ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Κατάπια την ντροπή μου»: Η Σοφία Παυλίδου ήταν η πρώτη που είχε μιλήσει για βία στο θέατρο

«Η κοινωνία τότε δεν ήταν έτοιμη κι αυτό το ένιωσα στο πετσί μου. Χαίρομαι που τα social δίνουν βήμα στο θύμα κι όχι στον θύτη».

«Κατάπια την ντροπή μου»: Η Σοφία Παυλίδου ήταν η πρώτη που είχε μιλήσει για βία στο θέατρο

Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που η Σοφία Παυλίδου είχε μιλήσει δημόσια για το περιστατικό βίας που έζησε στο χώρο του θεάτρου, χωρίς όμως το συμβάν αυτό να κάνει τα αυτιά του κόσμου να ιδρώσουν. Δεν ήταν η σωστή στιγμή. Η κοινωνία δεν ήταν ακόμα έτοιμη.

Στο womantoc.gr είχαμε γράψει σχετικά και είχαμε αναλύσει κάπως το φαινόμενο. Διαβάστε εδώ

Η ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο ίνσταγκραμ, γράφοντας ένα μακροσκελές κείμενο, αναφέρθηκε στο περιστατικό που έζησε τότε, στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

«Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που μίλησα για το περιστατικό βίας που είχα υποστεί στον εργασιακό μου χώρο. Μαζί μου κι άλλη μια συνάδελφος που είχε υποστεί βία απ τον ίδιο άνθρωπος στο παρελθόν και βρήκε το θάρρος να το ομολογήσει μετά την καταγγελία μου. Δε μου πέρασε ούτε στιγμή απ το μυαλό να μην υπερασπιστώ το δίκιο μου και να μην καταγγείλω το γεγονός.

Τότε πέρα απ τους άνθρωπος του χώρου που μου έλεγαν να μην το καταγγείλω θυμάμαι ήταν και ο διευθυντής της αστυνομίας του τμήματος που έκανα τη μήνυση, που με φώναξε στο γραφείο του μετά την κατάθεση μου και μου ζήτησε να του περιγράψω τι συνέβη ,έδειξε πόσο λυπάται με το ύφος του,κοίταξε τις μελανιές μου και με ρώτησε «Είσαι σίγουρη?Αυτά τραβάνε χρόνια στα δικαστήρια. Μπλέκεις!» Ναι ήμουν και είμαι σίγουρη πως έκανα το σωστό.

Μου στέλνετε μηνύματα και με ρωτάτε αν τώρα αισθάνομαι δικαιωμένη. Δικαιωμένη αισθάνομαι από την πρώτη στιγμή στα μάτια των παιδιών μου κι αυτό μου αρκεί! Δυο εφήβους, που πέρασαν δύσκολα τότε αλλά τους έδειξα με τη στάση μου πως δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θίγει την αξιοπρέπεια τους. Η κοινωνία τότε δεν ήταν έτοιμη κι αυτό το ένιωσα στο πετσί μου. Είμαι χαρούμενη σήμερα για την εξέλιξη της. Χαίρομαι που τα social δίνουν βήμα στο θύμα κι όχι στο θύτη.

Ανακουφίζομαι που τόσοι άνθρωποι βρίσκουν το θάρρος να ομολογήσουν πως έχουν υποστεί κακοποίηση, όποιας μορφής κι εμείς με τη σειρά μας τους αγκαλιάζουμε από καρδιάς. Αναγκάστηκα τότε να σεβαστώ την πραγματικότητα και να μην ασχοληθώ με όλους αυτούς που επιλέγουν το σκοτάδι. Κατάπια την ντροπή μου, γιατί ντροπή αισθανόμουν γι αυτό που μου είχε συμβεί και κατάφερα να εμπνεύσω τους ανθρώπους που με πίστεψαν, με εμπιστεύτηκαν και μου άνοιξαν την ψυχή τους στέλνοντας μου μηνύματα στα προσωπικά μου social media.

Τότε συνειδητοποίησα πως υπάρχει πολύς πόνος εκεί έξω. Δεν ήμουν μόνη! Πολλοί μου αναφέρετε πως το πέρασα μόνη… Δεν είχα τους ανθρώπους του χώρου αλλά δεν ήμουν μόνη! ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ/Η.
Μαχόμαστε τώρα όλοι μαζί,ο καθένας απ το σημείο του, για τη θεραπεία των ψυχών της κοινωνίας μας.Κάθε φορά που ανησυχείς σκέψου πως είμαστε πολλοί και απολύτως στοχοπροσυλωμένοι στο φως. Βγάλε τον πόνο από μέσα σου και πρόσθεσε το δικό σου φως!»
έγραψε η Σοφία Παυλίδου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

*H κεντρική φωτό είναι από εδώ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".