
Στο νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά στον Κεραμεικό γιόρτασαν τη νίκη στο MasterChef οι δύο φιναλίστ Σταύρος και Σταυρής, αλλά και οι κριτές του μαγειρικού ριάλιτι.
Ο Σωτήρης Κοντιζάς με την ποδιά του υποδέχτηκε τους καλεσμένους του στην αυλή του εστιατορίου Proveleggios και τους σέρβιρε ο ίδιος.

Έπειτα ξενάγησε τους παίκτες στην κουζίνα του εστιατορίου η οποία είναι τεράστια και πεντακάθαρη.

Αυτό είναι το δεύτερο εστιατόριο του κριτή του masterchef Σωτήρη Κοντιζά, το οποίο ονόμασε έτσι τιμώντας τον αρχιτέκτονα που έχτισε το συγκεκριμένο κτίριο, οποτε του έδωσε το όνομά του.
Mερικά ακόμα στιγμιότυπα από τα social media.



Η περιγραφή και το concept του καταστήματος:
Φανταστείτε μια ομάδα μαγείρων που τους δίνεις το χώρο και τα υλικά να πειραματιστούν, να καταπιαστούν με συνταγές και πρώτες ύλες. Βάζεις ξυλόφουρνους, ανοιχτές φωτιές, ψυγεία και χώρους ξεκούρασης και ζύμωσης των υλικών. Πόσες διαφορετικές τεχνικές χωράνε σε έναν κεφτέ; Πόσα είδη πυτιάς μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις ένα τυρί; Τι σημαίνει να χρησιμοποιήσεις το ένα ή το άλλο αλεύρι για να φτιάξεις μια πίτσα; Τα ερωτήματα μιας κουζίνας δεν τελειώνουν ποτέ, ούτε απαντιούνται από την μια μέρα στην άλλη.
Ο "PROVELEGGIOΣ", όπως ακριβώς ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε το κτίριο που τον στεγάζει, ο οποίος δεν έχτιζε απλώς σπίτια αλλά σκεφτόταν πάνω στον τόπο, δεν θέλει μόνο να φτιάχνει φαγητό: θέλει να σκέφτεται πάνω σε αυτό. Να δοκιμάζει, να πειραματίζεται, να ψάχνει πρώτες ύλες, να επανεφεύρει διαρκώς τον εαυτό του και το μενού του, να επιχειρεί καθημερινά να καταλήξει στη χαρτογράφηση του DNA της ομάδας του και να τροφοδοτεί με γνώσεις και τεχνικές το σύμπαν που φιλοδοξεί να φτιάξει -να γίνει η μήτρα του.