ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε. Μια ολόκληρη σεζόν βίωσα ψυχολογική και λεκτική βία»

«Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ονομαστικά»: Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα για ένα άλλο είδος κακοποίησης, όχι σεξουαλική αλλά εξίσου τραυματική.

«Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε. Μια ολόκληρη σεζόν βίωσα ψυχολογική και λεκτική βία»

Σε μια νέα, συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η Ζέτα Δούκα στο «Πάμε Δανάη», ακολουθώντας τα χνάρια της Σοφίας Μπεκατώρου. Το περιστατικό που έζησε μπορεί να μην ήταν σεξουαλικής φύσης, αλλά περιλάμβανε ψυχολογική και λεκτική βία, που της «τσάκισε την αξιοπρέπεια» όπως είπε χαρακτηριστικά. Δράστης, το όνομα του οποίου αποκάλυψε στο τέλος της αφήγησης, ήταν ο Γιώργος Κιμούλης.

«Ήταν μια ολόκληρη θεατρική σεζόν, πριν από 13-14 χρόνια, σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, με ένα πάρα πολύ ωραίο έργο και σπουδαίο καστ. Επικεφαλής του θιάσου ήταν αυτός ο σκηνοθέτης, ο οποίος κατά τα άλλα είναι ένας σπουδαίος, μεγάλος ηθοποιός. Οι ευφυέστατοι άνθρωποι, όπως και ο ίδιος, δεν σημαίνει ότι στις διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι έτσι όπως φαίνονται».

Η Δούκα συνέχισε λέγοντας: «Πήγα εκεί με πάρα πολλή ανυπομονησία και αυτό που βρήκα ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε να προκαλέσει ένα υποκριτικό βραχυκύκλωμα προκειμένου ο άλλος να τα χάσει και να μην είναι εκεί που πρέπει να είναι, συγκεντρωμένος και εκτεθειμένος επί σκηνής. Το οποίο έγινε ακόμα πιο έντονο όταν οι κριτικές που άρχισαν να βγαίνουν για εμένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωσε ακόμα περισσότερο».

«Πήγα εκεί με πάρα πολλή ανυπομονησία και αυτό που βρήκα ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς»

Όπως πρόσθεσε η ηθοποιός στη γενναία εξομολόγησή της: «Τη χρονιά που έγινε το περιστατικό με τον Γρηγορόπουλο, που καιγόταν η Αθήνα, ήταν κεντρικό θέατρο, είχε πολύ λίγο κόσμο η βραδινή παράσταση. Στέλνει το συνάδελφό μου, υπέροχο ηθοποιό και φίλο μου έκτοτε, να μου πει να βγω στη σκηνή για να πω ότι δεν θα γίνει η παράσταση. Και όταν κατέβηκα να πω, οκ, να το πω εγώ, αλλά γιατί δεν βγαίνεις εσύ, ως θιασάρχης και επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε, οκ, πάμε τρίτο κουδούνι».

Και η κακοποίηση δεν σταμάτησε εκεί: «Τα Χριστούγεννα είχα αρρωστήσει πάρα πολύ, είχα πυρετό πάνω από 41, είχαμε συνεχώς διπλές παραστάσεις, έπαιζα με βήχα και κλειστή φωνή, άρρωστη πάρα πολύ, και το μόνο που είχα παρακαλέσει, στις σκηνές όπου δεν έπαιζα εγώ, γιατί το έργο ήταν σπονδυλωτό, ήταν να έχω ένα ποτήρι με νερό προκειμένου να καθαρίζω τη φωνή μου όταν με έπιανε αυτός ο ατελείωτος βήχας. Αντί να φροντιστεί, το ποτήρι απομακρυνόταν κατ’ εντολή αυτού του ανθρώπου και εκεί εξερράγην και του είπα, κλείνω το θέατρο, τελείωσε. Και επενέβη ο θεατρώνης και μου είπε, σε παρακαλώ, θα του μιλήσω. Έβαλα την αξιοπρέπειά μου κάτω από το θέατρα, έβαλα το φόβο μου πάω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή κ.λπ.».

«Το μόνο που είχα παρακαλέσει ήταν να έχω ένα ποτήρι με νερό προκειμένου να καθαρίζω τη φωνή μου όταν με έπιανε αυτός ο ατελείωτος βήχας. Αντί να φροντιστεί, το ποτήρι απομακρυνόταν κατ’ εντολή αυτού του ανθρώπου»

Αυτή η εμπειρία της προκάλεσε μια σειρά από ψυχοσωματικά, μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της: «Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής και με πήγανε στο σπίτι μου άλλα δύο μέλη του θιάσου. Υπήρξε ένα περιστατικό όπου ανέβασα πάρα πολλή πίεση και ακυρώσαμε μια παράσταση. Και όταν έφτασε ο Απρίλιος και πήγα να ξεκουραστώ, γέμισα σπυριά, τα οποία παντρεύτηκα για 1,5 χρόνο στη ζωή μου».

Η Ζέτα Δούκα συνέχισε εξηγώντας τη χρονική στιγμή της αποκάλυψης: «Αυτή η ιστορία δεν είναι καθόλου λιγότερο σοβαρή από τη σεξουαλική. Τώρα τα αυτιά ανοίγουν, τώρα η δικαιοσύνη είναι υπέρ της γυναίκας που μιλάει, καταθέτω λοιπόν κι εγώ μια ιστορία και δεν με νοιάζει τι θα πουν. Γιατί τώρα; Δεν είναι ερώτηση αυτή. Να λέμε ευτυχώς που ήρθε το τώρα».

