ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Και τότε κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τον πλάκωσε στο ξύλο. Με γροθιές, κλωτσιές»

«Ήταν μπροστά όλος ο θίασος»: Τι δήλωσαν ο δικηγόρος του Γιώργου Ψάλτου και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για την υπόθεση κακοποίησης από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Και τότε κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τον πλάκωσε στο ξύλο. Με γροθιές, κλωτσιές»

Μετά την καταγγελία του Γιώργου Ψάλτου για άγριο ξυλοδαρμό από τον Πέτρο Φιλιππίδη στην παράσταση «Φον Δημητράκης», ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έδωσε τη δική του μαρτυρία στο Mega, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά του.

«Υπήρξε μια ανεξήγητη για τους υπόλοιπους έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος επετέθη στον… και χάρη στην παρέμβαση των υπόλοιπων τον σταματήσαμε για να μη συμβούν τα χειρότερα» είπε ο Σκιαδαρέσης. Στην ερώτηση «σκοπεύετε να καταθέσετε αν χρειαστεί;» ο ίδιος απάντησε: «Αν χρειαστεί, βεβαίως, εννοείται δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια».

«Υπήρξε μια ανεξήγητη για τους υπόλοιπους έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος επετέθη στον… και χάρη στην παρέμβαση των υπόλοιπων τον σταματήσαμε για να μη συμβούν τα χειρότερα»

Ο δικηγόρος του Ψάλτου, Γιώργος Γεράρης, δήλωσε σχετικά:

«Στο τέλος της σεζόν έγινε το χειρότερο. Κάποια μέρα στα καμαρίνια, προφανώς είχε τα νεύρα του ο κ. Φιλιππίδης, υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ του εντολέα μου και άλλων ηθοποιών. Ο Φιλιππίδης ρώτησε "τι λέτε εδώ”, του απάντησε μια ηθοποιός "να, λέμε πού θα πιούμε καφέ”. Αυτός θεώρησε ότι λέει ψέματα, τούς κάλεσε τους 3-4 στο καμαρίνι του και άρχισε να τους τα ψέλνει και τους είπε να του ζητήσουν συγγνώμη. Ο εντολέας μου αντέδρασε, του είπε "δεν έχουμε κάτι για να σου ζητήσουμε συγγνώμη” και τότε ο κ. Φιλιππίδης σηκώθηκε, τον άρπαξε από τον γιακά, τον πήγε ως την πόρτα, του έριξε μια γροθιά και τον πέταξε έξω και του έκλεισε την πόρτα στο πρόσωπο. Ο εντολέας μου φώναξε "αυτό δεν θα περάσει έτσι” και τότε ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τον πλάκωσε στο ξύλο. Με γροθιές, κλωτσιές. Ήταν μπροστά όλος ο θίασος, έχουμε 9 μάρτυρες».

«Ο κ. Φιλιππίδης σηκώθηκε, τον άρπαξε από τον γιακά, τον πήγε ως την πόρτα, του έριξε μια γροθιά και τον πέταξε έξω και του έκλεισε την πόρτα στο πρόσωπο»

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι έχει γίνει δέκτης πλήθους καταγγελιών και πως υπάρχει μία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη «που αφορά πράξη ποινικώς κολάσιμη, που δεν έχει παραγραφεί».

Με εξώδικο απάντησε ο Πέτρος Φιλιππίδης στον Γιώργο Γεράρη. Χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου «ψευδείς και συκοφαντικούς». Όπως τονίζει, ουδέποτε χρησιμοποίησε ποτέ θεατρική σκηνή ή κάποιο έργο για να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής βία. Ζητά από τον δικηγόρο να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς μέσα σε τρεις ημέρες.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Ψάλτου κατηγόρησε τον Πέτρο Φιλιππίδη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Η κινητοποίησή του, όπως είπε, ήρθε από την πρώτη καταγγελία, της Ζέτας Δούκα, που παρότι δεν γνώριζε προσωπικά, τον έκανε να αισθανθεί «ένα σφίξιμο στο στομάχι».

«Με βαρούσε με το τηλέφωνο στη σκηνή για διάστημα περίπου 15-20 ημερών. Το σώμα μου ήταν μπλαβί. Βέβαια για τον κύριο Φιλιππίδη αυτό ήταν πάρα πολύ διασκεδαστικό»

Η πρώτη ψυχρολουσία, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ψάλτου στην εκπομπή, ήταν όταν, στη συνάντησή του με τον παραγωγό και τον Πέτρο Φιλιππίδη έμαθε ότι θα αμειβόταν καθαρά με 480 ευρώ, όχι μόνο αυτός αλλά και οι περισσότεροι ηθοποιοί, μάλιστα. Η δεύτερη ήρθε όταν, μια μέρα πριν από την πρεμιέρα, «μου ανακοινώθηκε ότι, ξέρεις, πάνω στη σκηνή θα έχει και ξύλο. Ακούς ξύλο και λες, θεατρικό ξύλο. Υπήρχε ένα τηλέφωνο πάνω στο γραφείο, στη συγκεκριμένη σκηνή. Αν φας μία με το ακουστικό στο κεφάλι, είναι πάρα πολύ βαρύ. Με αυτό με βαρούσε εδώ και εδώ [είπε δείχνοντας τις ωμοπλάτες] για διάστημα περίπου 15-20 ημερών. Το σώμα μου ήταν μπλαβί. Βέβαια για τον κύριο Φιλιππίδη αυτό ήταν πάρα πολύ διασκεδαστικό. Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τι είναι ψεύτικο και τι αληθινό. Κάποιοι γελούσαν ενώ με κακοποιούσε. Εγώ παραπονιόμουν στους συναδέλφους και κάποια στιγμή έφτασε στα αυτιά του. Σταμάτησε αυτό, αλλά παράλληλα είχε ξεκινήσει το χαστούκι. Όταν το έφαγα την πρώτη φορά, λέω, τι γίνεται; Αυτό συνεχίστηκε στη διάρκεια ενός μεγάλου διαστήματος την πρώτη χρονιά».

Το χαστούκι του προκάλεσε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ψάλτου, πέρα από έντονο πόνο και τραυματισμούς. «Είχα αρχίσει να υποφέρω. Πήγα δύο φορές σε νοσοκομείο, στα εφημερεύοντα και μια φορά σε ιδιώτη, όπου πλήρωσα, φυσικά. Εκεί μου είπαν ότι υπάρχει θλάση, έχει δημιουργηθεί φλεγμονή και είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει να συμβαίνει. Κάθε μέρα παραστάσεις, κάθε μέρα έτρωγα ξύλο. Από Τρίτη μέχρι Κυριακή, δύο παραστάσεις το Σάββατο. Δεν ήθελα να πάω σε αυτό που αγαπώ. Γιατί καθόμουν; Η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας, όπως και η έλλειψη πίστης είτε προς τον εαυτό μας είτε γενικότερα. Επειδή είχα περάσει δύσκολα και οικονομικά, το υπέμενα».

Δείτε τη νέα δήλωση του Γεράσιμου Σκιαδαρέση στο Mega:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: NDP

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".