ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μαρία, τελικά, ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε; Γιατί είχαμε την απορία»

Η πρώην αθλήτρια Μαρία Παπάκου συγκλονίζει με τις αποκαλύψεις της.

«Μαρία, τελικά, ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε; Γιατί είχαμε την απορία»

Είκοσι ολόκληρα χρόνια κρατούσε βαθιά κρυμμένο το μυστικό που σημάδεψε την παιδική ηλικία της. Παρά τις διεθνείς διακρίσεις και την μεγάλη αναγνώριση που απέκτησε η Μαρία Παπάκου, ως κορυφαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, δεν ξέχασε ούτε μια μέρα την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία μόλις 14 ετών από τον αρχιπροπονητή της Εθνικής Ομάδας. Η φρικτή αλήθεια της πρώην αθλήτρια, έρχεται να συγκρουστεί με το θλιβερό γεγονός πως πολλοί γνώριζαν τις αποτρόπαιες πράξεις του συγκεκριμένου ανθρώπου, όμως κανένας δεν του είπε ποτέ τίποτα.

«Μετά από πολύ καιρό έτυχε και βρέθηκα με την παλιά μου προπονήτρια και μου έκανε την εξής ερώτηση, "Μαρία, τελικά, ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε; Γιατί είχαμε την απορία". Και της λέω, τελικά το γνωρίζατε όλοι και δεν έκανε κανένας τίποτα;», ανέφερε αρχικά η Μαρία Παπάκου, μιλώντας στην κάμερα του «Live News». «Έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας για τις καταγγελίες, γνωρίζει η Ολυμπιακή Επιτροπή, έχει ενημερωθεί το Πειθαρχικό, η γενική γραμματεία Αθλητισμού και ο υφυπουργός κ. Αυγενάκης και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι, δεν κλήθηκαν σε απολογία άνθρωποι που κατηγορούνται και δυστυχώς εξακολουθούν να βρίσκονται στους χώρους δίπλα σε παιδιά», επισήμανε η Σοφία Μπεκατώρου.

Μαρία, τελικά, ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε; Γιατί είχαμε την απορία". Και της λέω, τελικά το γνωρίζατε όλοι και δεν έκανε κανένας τίποτα;

Ο συγκεκριμένος προπονητής εκμεταλλευόταν όχι μόνος τις ώρες των προπονήσεων, αλλά και τα ταξίδια της ομάδας, προκειμένου να παρενοχλήσει νεαρά κορίτσια. «Έκανε σχολιασμό για τα οπίσθια μου, ερχόταν και μου έλεγε πόσο ωραίο στήθος έχω και πόσο ωραία μεγαλώνει, πότε θα με φιλήσει, να φιλήσει τα χείλη μου που είναι πολύ όμορφα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν μου έλεγε και δε θα το ξεχάσω ποτέ, ότι Μαρία αυτό που συμβαίνει θα το ξέρει μόνο εγώ, εσύ και ο Θεός. Είναι ιερό», αποκάλυψε η αθλήτρια της ενόργανης, λέγοντας στην συνέχεια, «σε ένα ταξίδι που είχαμε, χτύπησε την πόρτα του δωματίου και του άνοιξε μια συναθλήτριά μου. Δεν φοβήθηκα γιατί ήμασταν πολλά κορίτσια μαζί και λέω δε θα μου κάνει τίποτα. Αυτός όμως είπε σε όλες "φύγετε από το δωμάτιο θέλω να μείνω μόνος με τη Μαρία" και με άφησαν μόνη μου. Μου κόπηκαν τα πόδια, άρχισε η καρδιά μου να πάλλεται σα να θέλει να βγει έξω από το στήθος μου, δεν μπορούσα να αντιδράσω, θεώρησα ότι είναι τετελεσμένη η κατάσταση. Έβγαλε την μπλούζα του, μου έπιανε το κεφάλι, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στόμα και τον λαιμό. Τον έδιωχνα μακριά αλλά έτριβε το σώμα του επάνω μου. Με πετάει στο κρεβάτι, σηκώθηκα να φύγω, με τράβηξε από το χέρι, με ξανακόλλησε επάνω του και με πέταξε πάνω στο κρεβάτι» περιέγραψε η Παπάκου, προκαλώντας σοκ.

Η εισαγγελική έρευνα, η οποία ξεκίνησε έπειτα από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου πριν από περίπου ένα χρόνο, συνεχίζεται διεξοδικά με τον προπονητή της ιστιοπλοΐας να είναι ο πρώτος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης αθλήτριας του.

Δείτε την συνέντευξη εδώ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".