ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι πολύ σπάνιες φωτογραφίες του «μυστικοπαθούς» Φίλιππου Νιάρχου με την κόρη του Ευγενία

Η λατρεία του Φίλιππου Νιάρχου για τα έργα τέχνης, οι αμύθητης περιουσίας πίνακες και οι τρυφερές στιγμές με την κόρη του και διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων.

Οι πολύ σπάνιες φωτογραφίες του «μυστικοπαθούς» Φίλιππου Νιάρχου με την κόρη του Ευγενία

Γενέθλια είχε ο Φίλιππος Νιάρχος ο οποίος γίνεται 66 ετών και η κόρη του Ευγενία φρόντισε τη γιορτή με ευχές, αγάπη και τούρτες, τα οποία μοιράστηκε στο ίνσταγκραμ. Η διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων δημοσίευσε φωτογραφίες του πατέρα της, λέγοντας ότι είναι το πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής της.

Ο Φίλιππος Νιάρχος, επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης, πρωτότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου, κρατά χαμηλούς τόνους, παρά το όνομα και την περιουσία του. Σύμφωνα με το Forbes, είναι ο πλουσιότερος Έλληνας για το 2019 και ο 840ος παγκοσμίως με τη συνολική του περιουσία να φτάνει τα 2,8 δις δολάρια.

Οι πολύ σπάνιες φωτογραφίες του «μυστικοπαθούς» Φίλιππου Νιάρχου με την κόρη του Ευγενία
Η διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων δημοσίευσε φωτογραφίες του πατέρα της, λέγοντας ότι είναι το πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής της.

Όπως αναφέρει η wikipedia, ζει μόνιμα στο Παρίσι και ως άνθρωπος συχνά χαρακτηρίζεται από τα ΜΜΕ ως «μυστικοπαθής». Πολλές λεπτομέρειες και πληροφορίες από τη ζωή του παραμένουν κρυφές.

Σπούδασε στο Κολλέγιο Στανισλάς στο Παρίσι. Σαν έφηβος, μεγαλώνει μέσα στην πειθαρχία και γίνεται η σκιά του πατέρα του σε διάφορες κοσμικές εκδηλώσεις και γκαλά ιππασίας, όπου διαγωνίζονται τα καθαρόαιμα αραβικά άλογα του Νιάρχου.

Το 1970 η μητέρα του Ευγενία Λιβανού (έχοντας χωρίσει με τον Σταύρο ήδη από το 1965) βρέθηκε νεκρή στο ιδιωτικό νησί της οικογένειας Νιάρχου, τη Σπετσοπούλα. Αν και υπήρχαν ίχνη ξυλοδαρμού, ο θάνατος αποδόθηκε σε υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

Η Φίλιππος Νιάρχος χαίρει εκτίμησης στην Ελβετία και ιδιαίτερα στο Σεν Μόριτζ, όπου έχει ονομαστεί «επίτιμος δημότης».

Στην κατοχή του βρίσκονται σπουδαίοι πίνακες, που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Η λατρεία για τα έργα τέχνης

Είναι διάσημος συλλέκτης έργων τέχνης και η αγάπη του αυτή αποτελεί και μία από τις βασικές πηγές εσόδων. Στην κατοχή του βρίσκονται σπουδαίοι πίνακες, που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με το Forbes, η συλλογή αυτή αγοράστηκε το 1957 έναντι 3 εκατ. δολαρίων από τον ηθοποιό Έντουαρντ Ρόμπινσον, ο οποίος χρειαζόταν χρήματα για να πληρώσει το διαζύγιό του. Η συλλογή έργων τέχνης της οικογένειας Νιάρχου περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια του κόσμου.

Λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, η οποία, μάλιστα, περιλαμβάνει και το έργο «Self Portrait With Bandaged Ear» με τον αυτοτραυματισμό του Van Gogh, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 100 εκατ. δολάρια.

Η συλλογή, περιλαμβάνει, επίσης, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Πικάσο, το «Yo Picasso» το οποίο απέκτησε το 1989 έναντι 47,9 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία των Sotheby's.

Ο ίδιος ο Φίλιππος Νιάρχος κατάφερε να επεκτείνει τη συλλογή προσθέτοντας σε αυτή κάποια από τα πιο σπουδαία μεταπολεμικά έργα τέχνης: έργα του Andy Warhol, όπως το «Green Car Crash», το οποίο απέκτησε πριν από 6 χρόνια αντί 71,7 εκατ. δολαρίων, αλλά και έργα του Maurizio Cattelan.

Η συλλογή, περιλαμβάνει, επίσης, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Πικάσο, το «Yo Picasso» το οποίο απέκτησε το 1989 έναντι 47,9 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία των Sotheby's.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".