ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Σε αυτή την παρεΐστικη παράσταση με είδαν από τα “Εγκλήματα” και με πήραν να παίξω ένα γκεστ»

«Μικρός στην ταράτσα έβλεπα ένα αστέρι να πέφτει και κάθε φορά ευχόμουν να βρεθώ πάνω σε μια σκηνή»: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για τη διαδρομή του στην υποκριτική.

«Σε αυτή την παρεΐστικη παράσταση με είδαν από τα “Εγκλήματα” και με πήραν να παίξω ένα γκεστ»

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βρέθηκε με τον Χρήστο Θηβαίο στο «Σημείο Συνάντησης» στην ΕΡΤ, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους λόγους που ήθελε από μικρό παιδί να γίνει ηθοποιός. Στην αρχή νόμιζε ότι ονειρευόταν, απλά, τον πλούτο, τη διασημότητα που συνόδευαν κάποιες φορές αυτό το επάγγελμα, αλλά στην πορεία, ενώ άρχισε να αναρωτιέται ουσιαστικά το γιατί κατάλαβε πως «δεν μπορούσα να βλέπω στεναχωρημένους ανθρώπους. Από μικρό παιδί ήθελα να τους κάνω να γελάνε. Όταν έβλεπα βουρκωμένα πρόσωπα, ξαφνικά σαν να έχανα την ισορροπία του κόσμου και έκανα τα αδύνατα δυνατά, μικρός, για να κάνω τον κόσμο να γελάει».

Όταν μεγαλώνοντας πήγε στη σχολή, ξέχασε τη διασημότητα και τα χρήματα και καλλιέργησε το σεβασμό για αυτό που είχε αποφασίσει να ακολουθήσει στη ζωή του. Συνειδητοποίησε ότι η υποκριτική σου δίνει τη δυνατότητα «να γίνεις πολύ καλύτερος άνθρωπος. Δεν νομίζω ότι εγώ ή ο οποιοσδήποτε το πετυχαίνει αυτό, αλλά είναι ωραίος στόχος».

«Από μικρό παιδί όταν έβλεπα βουρκωμένα πρόσωπα, ξαφνικά σαν να έχανα την ισορροπία του κόσμου και έκανα τα αδύνατα δυνατά, μικρός, για να κάνω τον κόσμο να γελάει».

Ο Χαραλαμπόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Σε αυτή τη δουλειά έχω ζήσει πολύ περισσότερα από όσα ονειρεύτηκα. Θυμάμαι μικρός στις διακοπές να ανεβαίνουμε με μια ξύλινη σκάλα στην ταράτσα με τους γονείς μου και τα αδέρφια μου, να βλέπουμε τα αστέρια και να περιμένουμε να πέσει ένα αστέρι για να κάνουμε μια ευχή. Κάθε φορά έκανα την ευχή να βρεθώ πάνω σε μια σκηνή και να είμαι ηθοποιός».

Ο ίδιος είχε δώσει στον εαυτό του μια προθεσμία: Αν μέχρι τα 30 του δεν είχε καταφέρει να ζει από την υποκριτική, θα τα παρατούσε και θα αναζητούσε κάτι άλλο. «Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μέσα του θέλει να είναι πάρα πολύ καλός σε αυτό που θα ακολουθήσει».

Ουσιαστικά, έφτασε στο τσακ. Στα 29 χρόνια του δεν ήταν σε θέση ούτε καν να νοικιάσει ένα σπίτι, ενώ έκανε χίλιες δουλειές, όπως είπε. Τότε, συμμετείχε σε «μια παρεΐστική παράσταση, το “Μόλις Χώρισα”, που κάναμε Δευτερότριτα. Τότε τα Δευτερότριτα ήταν μια αποτυχία στο θέατρο. Και ξαφνικά κερδίζει όλο το αθηναϊκό κοινό. Σε αυτή την παράσταση ήταν που με είδαν από τα "Εγκλήματα" και με πήραν να παίξω ένα γκεστ».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".