ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μόνικα Μπελούτσι: «Οι γυναίκες πλέον νιώθουν ελεύθερες να μεγαλώνουν»

Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού «Sunday Times Style» και μιλάει για το πέρασμα του χρόνου.

Μόνικα Μπελούτσι: «Οι γυναίκες πλέον νιώθουν ελεύθερες να μεγαλώνουν»

Στα 57 έχει αποδείξει πως δεν φοβάται να μεγαλώνει. Ο γοητευτικός τρόπος που αγκαλιάζει την ηλικία της αλλά και το θάρρος να εξυμνεί τον χρόνο διαρκώς, της έχουν χαρίσει απλόχερα την γοητευτική ωριμότητα της σύγχρονη γυναίκας. Ο λόγος για την Ιταλίδα star, Μόνικα Μπελούτσι, η οποία με αφορμή την φωτογράφηση της για το περιοδικό «Sunday Times Style», μίλησε για την απελευθέρωση που αισθάνονται πλέον οι γυναίκες με το πέρασμα του χρόνου.

Η ηθοποιός και μοντέλο φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού, φορώντας ένα μαύρο φόρεμα με μακριά μανίκια ενώ είχε πιασμένα τα μαλλιά της σε ένα χαλαρό sinion, αναδεικνύοντας γοητευτικά το πρόσωπο της καθώς το αγγίζει απαλά με τα χέρια της. Η 57χρονη πρωταγωνίστρια της ταινίας «Μαλένα» μίλησε για την εξωτερική της εμφάνιση, αποκαλύπτοντας πώς διατηρείται σε φόρμα καθώς αποφεύγει τις σκληρές προπονήσεις και τις εξαντλητικές δίαιτες, ενώ προτιμάει τα ζυμαρικά και το κρασί, όπως επίσης και περιστασιακές συνεδρίες Pilates. «Δεν έχω εμμονή. Πάντα ήμουν μια γυναίκα με καμπύλες, ποτέ τόσο αδύνατη, αυτή είναι η φύση μου. Και θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας στην συνέχεια «Όταν είσαι 50 ή 60 δεν έχεις τις ίδιες ανάγκες όπως όταν είσαι 20. Αλλάζεις, όπως όταν μπαίνει το μωρό σου στο δωμάτιο, βλέπεις ότι εκείνο είναι το πρώτο που τραβάει τις εντυπώσεις. Ερχόμαστε δεύτεροι. Αυτό μου δίνει άλλη προοπτική».

Ταυτόχρονα όμως είμαστε τυχεροί, γιατί όταν μεγαλώνουμε σημαίνει ότι έχουμε απολαύσει μια μεγάλη ζωή. Καθώς το σώμα κατεβαίνει, η ψυχή μεγαλώνει.

Μόλις 7 χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που βρέθηκε στο πλευρό του πράκτορα 007, ως «Bond Girl». Σχολιάζοντας την συμμετοχή της στο «Spectre», έχοντας συμπληρώσει τα 50, υποστήριξε πως αυτή η επιλογή σηματοδότησε μια αληθινή αλλαγή, πέρα από κάθε στερεότυπο. «Υπάρχουν τόσες πολλές γυναίκες που αισθάνονται ελεύθερες να μεγαλώσουν με διαφορετικό τρόπο» ανέφερε. Για την ίδια, το πέρασμα του χρόνου, είναι μια πολύ ουσιαστική διαδικασία, καθώς έχει την δυνατότητα να κερδίζει περισσότερες εμπειρίες, πέραν της απλής εμφάνισης. «Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στιγμές στη ζωή. Όταν είσαι πολύ νέος, έχεις αυτό που στη Γαλλία αποκαλούν «la beauté du diable», την ομορφιά του διαβόλου, που είναι απλώς φυσικό, είναι η ομορφιά της νιότης, η ομορφιά μιας βιολογικής στιγμής στη ζωή σου. Και η ζωή συνεχίζεται. Η σωματική διάπλαση, γερνάει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ταυτόχρονα όμως είμαστε τυχεροί, γιατί όταν μεγαλώνουμε σημαίνει ότι έχουμε απολαύσει μια μεγάλη ζωή. Καθώς το σώμα κατεβαίνει, η ψυχή μεγαλώνει» επισήμανε η ηθοποιός.

Όταν είσαι πολύ νέος, έχεις αυτό που στη Γαλλία αποκαλούν «la beauté du diable», την ομορφιά του διαβόλου, που είναι απλώς φυσικό, είναι η ομορφιά της νιότης, η ομορφιά μιας βιολογικής στιγμής στη ζωή σου. Και η ζωή συνεχίζεται. Η σωματική διάπλαση, γερνάει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Μεταξύ άλλων, η Μόνικα Μπελούτσι μίλησε για τα δύο της παιδιά, την 17χρόνη Ντέβα και την 11 Λέονι, τα οποία απέκτησε στη διάρκεια του γάμου της με τον Βενσάν Κασέλ. «Είμαστε χωρισμένοι εδώ και πολύ καιρό, αλλά την ίδια στιγμή, είμαστε γονείς και θα παραμείνουμε γονείς για μια ζωή. Είναι όμορφο να δημιουργείς σχέσεις με τα παιδιά, όσο μεγαλώνουν» πρόσθεσε στο τέλος η Ιταλίδα star, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως για την τρέχουσα κατάσταση της ερωτικής της ζωής.

Ως μητέρα το μάθημα που διδάσκει ακούραστα στις δύο κόρες της, είναι να μην βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση με τους άντρες. «Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και σήμερα έχουμε το θάρρος να πούμε πράγματα γιατί υπάρχουν γυναίκες που το έκαναν πριν από εμάς, αλλά την ίδια στιγμή δεν πιστεύω σε έναν πόλεμο μεταξύ ανδρών και γυναικών, νομίζω ότι πρέπει να βρίσκουμε πάντα ένα κοινό έδαφος επικοινωνίας. Δεν θέλω να μάθω στα κορίτσια μου να είναι γεμάτα μίσος, δεν φέρνει τίποτα», είπε. «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μιλήσουμε» εξομολογήθηκε.

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".