ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέντε διάσημοι που έχουν κάνει coming out ως non binary

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση της Ντέμι Λοβάτο.

Πέντε διάσημοι που έχουν κάνει coming out ως non binary

Έχουν περάσει ελάχιστα 24ωρα από τότε που η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός Ντέμι Λοβάτο δήλωσε μέσω Instagram ότι είναι ένα «non binary» άτομο και στο εξής θα αυτοπροσδιορίζεται με τις αντωνυμίες they/them αντί για she/her. Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε η ανακοίνωσε αυτή, ιδίως γιατί δεν είναι η μοναδική. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα αναγνωρίσιμα πρόσωπα, αποφασίζουν να «θίξουν» το μεγάλο ζήτημα του φύλου και να δηλώσουν αυτό που νιώθουν: Ότι δεν ανήκουν σε κανένα από τα δύο.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα αναγνωρίσιμα πρόσωπα, αποφασίζουν να «θίξουν» το μεγάλο ζήτημα του φύλου και να δηλώσουν αυτό που νιώθουν: Ότι δεν ανήκουν σε κανένα από τα δύο.

Με το gender fluidity (σε ελεύθερη μετάφραση ρευστότητα φύλου) να γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο, και ουσιαστικά να βοηθά την κοινωνία να περιγράψει με έναν όρο αυτό που πολλοί συνάνθρωποί μας αισθάνονται, πλέον μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε, ότι τα απανωτά «coming outs» κάθε άλλο από αιφνιδιασμό προκαλούν, παρά μας δίνουν μία έξτρα πληροφορία για το εκάστοτε άτομο.

Non binary λοιπόν, δεν είναι μόνο η Ντέμι Λοβάτο, από τον κόσμο των σταρ πάντα, αλλά έχουν προηγηθεί αρκετοί της διάσημης τραγουδίστριας οι οποίοι τόλμησαν και εξέφρασαν την αλήθεια τους. Ας πάμε να δούμε κάποιους από αυτούς.

Σαμ Σμιθ

Ο διάσημος τραγουδιστής σε συνέντευξή του το 2017 είχε δηλώσει ότι αισθάνεται εξίσου άντρας και εξίσου γυναίκα: «Δεν είμαι αρσενικό αλλά δεν είμαι και θηλυκό. Νομίζω βρίσκομαι κάπου ανάμεσα». Λίγο καιρό αργότερα ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι είναι non binary και ότι δείχνει κατανόηση σε όλες τις παρεξηγήσεις που μπορεί να γίνουν με τις αντωνυμίες. «Έπειτα από συνεχή πόλεμο με τον εαυτό μου και το φύλο μου, αποφάσισα να με δεχτώ όπως ακριβώς είμαι».

Τζόναθαν Βαν Νεςς

Γνώρισε τη φήμη από τον ρόλο του μέσα από την επιτυχία του Netflix «Queer Eye» το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2018. Έκτοτε, συνηθίζει να εκφράζεται ανοιχτά για θέματα φύλου και σεξουαλικότητας και παράλληλα να πραγματοποιεί iconic εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Δηλώνει gender nonconforming και παραδέχεται ότι «Κάποιες μέρες νιώθω άντρας και κάποιες άλλες γυναίκα».

Αμάντλα Στένμπεργκ

Η ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από την ταινία «Hunger Games» στον ρόλο της Ρου, αυτοπροσδιορίζεται ως non binary αλλά δηλώνει ότι δεν έχει ανάγκη να αλλάξει τις αντωνυμίες της προκειμένου να αισθανθεί άνετα με τον εαυτό της. «Είμαι ελεύθερη να εξερευνώ τον εαυτό μου και το πώς με βλέπω μέσα στον κόσμο με όποιο τρόπο θέλω», είχε απαντήσει στους επικριτές της όταν έκανε το coming out της.

Ρούμπι Ρόουζ

Το μοντέλο και ηθοποιός από την Αυστραλία, ανέβασε το 2014, ένα βίντεο στο Youtube, το οποίο όπως είχε η ίδια πει, ήταν μία μικρή ταινία σχετικά με το φύλο, την αλλαγή φύλου και πώς είναι η ταυτότητά σου να ξεφεύγει από αυτά που ήδη γνωρίζουμε. Το 5λεπτο βίντεο, έφτασε τις 50 εκατομμύρια προβολές, ενώ η ίδια παραδέχτηκε ότι το βίντεο ήταν αυτοβιογραφικό. «Πέρασα την παιδική μου ηλικία πιστεύοντας ότι είμαι αγόρι. Μάλιστα προσευχόμουν στον Θεό να μην αποκτήσω ποτέ στήθος», είχε πει σε συνέντευξή της. «Αισθάνομαι αγόρι, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξω τις αντωνυμίες μου. Για μένα, έχει περισσότερο να κάνει με τον τρόπο που ντύνεσαι, σκέφτεσαι και εκφράζεσαι και όχι με το πώς είσαι γενετικά. Οπότε μάλλον βρίσκομαι σε ένα πιο ουδέτερο σημείο».

Λάχλαν Γουάτσον

Είναι από τις πιο νεαρές no binary ηθοποιούς του Hollywood, ενώ υποδύθηκε και έναν τρανς χαρακτήρα στη σειρά «Chilling Adventures of Sabrina». Όπως δηλώνει, το ταξίδι για να καταλήξει στο ποιοι πραγματικά είναι, είχε τρία διαφορετικά στάδια: Το πρώτο στα 13 όταν συνειδητοποίησε ότι είναι λεσβία, στη συνέχεια όταν κατέληξε ότι είναι τρανς και τώρα που πλέον αυτοπροσδιορίζεται ως no binary. «Προτιμώ να το αποκαλώ ελευθερία φύλου και όχι ρευστότητα φύλου. Το δεύτερο σε βάζει σε καλούπια να αποφασίσεις ανάμεσα σε δύο, τρεις ή τέσσερις εναλλακτικές, ενώ το πρώτο σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι ακριβώς αυτό που θέλεις».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: EPA/PAUL BUCK

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".