
Η Έλλη Τρίγγου, από τις «Άγριες Μέλισσες» αλλά και την παράσταση «This is not Romeo and Juliet» με τον Αργύρη Πανταζάρα, που προβάλλεται αυτή την περίοδο σε live streaming από το Θέατρο Πορεία, σε νέα τηλεοπτική εμφάνιση στον Γρηγόρη Αρναούτογλου μίλησε, όπως θα ήταν αναμενόμενο, και για τις πρόσφατες καταγγελίες στον κόσμο του θεάτρου.
«Από εκεί που συνέβαιναν τα αίσχη και όλοι τα θεωρούσαν φυσιολογικά, με τον καιρό αυτό έχει εξομαλυνθεί. Η δική μου γενιά δεν έχει αντιμετωπίσει τόσο ακραία πράγματα. Έχει αντιμετωπίσει λιγότερα, σε άλλο βαθμό, με άλλους τρόπους, αλλά πλέον θεωρώ ότι τα πράγματα που είναι τόσο τρανταχτά κυκλοφορούν αμέσως, δημιουργείται ένας συναγερμός και κινητοποιούμαστε. Κι αυτό το οφείλουμε στους ανθρώπους που μέσα στα χρόνια σιωπηλά έχουν εξαλείψει το φαινόμενο με το να μην ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές» είπε στον παρουσιαστή.
«Από εκεί που συνέβαιναν τα αίσχη και όλοι τα θεωρούσαν φυσιολογικά, με τον καιρό αυτό έχει εξομαλυνθεί. Η δική μου γενιά δεν έχει αντιμετωπίσει τόσο ακραία πράγματα»
Όπως πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι τραύματα, είναι στο χέρι του καθενός μας το τι θα κάνει με την πληγή του. Στο χώρο της τέχνης και ειδικά στο θέατρο και στο σινεμά οι ηθοποιοί είναι πολύ ευαίσθητα πλάσματα. Ο χώρος του θεάτρου είναι ένα περιβάλλον αγάπης, εγώ έτσι το έχω γνωρίσει. Δεν έχω γνωρίσει όλη αυτή τη βία και τον κανιβαλισμό. Η δουλειά μας είναι να εκτιθέμεθα και να δεχόμαστε κριτική. Και η κριτική είναι μόνο για να γίνεις καλύτερος».
«Στο χώρο της τέχνης και ειδικά στο θέατρο και στο σινεμά οι ηθοποιοί είναι πολύ ευαίσθητα πλάσματα. Ο χώρος του θεάτρου είναι ένα περιβάλλον αγάπης, εγώ έτσι το έχω γνωρίσει»
Η Έλλη Τρίγγου συνέχισε λέγοντας: «Στο τι σημαίνει κριτική και πώς την εκφράζουμε ξεκινά η παρεξήγηση. Στο πώς ο καθένας μπορεί να σου κάνει την παρατήρηση, να πάρει θέση απέναντι στο τι εσύ εκφράζεις. Και εκεί ο άλλος μπορεί να γίνει αγενής, βίαιος, σκληρός, προσβλητικός και όλα αυτά στον άνθρωπο που βρίσκεται σε έκθεση μπορεί να χαράξουν πληγές, τις οποίες μετά φέρει και μεταφέρει, γιατί είμαστε μιμητικά όντα».
«Στο τι σημαίνει κριτική και πώς την εκφράζουμε ξεκινά η παρεξήγηση. Στο πώς ο καθένας μπορεί να σου κάνει την παρατήρηση, να πάρει θέση απέναντι στο τι εσύ εκφράζεις. Και εκεί ο άλλος μπορεί να γίνει αγενής, βίαιος, σκληρός, προσβλητικός»
Η ίδια μίλησε για τις προσωπικές άμυνες, που έχει αναπτύξει μέσα στα χρόνια: «Έχω πολύ μεγάλη αντίσταση απέναντι στη βία και την καταπίεση, έχω μια άμυνα που βέβαια και αυτό στην ίδια κουβέντα ανήκει, γιατί ένα κορίτσι με αυτά τα χαρακτηριστικά για κάποιους είναι αντικείμενο πειράγματος, μέχρι έντονου φλερτ. Αυτά όλα εγώ για να τα απωθήσω έβαλα μια φραγή στη θηλυκότητα και την επικοινωνία μου, μπήκαν κάποια τείχη. Δεν μπορώ όμως να φανταστώ τι θα συνέβαινε αν ήμουν ένα γλυκό, τρυφερό, ευαίσθητο κορίτσι».
Πάνω στο μπαράζ καταγγελιών, η ίδια σχολίασε, επίσης: «Καλώς έγινε αυτό που έγινε, αλλά οφείλουμε να έχουμε σεβασμό και να μη γινόμαστε ανθρωποφάγοι, είναι κάτι, λέγεται θεία δίκη, λέγεται κάρμα, λέγεται δικαιοσύνη, που κάνει έναν κύκλο και επιστρέφει, ό,τι κάνουμε με έναν τρόπο γυρνάει πίσω σε εμάς».
«Αισθάνομαι πως έχει έρθει η ώρα να γυρίσει ο κόσμος τούμπα, με όλους τους τρόπους».
Όπως εξομολογήθηκε η Τρίγγου στον Αρναούτογλου: «Κι εγώ έχω παρεκτραπεί -καλά, δεν έχω κάνει και αίσχη- και έχω πάντα ζητήσει συγγνώμη. Αλλά πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα για να μη μένουμε στην ανθρωποφαγία του μικρού περιβάλλοντος. Αισθάνομαι πως έχει έρθει η ώρα να γυρίσει ο κόσμος τούμπα, με όλους τους τρόπους».
Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης της Έλλης Τρίγγου: