ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Netflix-Anatomy of a Scandal: το πολιτικό θρίλερ που δεν πέτυχε

Η νέα μίνι σειρά του Netflix μας αφήνει να δούμε από την κλειδαρότρυπα τον κόσμο των προνομιούχων, εκείνων των λευκών που τούς επιτρέπονται όλα.

Netflix-Anatomy of a Scandal: το πολιτικό θρίλερ που δεν πέτυχε

Και να το είδαμε ήδη. Από έξι επεισόδια αποτελείται η νέα μίνι- σειρά του Netflix Anatomy of a Scandal με λαμπερούς Βρετανούς πρωταγωνιστές. Τον ρόλο της Σόφι Γάιτχαουζ κρατά η Σιένα Μίλερ και συμπρωταγωνιστής της είναι ο Ρούμπερτ Φρεντ, στον ρόλο του συζύγου της Τζέιμς. Πρόκειται για ένα ζευγάρι λευκών, πλούσιων προνομιούχων μελών της βρετανικής ελίτ που πηγαίνει με ευθεία ανάθεση σε Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και συνεχίζουν με τα εφόδια όχι μόνο της οικογένειας και της οικονομικής τους κατάστασης, αλλά και των νέων επαφών που έχουν κάνει στα εστέτ Πανεπιστήμια τους. Επόμενος σταθμός; Η πολιτική και η διακυβέρνηση της χώρας. Σας θυμίζει κάτι;

Netflix-Anatomy of a Scandal: το πολιτικό θρίλερ που δεν πέτυχε

Η Σόφι και ο Τζέιμς είναι sweethearts ήδη από το Πανεπιστήμιο και τώρα είναι παντρεμένοι με δύο παιδιά, όμορφο σπίτι στο Λονδίνο, οικιακή βοηθό- νταντά, ακριβά ρούχα και απαράμιλλο στιλ. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι το ξέσπασμα ενός ερωτικού σκανδάλου, καθώς ο Τζέιμς διατηρούσε ερωτική σχέση με μία υφιστάμενη του. Στην αρχή το σκάνδαλο είναι διαχειρίσιμο, αφού σ’ έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, και δη αυτής της κοινωνικής τάξης, όλοι πετάνε με μεγάλη ευκολία ένα «boys will always be boys», και σαν τη σκόνη πλυντηρίου όλοι οι λεκέδες εξαφανίζονται.

Τι θα συμβεί όμως όταν η κοπέλα θα ισχυριστεί ότι το αφεντικό της τη βίασε μέσα σε ασανσέρ του Κοινοβουλίου; Χμμ, τα πράγματα περιπλέκονται λίγο, καθώς ο Πρωθυπουργός της χώρας, τέως συμφοιτητής και κολλητός φίλος του Υπουργού Τζέιμς (ξέρετε πώς είναι αυτά) αρχίζει λίγο να δυσαρεστείται, ενώ ένα γκρίζο σύννεφο έρχεται να σκιάσει ξαφνικά τη μαγική ζωή της οικογένειας. Την υπόθεση αναλαμβάνει η σκληρή Εισαγγελέας Κέιτ (στον ρόλο η εξαιρετική Μισέλ Ντόκερι, γνωστή από το Downton Abbey) που έχει άκρως προσωπικούς λόγους να θέλει τη δίωξη του Υπουργού (που δεν σας αποκαλύπτουμε γιατί θα ήταν το απόλυτο spoiler).

H Μισέλ Ντόκερι υποδύεται την Εισαγγελέα
Η Σιένα Μίλερ είναι η «Σόφι», ένα πανέμορφο λευκό κορίτσι με όλα τα προνόμια του κόσμου

Και καλά μέχρι εδώ. Δεν μιλάμε και για σενάριο επιπέδου Succession, αλλά έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον. Έπειτα όμως αρχίζουν τα ατέλειωτα flash back στη φοιτητική ζωή του ζεύγους, σπαράγματα που αποκαλύπτουν (ή θα ήθελαν) πτυχές της προσωπικότητας των κεντρικών ηρώων. Πως π.χ η Σόφη ήταν ανέκαθεν νόστιμη και κάπως ελαφρόμυαλη πλούσια νεαρή που δεν ήθελε να κοπιάσει και πολύ για τις σπουδές της, ήθελε να παίρνει έτοιμες τις εργασίες της και απέστρεφε το βλέμμα απ' ό, τι θα μπορούσε ενδεχομένως να τη φέρει σε δύσκολη θέση. Και πώς ο Τζέιμς, ο νυν Πρωθυπουργός και η Αδελφότητά τους συμπεριφερόντουσαν από τότε ως λευκοί άντρες που ξέρουν ότι θα τους συγχωρεθούν όλα. Μα όλα.

Η σκηνοθεσία όμως είναι εκείνη ισοπεδώνει το σίριαλ καταφεύγοντας σε ξεπερασμένες τεχνικές κι αισθητική -όπως το να γυρνάει ιλιγγιωδώς 360 η κάμερα γύρω από έναν ήρωα για να δείξει την αναταραχή του, κουραστικά flash back, περίεργες γωνίες λήψεις για εντυπωσιασμό, μια τέλοσπαντων φλύαρη και κάπως αφελής σκηνοθεσία. Παρότι η σκηνοθέτρια, Σ. Τζ Κλάρκσον είχε στα χέρια της ηθοποιούς που μπορούσαν να αποδώσουν και έκαναν -η αλήθεια είναι- ό,τι μπορούσαν στις ερμηνείες τους. Ενδεικτική είναι μία σεκάνς προς το τέλος όταν ο Τζέιμς επανέρχεται στην περσόνα του και ξαναγίνεται ο ίδιος αλαζόνας που ήταν και πριν ατενίζοντας από ψηλά και πάλι τον κόσμο.

Τώρα να το δει κανείς ή να μην το δει; Ναι, να το δει. Πρόκειται για μια παραγωγή 100 φορές καλύτερη από τα σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, που διαθέτει ένα συμπαθές σενάριο, μια κάπως far fetched ανατροπή που έχει ενδιαφέρον, καλές ερμηνείες και σκηνές από την κλειδαρότρυπα για τις ζωές εκείνων που τους μπορούν να κάνουν τα πάντα. Σχεδόν τα πάντα.

Κεντρική εικόνα: Splash News- Ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".