ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαζί με τον «Ντίλαν» του Μπέβερλι Χιλς, αποχαιρετάμε και τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα

Ο Luke Perry έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του ως «Ντίλαν» στην τηλεοπτική ιστορία και παραμένοντας ο κρυφός πόθος όλων των κοριτσιών για τα 90s.

Μαζί με τον «Ντίλαν» του Μπέβερλι Χιλς, αποχαιρετάμε και τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα

Και ενώ η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου χθες αργά το απόγευμα, εγώ δεν έχω ιδέα και ξαφνικά λαμβάνω ένα μήνυμα από μία φίλη μου, που λέει: “Έμαθες τα μαντάτα;” Και αμέσως η καρδιά μου αρχίζει να χτυπάει περίεργα και σε χρόνο dt μπαίνω στο ίντερνετ για να δω τι στο καλό έχει συμβεί. Ε, και τα νέα δεν αργούν να μαθευτούν. Ξαφνικά βομβαρδίζομαι με δημοσιεύματα που αναφέρουν, ότι ο Αμερικανός ηθοποιός Luke Perry τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες.

Και αμέσως συνειδητοποιώ ότι μαζί με τον Ντίλαν, από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Beverly Hills 90210”, αποχαιρετώ για πάντα τα χρόνια της αθωότητας, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα και τα νεανικά καρδιοχτύπια.

Μαζί με τον «Ντίλαν» του Μπέβερλι Χιλς, αποχαιρετάμε και τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα
Μαζί με τον Ντίλαν από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Beverly Hills 90210”, αποχαιρετάμε για πάντα τα χρόνια της αθωότητας, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα και τα νεανικά καρδιοχτύπια.

Όταν το Beverly Hills ξεκίνησε να παίζεται στη χώρα μας, πήγαινα δημοτικό. Θυμάμαι πάντα να ψάχνω να βρω αφορμή την ώρα προβολής του επεισοδίου, προκειμένου να κατέβω από τον τρίτο όροφο που ήταν το διαμέρισμά μας στην Άνω Κυψέλη, στη γκαρσονιέρα του πρώτου, όπου έμενε μόνη της η θεία μου, ούσα φοιτήτρια στη Αθήνα, για να το δω. Βλέπετε με τη θεία μου την Ειρήνη έχω μόνο 12 χρόνια διαφορά, οπότε δεν ήταν καθόλου αυστηρή και συνεπώς με άφηνε να παρακολουθώ κρυφά από τους γονείς μου την αγαπημένη μου ξένη σειρά. Και από τότε έγινα και εγώ άλλη μία φανατική θαυμάστρια. Νομίζω δεν έχω χάσει κανένα επεισόδιο, έχω δει σε επανάληψη και τους 10 κύκλους και ξέρω απέξω πολλούς διαλόγους. Ακόμα θυμάμαι τον εαυτό μου να βλέπει στο repeat τη σκηνή, όπου ο Ντίλαν τα φτιάχνει με την Μπρέντα, αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί ένας άγριος καυγάς με τον πατέρα του, έχει σπάσει μία γλάστρα και έχει φιλήσει με πάθος τη συμπρωταγωνίστριά του, υπό το μουσικό χαλί Loosing my religion των REM.

Για πολλούς τηλεκριτικούς “τα χτυποκάρδια στο Beverly Hills” ήταν μια σαθρή νεανική σαπουνόπερα, που δεν είχε τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει στους τηλεθεατές. Για εμένα όμως, αυτή η σειρά σηματοδοτεί μια ολόκληρη εποχή. Και παρά το νεαρό της ηλικίας μου, με επηρέασε αναφορικά με το πως θέλω να είναι τα εφηβικά μου χρόνια και με προβλημάτισε σχετικά με το τι μπορεί να συναντήσω στο δρόμο μου.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που πολλές θαυμάστριες θεωρούσαν ότι στην τηλεοπτική αυτή φυσιογνωμία βρήκαν τον James Dean της γενιάς του.

