ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε. Μια ολόκληρη σεζόν βίωσα ψυχολογική και λεκτική βία»

«Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ονομαστικά»: Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα για ένα άλλο είδος κακοποίησης, όχι σεξουαλική αλλά εξίσου τραυματική.

«Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε. Μια ολόκληρη σεζόν βίωσα ψυχολογική και λεκτική βία»

Σε μια νέα, συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η Ζέτα Δούκα στο «Πάμε Δανάη», ακολουθώντας τα χνάρια της Σοφίας Μπεκατώρου. Το περιστατικό που έζησε μπορεί να μην ήταν σεξουαλικής φύσης, αλλά περιλάμβανε ψυχολογική και λεκτική βία, που της «τσάκισε την αξιοπρέπεια» όπως είπε χαρακτηριστικά. Δράστης, το όνομα του οποίου αποκάλυψε στο τέλος της αφήγησης, ήταν ο Γιώργος Κιμούλης.

«Ήταν μια ολόκληρη θεατρική σεζόν, πριν από 13-14 χρόνια, σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, με ένα πάρα πολύ ωραίο έργο και σπουδαίο καστ. Επικεφαλής του θιάσου ήταν αυτός ο σκηνοθέτης, ο οποίος κατά τα άλλα είναι ένας σπουδαίος, μεγάλος ηθοποιός. Οι ευφυέστατοι άνθρωποι, όπως και ο ίδιος, δεν σημαίνει ότι στις διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι έτσι όπως φαίνονται».

Η Δούκα συνέχισε λέγοντας: «Πήγα εκεί με πάρα πολλή ανυπομονησία και αυτό που βρήκα ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε να προκαλέσει ένα υποκριτικό βραχυκύκλωμα προκειμένου ο άλλος να τα χάσει και να μην είναι εκεί που πρέπει να είναι, συγκεντρωμένος και εκτεθειμένος επί σκηνής. Το οποίο έγινε ακόμα πιο έντονο όταν οι κριτικές που άρχισαν να βγαίνουν για εμένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωσε ακόμα περισσότερο».

«Πήγα εκεί με πάρα πολλή ανυπομονησία και αυτό που βρήκα ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς»

Όπως πρόσθεσε η ηθοποιός στη γενναία εξομολόγησή της: «Τη χρονιά που έγινε το περιστατικό με τον Γρηγορόπουλο, που καιγόταν η Αθήνα, ήταν κεντρικό θέατρο, είχε πολύ λίγο κόσμο η βραδινή παράσταση. Στέλνει το συνάδελφό μου, υπέροχο ηθοποιό και φίλο μου έκτοτε, να μου πει να βγω στη σκηνή για να πω ότι δεν θα γίνει η παράσταση. Και όταν κατέβηκα να πω, οκ, να το πω εγώ, αλλά γιατί δεν βγαίνεις εσύ, ως θιασάρχης και επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε, οκ, πάμε τρίτο κουδούνι».

Και η κακοποίηση δεν σταμάτησε εκεί: «Τα Χριστούγεννα είχα αρρωστήσει πάρα πολύ, είχα πυρετό πάνω από 41, είχαμε συνεχώς διπλές παραστάσεις, έπαιζα με βήχα και κλειστή φωνή, άρρωστη πάρα πολύ, και το μόνο που είχα παρακαλέσει, στις σκηνές όπου δεν έπαιζα εγώ, γιατί το έργο ήταν σπονδυλωτό, ήταν να έχω ένα ποτήρι με νερό προκειμένου να καθαρίζω τη φωνή μου όταν με έπιανε αυτός ο ατελείωτος βήχας. Αντί να φροντιστεί, το ποτήρι απομακρυνόταν κατ’ εντολή αυτού του ανθρώπου και εκεί εξερράγην και του είπα, κλείνω το θέατρο, τελείωσε. Και επενέβη ο θεατρώνης και μου είπε, σε παρακαλώ, θα του μιλήσω. Έβαλα την αξιοπρέπειά μου κάτω από το θέατρα, έβαλα το φόβο μου πάω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή κ.λπ.».

«Το μόνο που είχα παρακαλέσει ήταν να έχω ένα ποτήρι με νερό προκειμένου να καθαρίζω τη φωνή μου όταν με έπιανε αυτός ο ατελείωτος βήχας. Αντί να φροντιστεί, το ποτήρι απομακρυνόταν κατ’ εντολή αυτού του ανθρώπου»

Αυτή η εμπειρία της προκάλεσε μια σειρά από ψυχοσωματικά, μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της: «Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής και με πήγανε στο σπίτι μου άλλα δύο μέλη του θιάσου. Υπήρξε ένα περιστατικό όπου ανέβασα πάρα πολλή πίεση και ακυρώσαμε μια παράσταση. Και όταν έφτασε ο Απρίλιος και πήγα να ξεκουραστώ, γέμισα σπυριά, τα οποία παντρεύτηκα για 1,5 χρόνο στη ζωή μου».

Η Ζέτα Δούκα συνέχισε εξηγώντας τη χρονική στιγμή της αποκάλυψης: «Αυτή η ιστορία δεν είναι καθόλου λιγότερο σοβαρή από τη σεξουαλική. Τώρα τα αυτιά ανοίγουν, τώρα η δικαιοσύνη είναι υπέρ της γυναίκας που μιλάει, καταθέτω λοιπόν κι εγώ μια ιστορία και δεν με νοιάζει τι θα πουν. Γιατί τώρα; Δεν είναι ερώτηση αυτή. Να λέμε ευτυχώς που ήρθε το τώρα».

