ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε. Μια ολόκληρη σεζόν βίωσα ψυχολογική και λεκτική βία»

«Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ονομαστικά»: Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα για ένα άλλο είδος κακοποίησης, όχι σεξουαλική αλλά εξίσου τραυματική.

«Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε. Μια ολόκληρη σεζόν βίωσα ψυχολογική και λεκτική βία»

Σε μια νέα, συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η Ζέτα Δούκα στο «Πάμε Δανάη», ακολουθώντας τα χνάρια της Σοφίας Μπεκατώρου. Το περιστατικό που έζησε μπορεί να μην ήταν σεξουαλικής φύσης, αλλά περιλάμβανε ψυχολογική και λεκτική βία, που της «τσάκισε την αξιοπρέπεια» όπως είπε χαρακτηριστικά. Δράστης, το όνομα του οποίου αποκάλυψε στο τέλος της αφήγησης, ήταν ο Γιώργος Κιμούλης.

«Ήταν μια ολόκληρη θεατρική σεζόν, πριν από 13-14 χρόνια, σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, με ένα πάρα πολύ ωραίο έργο και σπουδαίο καστ. Επικεφαλής του θιάσου ήταν αυτός ο σκηνοθέτης, ο οποίος κατά τα άλλα είναι ένας σπουδαίος, μεγάλος ηθοποιός. Οι ευφυέστατοι άνθρωποι, όπως και ο ίδιος, δεν σημαίνει ότι στις διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι έτσι όπως φαίνονται».

Η Δούκα συνέχισε λέγοντας: «Πήγα εκεί με πάρα πολλή ανυπομονησία και αυτό που βρήκα ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε να προκαλέσει ένα υποκριτικό βραχυκύκλωμα προκειμένου ο άλλος να τα χάσει και να μην είναι εκεί που πρέπει να είναι, συγκεντρωμένος και εκτεθειμένος επί σκηνής. Το οποίο έγινε ακόμα πιο έντονο όταν οι κριτικές που άρχισαν να βγαίνουν για εμένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωσε ακόμα περισσότερο».

«Πήγα εκεί με πάρα πολλή ανυπομονησία και αυτό που βρήκα ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς»

Όπως πρόσθεσε η ηθοποιός στη γενναία εξομολόγησή της: «Τη χρονιά που έγινε το περιστατικό με τον Γρηγορόπουλο, που καιγόταν η Αθήνα, ήταν κεντρικό θέατρο, είχε πολύ λίγο κόσμο η βραδινή παράσταση. Στέλνει το συνάδελφό μου, υπέροχο ηθοποιό και φίλο μου έκτοτε, να μου πει να βγω στη σκηνή για να πω ότι δεν θα γίνει η παράσταση. Και όταν κατέβηκα να πω, οκ, να το πω εγώ, αλλά γιατί δεν βγαίνεις εσύ, ως θιασάρχης και επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε, οκ, πάμε τρίτο κουδούνι».

Και η κακοποίηση δεν σταμάτησε εκεί: «Τα Χριστούγεννα είχα αρρωστήσει πάρα πολύ, είχα πυρετό πάνω από 41, είχαμε συνεχώς διπλές παραστάσεις, έπαιζα με βήχα και κλειστή φωνή, άρρωστη πάρα πολύ, και το μόνο που είχα παρακαλέσει, στις σκηνές όπου δεν έπαιζα εγώ, γιατί το έργο ήταν σπονδυλωτό, ήταν να έχω ένα ποτήρι με νερό προκειμένου να καθαρίζω τη φωνή μου όταν με έπιανε αυτός ο ατελείωτος βήχας. Αντί να φροντιστεί, το ποτήρι απομακρυνόταν κατ’ εντολή αυτού του ανθρώπου και εκεί εξερράγην και του είπα, κλείνω το θέατρο, τελείωσε. Και επενέβη ο θεατρώνης και μου είπε, σε παρακαλώ, θα του μιλήσω. Έβαλα την αξιοπρέπειά μου κάτω από το θέατρα, έβαλα το φόβο μου πάω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή κ.λπ.».

«Το μόνο που είχα παρακαλέσει ήταν να έχω ένα ποτήρι με νερό προκειμένου να καθαρίζω τη φωνή μου όταν με έπιανε αυτός ο ατελείωτος βήχας. Αντί να φροντιστεί, το ποτήρι απομακρυνόταν κατ’ εντολή αυτού του ανθρώπου»

Αυτή η εμπειρία της προκάλεσε μια σειρά από ψυχοσωματικά, μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της: «Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής και με πήγανε στο σπίτι μου άλλα δύο μέλη του θιάσου. Υπήρξε ένα περιστατικό όπου ανέβασα πάρα πολλή πίεση και ακυρώσαμε μια παράσταση. Και όταν έφτασε ο Απρίλιος και πήγα να ξεκουραστώ, γέμισα σπυριά, τα οποία παντρεύτηκα για 1,5 χρόνο στη ζωή μου».

Η Ζέτα Δούκα συνέχισε εξηγώντας τη χρονική στιγμή της αποκάλυψης: «Αυτή η ιστορία δεν είναι καθόλου λιγότερο σοβαρή από τη σεξουαλική. Τώρα τα αυτιά ανοίγουν, τώρα η δικαιοσύνη είναι υπέρ της γυναίκας που μιλάει, καταθέτω λοιπόν κι εγώ μια ιστορία και δεν με νοιάζει τι θα πουν. Γιατί τώρα; Δεν είναι ερώτηση αυτή. Να λέμε ευτυχώς που ήρθε το τώρα».

«Τώρα τα αυτιά ανοίγουν, τώρα η δικαιοσύνη είναι υπέρ της γυναίκας που μιλάει, καταθέτω λοιπόν κι εγώ μια ιστορία και δεν με νοιάζει τι θα πουν. Γιατί τώρα; Δεν είναι ερώτηση αυτή. Να λέμε ευτυχώς που ήρθε το τώρα»

Στη συνέχεια κατονόμασε τον δράστη αλλά και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης: «Η παράσταση ήταν το Closer, στο Θέατρο Αθηνών, το 2008-2009 με έναν θίασο ο οποίος απαρτιζόταν από τον Νίκο Ψαρρά, τη Δώρα Χρυσικού και τον Γιώργο Κιμούλη. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη. Γνωρίζω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα και αυτή τη στιγμή αυτό που κάνω είναι να ανοίξω το δρόμο της προσωπικής και ονομαστικής ομολογίας. Γιατί αυτό που έκανε η Μπεκατώρου αυτή τη διαφορά είχε, ότι κατονόμασε τον άνθρωπο που έφερε πάνω της τόσα χρόνια και της είχε δημιουργήσει τόσο μεγάλο θέμα. Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ανοιχτά και ονομαστικά. Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή, οι αλλαγές συμβαίνουν από το μικροσκόπιο».

Δείτε τη συγκλονιστική εξομολόγηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: YouTube

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".