Selena Gomez: Η μάχη της  με την κατάθλιψη γίνεται το όπλο της για να θεραπευτούν και άλλοι

Η Selena Gomez δεν έκρυψε ποτέ τη μάχη που έδινε με την κατάθλιψη. Το 2018 διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή, ενώ σε συνεντέυξεις της έχει αποκαλύψει πως κατά καιρούς ένιωθε να αηδιάζει με τον εαυτό της.

«Για αρκετό καιρό, ένιωθα σαν αντικείμενο. Με αηδίαζα για πολύ καιρό». Μάλιστα, συνυπεύθυνα για την κατάστασή της θεωρούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία κάποτε βρισκόταν στην πρώτη θέση. Το 2015 μία φωτογραφία της σχετική με το λεπτό αυτό θέμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, «έριξε» το Instagram, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο likes σε ένα μόνο post.

H νεαρή τότε Selena, πάλεψε με το άγχος, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού ως αποτέλεσμα του λύκου, με τον οποίο αρχικά διαγνώστηκε. Το 2015 και το 2016 ανακοίνωσε ότι «πήρε λίγο χρόνο» για να επικεντρωθεί στην ψυχική υγεία της. Το 2017 προχώρησε σε μεταμόσχευση νεφρού.

Έκτοτε η τραγουδίστρια και ηθοποιός, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τις συμμετοχές της σε παραγωγές της Disney, έχει αποφασίσει να απέχει και δεν χρησιμοποιεί τα social media. Όπως μάλισατα έχει η ίδια πεί χαρακτηριστικά το Instagram καταστρέφει τη νέα γενιά και η ίδια θα το καταργούσε, αν μπορούσε να βρει ένα πιο χαρούμενο μέσο επικοινωνίας με τους fans της.

Μια πλατφόρμα υγείας που δίνει μαθήματα ανθρωπιάς

Σήμερα η 29 πλέον σταρ φαίνεται πιο ώριμη από ποτέ. Σε χθεσινή της συνέντευξή στο «Good Morning America» με τη μητέρα της Μάντι Τίφι και τη συνιδρύτρια του Newsette, Ντανιέλα Πίρσον μίλησαν για τη διαδικτυακή τους πλατφόρμα ψυχικής υγείας WonderMind.

«Η Wondermind δεν αφορά μόνο άτομα που έχουν διαγνωσμένη ψυχική ασθένεια. Αφορά όλους όσους έχουν συναισθήματα» είπε. «Είναι για όποιον αισθάνεται κάποιες φορές λυπημένος, μόνος, φοβισμένος, ανήσυχος και πραγματικά δεν χαρακτηρίζουμε κανέναν» υπογράμμισε.

Η πλατφόρμα προσφέρει πόρους, εργαλεία, ασκήσεις και πολλά άλλα για να βοηθήσει τους συνδρομητές να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία.
«Υπάρχουν μέρη, στα οποία οι άνθρωποι πηγαίνουν όταν χρειάζονται βοήθεια και δυστυχώς κοστίζουν παράλογα χρηματικά ποσά» εξήγησε η Gomez. «Αλλά όπως και με το Planned Parenthood, υπάρχει ένα μέρος για τις γυναίκες, στο οποίο αισθάνονται εντάξει και νιώθουν ότι τις καταλαβαίνουν. Και είναι αυτό που θέλω. Νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό» ανέφερε η τραγουδίστρια σημειώνοντας ότι πραγματικά επιθυμεί οι άνθρωποι να γίνονται κατανοητοί, να τους βλέπουν και να τους ακούν.
Η Πίρσον διευκρίνισε επίσης ότι, αν και το WonderMind προσφέρει χρήσιμη βοήθεια, «δεν αντικαθιστά έναν θεραπευτή».

H Selena επίσης εξήγησε πόσο σημαντική ήταν η σιάγνωση της δικής της ψυχικής ασθένειας
«Μόλις το ανακάλυψα, ήταν πραγματικά απελευθερωτικό να έχω τις πληροφορίες, να ξέρω τι συμβαίνει. Δεν με τρόμαξε» είπε. «Άρχισα να αποκτώ σχέση με τον εαυτό μου και νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο μέρος. Ίσως ήμουν πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Η μαμά μου ξέρει. Και ήταν πραγματικά υπέροχο, αλλά είναι δουλειά και την κάνεις κάθε μέρα» είπε.

Τα προβλήματυα υγείας και το δύσκολο ταξίδι προς την ίαση

Η τραγουδίστρια, πάσχει από λύκο, αυτοάνοσο νόσημα από το 2015 και το καλοκαίρι του 2017 έκανε μεταμόσχευση νεφρού. Λίγες μέρες αργότερα πήρε εξιτήριο, αλλά εισήχθη ξανά στα τέλη του 2017 λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας που απορρέουν από τη μεταμόσχευση νεφρού, σύμφωνα με την πηγή. Η νοσηλεία οδήγησε την τραγουδίστρια σε «συναισθηματική κρίση» που προκάλεσε «κατάρρευση» και «ξέσπασμα» όταν δεν της επιτράπηκε να φύγει. Κατόπιν εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα ευεξίας οικειοθελώς επειδή «ήξερε ότι η υγεία και η ευεξία της απαιτούν συνεχή φροντίδα».Δεν φοβάται και δεν ντρέπεται να κάνει ένα βήμα πίσω και να ζητήσει βοήθεια, όπως έκανε στο παρελθόν. Η Selena ξέρει να παλεύει με τους δαίμονές της και να βγαίνει μετά από κάθε μάχη πολύ πιο δυνατή.

Kεντρική εικόνα: Splash News- Ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".