ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Με βίαζε για τέσσερις ώρες. Νόμιζα ότι θα με σκοτώσει»: Νέες καταγγελίες για κακοποίηση

Ο Άρμι Χάμερ, γνωστός από τις ταινίες «The Social Network» και «Call Me by Your Name», βρέθηκε στο επίκεντρο σοβαρών κατηγοριών από διαφορετικές γυναίκες.

«Με βίαζε για τέσσερις ώρες. Νόμιζα ότι θα με σκοτώσει»: Νέες καταγγελίες για κακοποίηση

Στο κίνημα #MeToo ήρθε να προστεθεί μια ακόμη κατηγορία εναντίον του Άρμι Χάμερ, που γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ταινίες «The Social Network» και «Call Me by Your Name». Μια γυναίκα, η Έφι Ανγκέλοβα, 24 ετών σήμερα, κατηγόρησε τον 34χρονο ηθοποιό ότι την έχει βιάσει «άγρια».

Η Ανγκέλοβα αρνείται τις δηλώσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο ίδιος, ότι όλες οι εξωσυζυγικές σχέσεις του ήταν «απόλυτα συναινετικές». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν 20 ετών και η σχέση τους «προχώρησε γρήγορα». Η ίδια προσθέτει: «Εκ των υστέρων, είναι ξεκάθαρο ότι χρησιμοποιούσε τακτικές χειρισμού μου για να με ελέγχει, μέχρι που άρχισα να χάνω τον εαυτό μου. Συχνά δοκίμαζε την αφοσίωσή μου σε εκείνον, ξεπερνώντας τα όριά μου. Γινόταν όλο και πιο βίαιος, χρησιμοποιώντας με πνευματικά, συναισθηματικά, σεξουαλικά».

Το αποκορύφωμα των κατηγοριών της αναφέρεται σε ένα περιστατικό που φέρεται να συνέβη το 2017 στο Λος Άντζελες όπου, σύμφωνα με την Ανγκέλοβα, «ο Άρμι Χάμερ με βίασε άγρια για πάνω από τέσσερις ώρες, διαπράττοντας και άλλες πράξεις βίας εναντίον μου, χωρίς να έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου». Στην περιγραφή της λέει ότι τη μαστίγωνε στα πόδια και κοπανούσε το κεφάλι της στον τοίχο. «Στη διάρκεια εκείνων των τεσσάρων ωρών, προσπάθησα να ξεφύγω. Ανακάλυψα ότι σκόπευε να με σκοτώσει. Και μετά έφυγε, χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου η κατάσταση στην οποία με άφησε».

«Ο Άρμι Χάμερ με βίασε άγρια για πάνω από τέσσερις ώρες, διαπράττοντας και άλλες πράξεις βίας εναντίον μου, χωρίς να έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου»

Η δικηγόρος της Ανγκέλοβα ισχυρίζεται ότι η πελάτισσά της έχει αποδείξεις που στηρίζουν τη σοβαρή καταγγελία της. Μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων παρουσιάζει ο δικηγόρος του ηθοποιού, που δήλωσε πως «ακόμα και πολύ πρόσφατα, στις 18 Ιουλίου του 2020, η κυρία Ανγκέλοβα έστελνε περιγραφικά μηνύματα στον κύριο Χάμερ με ό,τι ήθελε να της κάνει. Ο κύριος Χάμερ απάντησε αποσαφηνίζοντας ότι δεν θέλει να διατηρήσει μια τέτοιου είδους σχέση μαζί της».

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που ο ηθοποιός βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδαλωδών κατηγοριών. Τον Ιανουάριο κυκλοφόρησαν screenshots μηνυμάτων από διάφορες γυναίκες όπου ο Χάμερ φερόταν να τους περιγράφει ερωτικές φαντασιώσεις που εκτείνονταν από τον βιασμό μέχρι τον κανιβαλισμό. Ως συνέπεια της κατακραυγής, εκείνος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το καστ της ταινίας της Τζένιφερ Λόπεζ «Shotgun Wedding». Επίσης, το πρακτορείο WME και ο προσωπικός του ατζέντης διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του.

Τον Ιανουάριο κυκλοφόρησαν screenshots μηνυμάτων από διάφορες γυναίκες όπου ο Χάμερ φερόταν να τους περιγράφει ερωτικές φαντασιώσεις που εκτείνονταν από τον βιασμό μέχρι τον κανιβαλισμό.

Ακολούθησε μία ακόμα μαρτυρία εναντίον του, όταν η πρώην σύντροφός του, το 23χρονο μοντέλο Πέιτζ Λορέντζε, τον κατηγόρησε ότι χάραξε τα αρχικά του στον γοφό της. Χαρακτηριστικά, η Λορέντζε είπε στην Daily Mail ότι η σχέση τους ήταν «οι αληθινές 50 Αποχρώσεις του Γκρι, χωρίς την αγάπη».

Η πρώην σύζυγος του Χάμερ, Ελίζαμπεθ Τσάμπερς, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τους Χάρπερ (6 ετών) και Φορντ (4 ετών), σχολίασε ότι αισθάνεται «σοκαρισμένη, πληγωμένη και απελπισμένη» από τις αποκαλύψεις. Πρόσθεσε, ωστόσο, σε μια ανάρτησή της στο Instagram ότι «όσο πληγωμένη κι αν νιώθω, ακούω και θα συνεχίσω να ακούω και να ενημερώνομαι για αυτά τα ευαίσθητα θέματα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο πολλά αγνοούσα. Υποστηρίζω οποιοδήποτε θύμα σεξουαλικής επίθεσης ή κακοποίησης και παρακινώ όποιον το έχει ζήσει να αναζητήσει τη βοήθεια που χρειάζεται για να θεραπευτεί».

Δείτε ένα ρεπορτάζ για την καταγγελία της Πέιτζ Λορέντζε εναντίον του Άρμι Χάμερ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: EPA/NINA PROMMER

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".