«Τώρα τα αυτιά ανοίγουν, τώρα η δικαιοσύνη είναι υπέρ της γυναίκας που μιλάει, καταθέτω λοιπόν κι εγώ μια ιστορία και δεν με νοιάζει τι θα πουν. Γιατί τώρα; Δεν είναι ερώτηση αυτή. Να λέμε ευτυχώς που ήρθε το τώρα»

Στη συνέχεια κατονόμασε τον δράστη αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης: «Η παράσταση ήταν το Closer, στο Θέατρο Αθηνών, το 2008-2009 με έναν θίασο ο οποίος απαρτιζόταν από τον Νίκο Ψαρρά, τη Δώρα Χρυσικού και τον Γιώργο Κιμούλη. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη. Γνωρίζω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα και αυτή τη στιγμή αυτό που κάνω είναι να ανοίξω το δρόμο της προσωπικής και ονομαστικής ομολογίας. Γιατί αυτό που έκανε η Μπεκατώρου αυτή τη διαφορά είχε, ότι κατονόμασε τον άνθρωπο που έφερε πάνω της τόσα χρόνια και της είχε δημιουργήσει τόσο μεγάλο θέμα. Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ανοιχτά και ονομαστικά. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή, οι αλλαγές συμβαίνουν από το μικροσκόπιο».

Δείτε τη συγκλονιστική εξομολόγηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: YouTube

Read Next

28 Δεκ 2022

"Ο Διάβολος φοράει Prada": 10 πράγματα που δεν ήξερες για την κωμωδία

Η αμοιβή της Στριπ, σε ποιον βάσισε την ερμηνεία της, οι σχεδιαστές που δεν έδιναν από φόβο ρούχα τους και πολλά, πολλά ακόμη!

27 Δεκ 2022

Pretty Woman: πώς η Ρόμπερτς είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον έχασε και ξανακέρδισε

Μπορεί να φανταστεί κανείς άλλη πρωταγωνίστρια; Κι όμως!

Περισσότερα από

News

18 Δεκ 2022

Όταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ ήταν πωλητής κοστουμιών

Ναι, το κοστούμι και η επιτυχία του πάνε πολύ. Αλλά! Η ζωή του δεν ήταν πάντα στρωμένη με λάμψη και επιτυχίες

10 Δεκ 2022

Η τραγική ιστορία της μεγάλης κόρης της Τζέιν Μπίρκιν: Όταν έδωσε τέλος στη ζωή στα 46 της

Η 46χρονη Κέιτ Μπάρι ήταν γνωστή κυρίως ως φωτογράφος μόδας.

18 Νοε 2022

Ντόλι Πάρτον: "Δεν με ενοχλούν τα ανέκδοτα για τις ξανθιές γιατί ούτε χαζή είμαι, ούτε και ξανθιά"

Η Ντόλι Πάρτον είναι το απόλυτο Rebel Girl. Μουσικός, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος μας διδάσκει με τα dollyisms της πώς να επιτύχουμε στη ζωή.

13 Νοε 2022

"Μην αγχώνεσαι, θα γίνεται όλο και χειρότερο"

Δύο θρυλικές γυναίκες: Όταν η άβγαλτη Νταϊάνα συνάντησε την γεμάτη αυτοπεποίθηση Γκρέις Κέλι.

12 Νοε 2022

Γκρέις Κέλι: Ήξερα ότι ο σύζυγος μου έχει εξωσυζυγικές σχέσεις κάτι που με πλήγωσε πολύ"

Η σκληρή αλήθεια πίσω από τον "παραμυθένιο" γάμο της Γκρέις Κέλι της γυναίκας που έμεινε στην ιστορία για το αρχοντιά το iconic στυλ της και γεννήθηκε σαν σήμερα.

06 Νοε 2022

Χριστόφορος Παπακαλιάτης όπως Τζέιμς Ντιν: Μία εντυπωσιακή φωτογραφία τραβηγμένη 23 χρόνια πριν

Την εποχή των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών ο διάσημος ηθοποιός ήταν ο νούμερο ένα πόθος των γυναικών.

01 Νοε 2022

Η ακραία δήλωση του Καρόλου εξόργισε την Νταϊάνα, όταν γεννήθηκε ο πρίγκιπας Harry

"Tη νύχτα που έφερε στον κόσμο τον Harry, η Νταϊάνα έκλαιγε τόσο πολύ, μέχρι που αποκοιμήθηκε" αποκαλύπτει ο πρώην μπάτλερ της, Paul Burrell.

30 Οκτ 2022

Άγνωστη, λαμπερή φωτό με Μαρία Ιωαννίδου και Φρέντυ Γερμανό: "Νυχτερινή έξοδος τη δεκαετία του ‘70"

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην εκπομπή "Αλάτι και Πιπέρι" και έμεινε μαζί μέχρι τον θάνατο του δημοσιογράφου το 1999.

29 Οκτ 2022

Η μελαχρινή Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει με μαγιό σε ηλικία 17 ετών

Η παρουσιάστρια και ηθοποιός έκανε ντεμπούτο στην ελληνική τηλεόραση μόλις στα 15 της.