ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε την Μέριλιν Μονρόε

O δυο γυναίκες συναντήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου 1956 και ήταν τότε 30 χρονών

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε την Μέριλιν Μονρόε

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει συναντήσει αμέτρητους πολιτικούς ηγέτες και σημαντικές προσωπικότητες κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, αλλά μια από τις πιο αστρικές συναντήσεις της είναι όταν συνάντησε τη βασίλισσα του Χόλιγουντ, Μέριλιν Μονρόε.

Το καλοκαίρι του 1956, η Monroe πέρασε τέσσερις μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον νέο της σύζυγο Arthur Miller για να γυρίσει την τελευταία της ταινία, The Prince and the Showgirl, με συμπρωταγωνιστή τον Sir Laurence Olivier.

Κατά την άφιξή της, ήταν σαφές ότι η Μονρόε είχε έναν άλλο στόχο κατά την επίσκεψή της: να συναντήσει τη βασίλισσα, μια και μοναδική φορά που συναντήθηκαν οι δύο γυναίκες

O δυο γυναίκες συναντήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου 1956 και ήταν τότε 30 χρονών. Η στιγμή που οι δύο εμβληματικές γυναίκες έρχονται επιτέλους αντιμέτωπες εξερευνάται στο νέο βιβλίο, When Marilyn Met the Queen. Σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου, Michelle Morgan, η γοητεία της Monroe με τη βασίλισσα μεγάλωσε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο Englefield Green, το οποίο απέχει μόλις τέσσερα μίλια από το κάστρο Windsor.

«Το όνειρό της ήταν να πιει τσάι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και ο δημοσιογράφος Άλαν Άρνολντ βρήκε το αίτημα στην καθημερινή του λίστα», γράφει.

Αν και δεν ήπιε ποτέ τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ, η Μονρό είχε την ευκαιρία να τη συναντήσει στο τέλος του ταξιδιού της στις 29 Οκτωβρίου 1956, όταν προσκλήθηκε να παρακολουθήσει την παράσταση Royal Command στο Empire Theatre στην πλατεία Leicester του Λονδίνου μαζί με μερικούς από τους πιο διάσημους αστέρες του κινηματογράφου της εποχής της.

Την ημέρα της παράστασης της Βασιλικής Διοίκησης (ή “The Queen’s Show” όπως το ονόμασε η Monroe), η Monroe ξόδεψε ώρες για να ετοιμαστεί. Καθώς η Μέριλιν βγήκε από το αυτοκίνητό της μπροστά από το θέατρο αργότερα εκείνο το βράδυ, οι κάμερες άρχισαν να απομακρύνονται καθώς οι θαυμαστές που περιτριγύριζαν στο δρόμο φώναζαν για να δουν μια γεύση από την Αμερικανίδα σταρ.

Μόλις μπήκε στο θέατρο, η Monroe μπήκε με τους άλλους ηθοποιούς σε μια γραμμή υποδοχής καθώς περίμεναν την άφιξη της βασίλισσας.

Η ουρά ήταν μεγάλη και η Μέριλιν ήταν πάνω από τα μισά της διαδρομής. Μερικές φορές η ηθοποιός κοιτούσε μπροστά, περιμένοντας νευρικά τη σειρά της, αλλά καθώς η Βασίλισσα πλησίαζε πιο κοντά, η Μέριλιν φαινόταν να κρυφοκοιτάει έξω και μετά να φλυαρεί ενθουσιασμένη με τον ηθοποιό Βίκτορ Μέιτουρ”, γράφει στο βιβλίο ο συγγραφέας.

Μόλις η βασίλισσα έφτασε στη Μονρόε, της έριξε μια σύντομη ματιά πάνω-κάτω, σύμφωνα με τον Μόργκαν. Στη συνέχεια, η Monroe έπιασε το χέρι της βασίλισσας και έκανε μια ελαφριά υπόκλιση.

Ο συγγραφέας γράφει, “Στη συνέχεια οι δυο τους κουβέντιασαν για αρκετά λεπτά και κάλυψαν θέματα όπως το γεγονός ότι η σταρ κατά τη παραμονή της στο Ην. Βασίλειο έμενε κοντά στο αγαπημένο της βασίλισσας Windsor. “Το αγαπάμε”, είπε η Marilyn. “εφόσον έχουμε άδεια ο σύζυγός μου και εγώ πηγαίνουμε για βόλτες με ποδήλατο στο υπέροχο πάρκο.”

Αργότερα το ίδιο βράδυ, η Monroe ήταν γεμάτη ενθουσιασμό καθώς έφευγε από το θέατρο. Καθώς πλησίαζε το αυτοκίνητό της που περίμενε, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τη γνώμη της για την μονάρχη.

«Η βασίλισσα είναι πολύ εγκάρδια», είπε η Μέριλιν, σύμφωνα με το When Marilyn Met the Queen. “Ακτινοβολεί γλυκύτητα. Με ρώτησε αν θα άρεσε να ζω στο Γουίνδσορ και είπα, “Τι!” Και είπε ότι καθώς ζούσα στο Englefield Green, κοντά στο Windsor, ήμασταν γείτονες. Έτσι, της είπα ότι ο Arthur και εγώ πήγαμε βόλτες με ποδήλατο στο πάρκο.”

Όσο για το τι σκέφτηκε η Βασίλισσα για την σταρ του κινηματογράφου, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό του Ηνωμένου Βασιλείου το 1961 περιγράφει λεπτομερώς τις σκέψεις της βασίλισσας σύμφωνα με έναν «φίλο» που δεν κατονομάζεται.

«Το άρθρο έλεγε ότι μετά την παράσταση της Βασιλικής Διοίκησης το 1956, η Βασίλισσα γοητεύτηκε με τη Μέριλιν και παρακολουθούσε κάθε ταινία της», γράφει ο Μόργκαν. “Προφανώς είπε στη φίλη: “Νόμιζα ότι η δεσποινίς Monroe ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. Αλλά τη λυπήθηκα, γιατί ήταν τόσο νευρική που είχε γλείψει όλο το κραγιόν της.” Το πλάνα από το γεγονός φαίνεται να το επιβεβαιώνει, καθώς η Μέριλιν φαίνεται να γλείφει τα χείλη της καθώς περίμενε να φτάσει η βασίλισσα».

Όταν το ταξίδι της Monroe έφτασε στο τέλος της, ρωτήθηκε τι της άρεσε περισσότερο στην Αγγλία, που περιελάμβανε την πρεμιέρα του έργου του Miller, A View from the Bridge.

«Η μεγαλύτερη συγκίνηση για μένα ήταν η γνωριμία με τη βασίλισσα και το νέο θεατρικό έργο του συζύγου μου».

Ο Μόργκαν γράφει, «Πίστευε ότι οι Βρετανοί ήταν οι πιο ενθουσιώδεις θαυμαστές της και εκτιμούσε πόσο ζεστό ήταν το κοινό μαζί της κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αγγλία».

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".