Γιατί όμως ο Ντίλαν ήταν ο κρυφός πόθος όλων των κοριτσιών τη δεκαετία του '90; Γιατί η φιγούρα του κοσμούσε τους τοίχους των κοριτσίστικων δωματίων; Γιατί όλες μας κόβαμε φωτογραφίες του από τα εβδομαδιαία τηλεοπτικά περιοδικά για να εμπλουτίσουμε τη συλλογή μας;

Μάλλον επειδή υπήρξε ο πιο αντισυμβατικός, προβληματικός και ατίθασος τηλεοπτικός ήρωας. Η απόλυτη φαντασίωση για τα κορίτσια και το πρότυπο που προσπαθούσαν να μιμηθούν τα αγόρια για να φαίνονται κουλ. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που πολλές θαυμάστριες θεωρούσαν ότι στην τηλεοπτική αυτή φυσιογνωμία βρήκαν τον James Dean της γενιάς του. Ο Ντίλαν Μακέι ήταν ο πιο αινιγματικός και ερωτεύσιμος ήρωας από τα Χτυποκάρδια, που προσπαθούσε να βρει την πραγματική αγάπη μεταξύ της Μπρέντα και της Κέλι (των δύο κολλητών φίλων, που έγιναν εξαιτίας του αντίζηλες), παλεύοντας ταυτόχρονα με τους προσωπικούς του δαίμονες. Ήταν style icon, ακτινοβολούσε λάμψη, είτε φορούσε τζιν και t-shirt, είτε κοστούμι και σίγουρα ήξερα πως να κερδίζει τα φωτογραφικά κλικ.

Όταν φλέρταρε, είχε το δικό του μοναδικό τρόπο: σήκωνε χαρακτηριστικά το σημαδεμένο του φρύδι, χαμογελούσε αινιγματικά, έκανε ζάρες στο μέτωπό του, πριν γίνουν της μόδας και κοίταζε την συμπρωταγωνίστρια του με ένα βλέμμα σαγηνευτικό.

Δυστυχώς ο Luke Perry, όσο και εάν προσπάθησε, δε μπόρεσε να “πετάξει” από πάνω του το ρόλο του Ντίλαν, που με τόση επιτυχία ερμήνευσε τη γλυκιά εκείνη δεκαετία. Μέχρι και το θάνατό του και παρά τα 52 του χρόνια, όλες μας θα τον θυμόμαστε ως τον πολύ γοητευτικό νέο με το υπέροχο στυλ και το τέλειο κούρεμα, που οδηγούσε τη μαύρη porsche, φορούσε μαύρα rayban και τον ελεύθερό του χρόνο τον περνούσε στη θάλασσα κάνοντας σερφ. Όταν φλέρταρε, είχε το δικό του μοναδικό τρόπο: σήκωνε χαρακτηριστικά το σημαδεμένο του φρύδι, χαμογελούσε αινιγματικά, έκανε ζάρες στο μέτωπό του, πριν γίνουν της μόδας και κοίταζε τη συμπρωταγωνίστρια του με ένα βλέμμα σαγηνευτικό.

Και παρόλο που ο "Ντίλαν" δε μένει πια μαζί με τα άλλα πλουσιόπαιδα στο "Μπέβερλι Χιλς" και δεν κάνει βόλτες με την porsche του, θα μας θυμίζει πάντα τα χρόνια της αθωότητας, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα και τα νεανικά χτυποκάρδια.

Δυστυχώς ο Luke Perry, όσο και εάν προσπάθησε, δε μπόρεσε να “πετάξει” από πάνω του το ρόλο του Ντίλαν, που με τόση επιτυχία ερμήνευσε τη γλυκιά εκείνη δεκαετία.

Δείτε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του πιο αγαπημένου ζευγαριού του Beverly Hills, Ντίλαν - Μπρέντα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".