
Ένας στους τρεις έφηβους μαθητές, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, έχει πέσει θύμα μπούλινγκ. Και ένα στα πέντε θύματα μπούλινγκ αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του (επιθεώρηση Pediatrics). Στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για αυτό το τόσο σοβαρό και κοινό πρόβλημα αποφάσισε να συμβάλει και η Μόνικα Λεβίνσκι διεξάγοντας, σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, τη διαδικτυακή καμπάνια #DefyTheName. Η οποία είχε εντυπωσιακή απήχηση: πάνω από 1 δισεκατομμύριο προβολές.
Η Λεβίνσκι έβαλε στο στόχαστρό της τα κοροϊδευτικά παρατσούκλια. Θέλησε να κάνει όσους έχουν υπάρξει αποδέκτες τους να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι στον κόσμο και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τις σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και μια φαινομενικά αθώα λέξη.
Από την αρχή της εκστρατείας έσπευσε να τη στηρίξει ένα πλήθος κόσμου, επώνυμων και ανώνυμων. «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η συμμετοχή των ανθρώπων σε αυτή την καμπάνια πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας. Κάποιοι άλλαξαν το όνομά τους στα social media (αντικαθιστώντας το προσωρινά με το κοροϊδευτικό παρατσούκλι τους), άλλοι αποκάλυψαν το παρατσούκλι τους σε αναρτήσεις τους ή μοιράστηκαν το σποτάκι της καμπάνιας» σχολίασε η Λεβίνσκι.
Μερικοί μόνο από τους επώνυμους που έσπευσαν να υποστηρίξουν την #DefyTheName ήταν οι ηθοποιοί Λένα Ντάναμ και Κέλι Ρίπα.
Η Λεβίνσκι στο πλαίσιο της καμπάνιας άλλαξε το όνομά της στο Twitter σε «Monica Big Mac Ditzy Bimbo That Woman Lewinksy» (σε ελεύθερη μετάφραση, «Αυτή η Ανόητη Χοντρομπαλού Μπίμπο Μόνικα Λεβίνσκι»). Η ίδια έχει νιώσει στο πετσί της πώς είναι να πέφτεις θύμα μπούλινγκ, μετά το διάσημο σκάνδαλο με τον Μπιλ Κλίντον. Μέχρι σήμερα, δύο δεκαετίες αργότερα, προσπαθεί να συνέλθει από εκείνη την τραυματική εμπειρία.
«Για κάποιους [η καμπάνια] ήταν η πρώτη φορά που μίλησαν για το τραύμα του να σε αποκαλούν με ένα κοροϊδευτικό παρατσούκλι. [...] Δεν πρέπει να αφήνουμε τα ονόματα που επιλέγουν οι άλλοι για εμάς να καθορίσουν το ποιοι είμαστε ή το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας» κατέληξε.
Δείτε το σποτ της καμπάνιας.