ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Κανονικά πρέπει να καταργηθεί η μαθητική παρέλαση. Τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος σχολίασε στον Σρόιτερ τους εορτασμούς για την επέτειο του ‘21 και μίλησε για την εμπειρία φίλων από τον κορονοϊό, που τους άφησε «κουσούρι».

«Κανονικά πρέπει να καταργηθεί η μαθητική παρέλαση. Τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες»

Καλεσμένος του Αντώνη Σρόιτερ ο Φώτης Σεργουλόπουλος έδωσε μια ακόμα ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων σχολίασε τους επετειακούς εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. «Τα 200 χρόνια του Ελληνισμού δεν έχουν προβληθεί όπως θα ‘πρεπε να προβληθούν. Θα ‘πρεπε μέσα στο 2021 να φωτιστούν μέρη τα οποία έχουν συμβάλει στην ελευθερία των Ελλήνων. Θα μπορούσαν να γίνουν εκδηλώσεις και μνημεία ή απλώς μια αναφορά στην Κρήτη, την Ήπειρο, τη Μακεδονία… Και, από την άλλη, να σταματήσουν οι αναχρονιστικοί εορτασμοί. Καπηλεύονται ορισμένοι άνθρωποι τον πατριωτισμό και την πατρίδα μας και το αίσθημα του φτερουγίσματος όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Το έχουν καπηλευτεί κάτι φασισταριά, τα οποία νομίζουν ότι είναι δική τους υπόθεση. Αυτοί είναι που έχουν μαυρίσει όλη την Ελλάδα».

«Καπηλεύονται ορισμένοι άνθρωποι τον πατριωτισμό και την πατρίδα μας και το αίσθημα του φτερουγίσματος όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Το έχουν καπηλευτεί κάτι φασισταριά, τα οποία νομίζουν ότι είναι δική τους υπόθεση».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις παρελάσεις, πρόσθεσε: «Κανονικά πρέπει να καταργηθεί η παρέλαση. Όχι η στρατιωτική, η μαθητική. Τα παιδιά δεν έχουν κανένα λόγο να παρελαύνουν στρατιωτικά. Παρά μόνο αν τα προορίζεις να γίνουν στρατιώτες. Τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες. Ούτε είμαστε στο ‘40, που ο Μεταξάς έβγαζε τα παιδιά να παρελαύνουν, ούτε είμαστε στη Βόρεια Κορέα. Ο γιος μου δεν θα παρελάσει. Δεν θα τον αφήσω, γιατί δεν θέλω. Αντ’ αυτού, κάθε Δήμος μπορεί να φτιάξει ένα μνημείο. Οι καλύτεροι μαθητές να πηγαίνουν και να καταθέτουν στεφάνι, να γίνονται εορτασμοί όπου να λέγονται κάποια πράγματα για την εκάστοτε επέτειο».

«Τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες. Ούτε είμαστε στο ‘40, που ο Μεταξάς έβγαζε τα παιδιά να παρελαύνουν, ούτε είμαστε στη Βόρεια Κορέα. Ο γιος μου δεν θα παρελάσει. Δεν θα τον αφήσω, γιατί δεν θέλω».

Ο Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην πανδημία του κορονοϊού και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα υγειονομικά μέτρα: «Ναι, έχουν έρθει στο σπίτι μου πέντε άνθρωποι, έχω προσπαθήσει και έχω πάει σε ένα σπίτι που είναι λίγο πιο μακριά από τη γειτονιά μου. Φοβάμαι. Δεν πιστεύω ότι είμαστε ασφαλείς. Έχω φίλους που έχουν αρρωστήσει, νέους ανθρώπους. 30, 35, 40 ετών. Αρρώστησαν σοβαρά, μπήκαν στα νοσοκομεία, ευτυχώς το ξεπέρασαν αλλά τους έχει μείνει ένα “κουσουράκι”, δεν είναι αστείο. Πιστεύω ότι συμβαίνει, ότι είναι επικίνδυνο, ότι πρέπει να προφυλασσόμαστε και μπορώ να προστατεύσω την οικογένειά μου κι εμένα κάνοντας ορισμένα πράγματα».

Δείτε αποσπάσματα της συνέντευξης του Φώτη Σεργουλόπουλου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Glomex

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".