ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όταν ο Σον Πεν τα είπε με τον El Chapo, τον μεγαλύτερο βαρόνο ναρκωτικών μετά τον Εσκομπάρ

Πώς μια συνέντευξη για το περιοδικό Rolling Stone βοήθησε τη σύλληψη του Μεξικανού, μεγαλοβαρόνου και εγκληματία Χοακίν Γκουσμάν Λοέρα.

Όταν ο Σον Πεν τα είπε με τον El Chapo, τον μεγαλύτερο βαρόνο ναρκωτικών μετά τον Εσκομπάρ

Σε κείμενο που δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone, ο Σον Πεν μιλά αναλυτικά για το πώς γνώρισε τον El Chapo και του πήρε συνέντευξη, δυο μήνες πριν παγιδευτεί από τις Αρχές. Η γνωριμία τους έγινε στη μεξικανική ζούγκλα, ενώ ο Σον Πεν βρισκόταν περικυκλωμένος από οπλοφόρους προστάτες του μεγαλοεμπόρου ναρκωτικών. Για παρέα του είχε την Κέιτ ντελ Καστίγιο, μια ηθοποιό από μεξικανικές σαπουνόπερες, η οποία σχεδίαζε να κάνει ταινία με τον Γκουσμάν, φυσικά μια δική του σινε-βιογραφία.

Όταν ο Σον Πεν τα είπε με τον El Chapo, τον μεγαλύτερο βαρόνο ναρκωτικών μετά τον Εσκομπάρ
Για παρέα του είχε την Κέιτ ντελ Καστίγιο, μια ηθοποιό από μεξικανικές σαπουνόπερες.

Στο κείμενο, ο Σον Πεν εξηγεί: «Δε νιώθω καμιά υπερηφάνεια κρατώντας μυστικά που μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι καλύπτουν εγκληματίες, ούτε κι έχω την αλαζονεία να ποζάρω σε selfies με ανύποπτους μπράβους. Οτιδήποτε πω πρέπει να είναι αληθινό. Τόσο αληθινό, όσο και ορθά διαχωρισμένο. Η εμπιστοσύνη που μάς έδειξε ο El Chapo δεν ήταν κάτι που μπορείς να πάρεις ελαφριά. Αυτή θα είναι η πρώτη συνέντευξη που έδωσε εκείνος εκτός δωματίων ανάκρισης, άρα δεν έχω κάποιο προηγούμενο για να αξιολογήσω το ρίσκο.»

Διαχειρίζεται περισσότερη από τη μισή ποσότητα κοκαΐνης, ηρωίνης, μεθαμφεταμίνης και μαριχουάνας που εισάγεται στις ΗΠΑ.

Ο Σον Πεν, χαρακτηριστικά «ανεκτικός», έχει τον τρόπο του να εξηγεί την ψυχοσύνθεση του El Chapo: «Όταν εγώ έκανα σερφ στα κύματα του Μαλιμπού στα 9 μου χρόνια, εκείνος ήδη δούλευε στις φυτείες μαριχουάνας και παπαρούνας στα απομακρυσμένα βουνά της Σιναλόας στο Μεξικό. Σήμερα διευθύνει το μεγαλύτερο παγκόσμιο καρτέλ ναρκωτικών που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, ξεπερνώντας κι αυτόν τον Πάμπλο Εσκομπάρ. Διαχειρίζεται, λένε, περισσότερη από τη μισή ποσότητα κοκαΐνης, ηρωίνης, μεθαμφεταμίνης και μαριχουάνας που εισάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι πρώτα απ' όλα ένας επιχειρηματίας και καταφεύγει στη βία μόνο όταν θεωρεί ότι είναι συμφέρουσα για τον ίδιο και τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντά του.»

Η φωτογραφία της χειραψίας του Σον Πεν με τον Γκουσμάν τραβήχτηκε στις 2 Οκτωβρίου 2015, ως επικύρωση της μυστικής συνάντησής τους.

Η φωτογραφία της χειραψίας του Σον Πεν με τον Γκουσμάν τραβήχτηκε στις 2 Οκτωβρίου 2015, ως επικύρωση της μυστικής συνάντησής τους. Το Rolling Stone διευκρινίζει ότι ο El Chapo είχε ζητήσει να εγκρίνει το κείμενο προτού δημοσιευτεί, ωστόσο δεν έκανε καμιά αλλαγή. Οι Αρχές δηλώνουν ότι η συνέντευξή του στον Σον Πεν έπαιξε ρόλο στη σύλληψή του την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου.

Οι Αρχές δηλώνουν ότι η συνέντευξή του στον Σον Πεν έπαιξε ρόλο στη σύλληψή του την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου.

Πηγή: flix.gr

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".