«Τώρα τα αυτιά ανοίγουν, τώρα η δικαιοσύνη είναι υπέρ της γυναίκας που μιλάει, καταθέτω λοιπόν κι εγώ μια ιστορία και δεν με νοιάζει τι θα πουν. Γιατί τώρα; Δεν είναι ερώτηση αυτή. Να λέμε ευτυχώς που ήρθε το τώρα»

Στη συνέχεια κατονόμασε τον δράστη αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης: «Η παράσταση ήταν το Closer, στο Θέατρο Αθηνών, το 2008-2009 με έναν θίασο ο οποίος απαρτιζόταν από τον Νίκο Ψαρρά, τη Δώρα Χρυσικού και τον Γιώργο Κιμούλη. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη. Γνωρίζω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα και αυτή τη στιγμή αυτό που κάνω είναι να ανοίξω το δρόμο της προσωπικής και ονομαστικής ομολογίας. Γιατί αυτό που έκανε η Μπεκατώρου αυτή τη διαφορά είχε, ότι κατονόμασε τον άνθρωπο που έφερε πάνω της τόσα χρόνια και της είχε δημιουργήσει τόσο μεγάλο θέμα. Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ανοιχτά και ονομαστικά. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή, οι αλλαγές συμβαίνουν από το μικροσκόπιο».

Δείτε τη συγκλονιστική εξομολόγηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: YouTube

Read Next

09 Ιουν 2022

Αλέξανδρος Ιόλας: Ο Έλληνας που ανακάλυψε τον Γουόρχολ

"Το να βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη και να μην επισκεφθείς την γκαλερί του Ιόλα είναι σαν να βρίσκεσαι στην Ελλάδα και να μην επισκεφθείς τον Παρθενώνα". Αλέξανδρος Ιόλας: Ο Έλληνας που ανακάλυψε τον Γουόρχολ

31 Μαϊ 2022

"Στα σχεδόν σαράντα μου αποφάσισα να βάλω το πρώτο μου καυτό σορτσάκι"

Η ηθοποιός Άννη Θεοχάρη, γνωστή και ως "Μένη" από τον Πύργο Ηλείας, ξεκαθάρισε πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην φοράμε ακομπλεξάριστοι σορτς.

Περισσότερα από

News

24 Μαϊ 2022

H νέα μίνι σειρά με τον Κόλιν Φερθ είναι ένα μιλφέιϊγ μυστηρίου κι ανατροπών που κόβει την ανάσα

Η σειρά The Staircase του HBO Max (Vodafone TV) στηρίζεται στην αληθινή ιστορία του συγγραφέα Μάικλ Πίτερσον και του ύποπτου θανάτου της συζύγου του, το 2001.

19 Μαϊ 2022

Βικτόρια Μπέκαμ: «Κάθε γυναίκα θέλει όμορφα, στρογγυλά και καμπυλωτά οπίσθια»

Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας αναθεωρεί τις απόψεις της για τις αδύνατες σιλουέτες και παραδέχεται πως προσπαθεί να αποκτήσει όγκο.

19 Μαϊ 2022

Demi Moore | H φωτογραφία από τις Κάννες με τον Bruce Willis

Και το σχόλιο της νυν συζύγου του ηθοποιού, Emma Heming, στο Instagram.

18 Μαϊ 2022
18 Μαϊ 2022

Φεστιβάλ Καννών 2022: Οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Παράλληλα με την τελετή έναρξης λαμβάνει χώρα και μια άτυπη πασαρέλα Υψηλής Ραπτικής.

18 Μαϊ 2022
17 Μαϊ 2022

Bridgerton: στην επόμενη σεζόν θα δούμε το ειδύλλιο Πενέλοπε- Κόλιν

Η ηθοποιός Σιμόν Άσλεϊ αποκάλυψε πως στην επόμενη σεζόν θα δούμε επιτέλους την παραγκωνισμένη Πενέλοπε να κερδίζει όσα αξίζει.

17 Μαϊ 2022

Τι συμβαίνει με τον Τζέισον Μομόα και την Μεξικανή καλλονή Εΐζα Γκονζάλες;

Ο ηθοποιός φαίνεται πως έχει αφήσει για τα καλά τον έγγαμο βίο στο παρελθόν.

17 Μαϊ 2022

Μάγιε Μασκ: H μητέρα του Έλον Μασκ ποζάρει με μαγιό στα 74 για το εξώφυλλο του Sports Illustrated

Η μητέρα του Έλον Μασκ υπόσχεται στον εαυτό της να συνεχίσει την καριέρα στο χώρο του modeling μέχρι να σταματήσουν τα πρακτορεία να την αναζητούν.

16 Μαϊ 2022

Η απάντηση του γιου του Μάνου Χατζηδάκι στα σχόλια Κούγια, για τις παρέες του σπουδαίου συνθέτη

Η αναφορά του Αλέξη Κούγια στον σεξουαλικό προσανατολισμό του Μάνου Χατζηδάκι, προκάλεσε την αντίδραση του γιου του συνθέτη