ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Σταμάτησα να μιλάω για μένα και άρχισα να την ακούω»: Πώς κέρδισε ο Κερκ Ντάγκλας τη γυναίκα του

Η ιστορία αγάπης του Κερκ Ντάγκλας και της Αν Μπάιντενς κράτησε 65 χρόνια, αν και είχε αρχίσει με μια απόρριψη.

«Σταμάτησα να μιλάω για μένα και άρχισα να την ακούω»: Πώς κέρδισε ο Κερκ Ντάγκλας τη γυναίκα του

Υπάρχει ένα μέλος της οικογένειας των Ντάγκλας που δεν προσελκύει τόσο έντονα τη δημοσιότητα όσο οι υπόλοιποι αλλά έχει ένα εξίσου ενδιαφέρον παρελθόν. Η Αν Μπάιντενς, σύζυγος του Κερκ Ντάγκλας και μητριά του Μάικλ Ντάγκλας, 101 ετών, έζησε με τον Κερκ 65 χρόνια, αν και η σχέση τους ξεκίνησε μάλλον επεισοδιακά. Αυτή είναι η ιστορία τους.

Η Αν γεννήθηκε το 1919 στο Ανόβερο, στη Γερμανία, αλλά μετακόμισε με την οικογένειά της στο Βέλγιο. Όταν γνωρίστηκε με τον Κερκ, το 1953 στο Παρίσι, ήταν μορφωμένη, μιλούσε με ευφράδεια αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά και εργαζόταν στον τομέα της διαφήμισης.

Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία τους, «Kirk and Anne», όταν την προσέγγισε για πρώτη φορά ο Ντάγκλας, διαβόητος πλεϊμπόι της εποχής, «με κοίταξε και μετά είπε: “Θα ήθελες να δειπνήσεις με εμένα και τους φίλους μου σε ένα κομψό εστιατόριο;”. Και εγώ του είπα, “Όχι, ευχαριστώ, νομίζω θα πάω σπίτι και θα φτιάξω αυγά σκραμπλ. Δεν το περίμενε».

Ο Ντάγκλας ενοχλήθηκε από την απόρριψή της, ωστόσο αργότερα συνεργάστηκε μαζί της σε επαγγελματικό επίπεδο και ανέπτυξαν μια πλατωνική, αρχικά, σχέση. «Χωρίς την προοπτική ενός ειδυλλίου να διαγράφεται στον ορίζοντα, σταμάτησα να προσπαθώ να εντυπωσιάσω την Αν. Σταμάτησα να της μιλάω για εμένα και άρχισα να την ακούω» θυμάται σήμερα εκείνος.

Παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1954 και απέκτησαν δύο παιδιά (ο Μάικλ Ντάγκλας είναι από τον πρώτο γάμο του Κερκ με την ηθοποιό Νταϊάνα Ντιλ). Η σχέση τους, όμως, δεν ήταν ποτέ μονογαμική. Ο Κερκ είχε ειδύλλια με ηθοποιούς όπως η Ρίτα Χέιγουορθ, η Πατρίσια Νιλ και η κόρη της Τζόαν Κρόφορντ, Κριστίνα Κρόφορντ. «Ο Κιρκ ποτέ δεν προσπάθησε να κρύψει τις απιστίες του από εμένα» σχολιάζει η Αν. Ως Ευρωπαία, κατανόησα ότι θα ήταν μη ρεαλιστικό να περιμένω απόλυτη αφοσίωση σε έναν γάμο».

Η σχέση τους δεν ήταν ποτέ μονογαμική. Ο Κερκ είχε ειδύλλια με ηθοποιούς όπως η Ρίτα Χέιγουορθ, η Πατρίσια Νιλ και η κόρη της Τζόαν Κρόφορντ, Κριστίνα Κρόφορντ.

Σήμερα η Αν φημίζεται ως φιλάνθρωπος και συλλέκτρια έργων τέχνης. Υπήρξε, επίσης, καλύτερη στη διαχείριση χρημάτων από τον σύζυγό της. Σε μια συνέντευξή της έχει πει πως όταν άρχισε να βγαίνει με τον Κερκ, στη δεκαετία του '50, ανακάλυψε ότι είχε μείνει σχεδόν απένταρος και τον βοήθησε να ορθοποδήσει.

Όχι μόνο όταν φλέρταραν αλλά και μετά τον γάμο τους, συνήθιζαν να ανταλλάσσουν ρομαντικές επιστολές. Η σχέση τους, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε μια πρωτόγνωρη απειλή. «Για τα 100α γενέθλια του Κερκ του έκανα δώρο ένα iPad. Κάθε απόγευμα περνούσαμε χρόνο μαζί, στη διάρκεια του οποίου πίναμε ένα ποτό και συζητούσαμε για το τι συνέβη στη διάρκεια της ημέρας, μέχρι να δειπνήσουμε, γύρω στις 7.15 το βράδυ. Πλέον όμως παίρνει ο καθένας μας το iPad του και χαζεύουμε στο CNN. Χωρίς να μιλάμε!» παραπονιόταν η Αν σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις τους.

Όταν οι Κερκ και Ντάγκλας μιλούσαν για την αυτοβιογραφία και τις ρομαντικές επιστολές τους:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".