ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Πήγε να με χτυπήσει. Με έπιασε από το λαιμό και με κόλλησε σε μια ντουλάπα»

Η Πηγή Δεβετζή μίλησε για το περιστατικό βίας που έζησε από πρώην σύντροφό της, αλλά και για τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό, όταν αντιμετώπισε την πείνα.

«Πήγε να με χτυπήσει. Με έπιασε από το λαιμό και με κόλλησε σε μια ντουλάπα»

Η Πηγή Δεβετζή, η πρωταθλήτρια του στίβου από την Αλεξανδρούπολη, έδωσε νέα συνέντευξη στη Δανάη Μπάρκα και το «Πάμε Δανάη», όπου μίλησε για τα δύσκολα πρώτα βήματά της στον αθλητισμό, τις διακρίσεις που βίωσε ως γυναίκα και τα περιστατικά σωματικής και λεκτικής βίας που έχει ζήσει.

«Είναι λιγότερες οι χαρές και περισσότερες οι λύπες» λέει για τον αθλητισμό, προσθέτοντας ωστόσο ότι μια χαρά μπορεί να επισκιάσει τις λύπες. «Όταν ματώνεις, πονάνε τα πόδια σου, δεν έχεις τη στήριξη που πρέπει να έχεις από την ομοσπονδία και ανθρώπους που νομίζεις ότι σε πιστεύουν, αλλά τελικά σε πιστεύει μόνο ο προπονητής και η οικογένειά σου». Η ίδια όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω, παρά τις αντιξοότητες, «γιατί μέσα μου ένιωθα πολύ δυνατή και εγωίστρια, οπότε όταν βρέθηκα σε μια στιγμή που με “φτύσανε” και δεν είχα βοήθεια από κανέναν, εκεί είπα όχι, θα χτυπήσω το χέρι μου στο τραπέζι».

«Μέσα μου ένιωθα πολύ δυνατή και εγωίστρια, οπότε όταν βρέθηκα σε μια στιγμή που με “φτύσανε” και δεν είχα βοήθεια από κανέναν, εκεί είπα όχι, θα χτυπήσω το χέρι μου στο τραπέζι».

Ήρθε στην Αθήνα από τον Έβρο 18 χρονών, μαζί με τον πατέρα της. «Φαγητό δεν είχα, εκεί που έμενα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Και πήγαινα απέξω και μού δίνανε φαγητό οι συναθλητές μου και οι μάγειρες που έλεγαν, αυτό το παιδί δεν θα φάει σήμερα; Πέρασα δύσκολα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αυτό που φαίνεται, αλλά η ζωή του αθλητή είναι μοναχική και με στερήσεις. Υπήρχε κάποιος προπονητής που είπε, δεν κάνει, να πάει στο χωριό της να πλύνει πιάτα».

«Υπήρχε κάποιος προπονητής που είπε, δεν κάνει, να πάει στο χωριό της να πλύνει πιάτα»

Όπως πρόσθεσε η Δεβετζή, «υπήρχε πίεση παραπάνω στον στίβο, από ανθρώπους που έφαγα και μπούλινγκ και πολύ έντονο φλερτ. Αν βγω και πω ονόματα μπορεί να κλείσω πολλά σπίτια».

Ένα πολύ έντονο περιστατικό βίας ωστόσο έχει ζήσει από πρώην σύντροφο, που επιλέγει να μην κατονομάσει, τον οποίο μάλιστα χτύπησε εκείνη, στην προσπάθειά της να αμυνθεί. «Πήγε να με χτυπήσει και αμύνθηκα. Με έπιασε από το λαιμό και με κόλλησε σε μια ντουλάπα και μου γύρισε το μυαλό. Την ίδια μέρα έφυγα, υπήρχε μακροχρόνια σχέση. Αν κάποιος άνθρωπος κάνει αυτό το πράγμα μία φορά, θα το ξανακάνει. Ο άνθρωπος βελτιώνεται, αλλά δεν αλλάζει».

Από τον ίδιο άνθρωπο είχε δεχτεί και τηλεφωνική απειλή μετά το χωρισμό τους, για την οποία έκανε καταγγελία στην αστυνομία. «Μετά σταμάτησε, δεν με ξαναενόχλησε» πρόσθεσε η αθλήτρια.

Δείτε τη συνέντευξή της στο «Πάμε Δανάη»:

«Πήγε να με χτυπήσει. Με έπιασε από το λαιμό και με κόλλησε σε μια ντουλάπα»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".