ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ήθελα να πεθάνω»:Η «Καλίσι» του Game of Thrones αποκάλυψε ότι επέζησε από δύο ανευρύσματα εγκεφάλου

Η Εμίλια Κλαρκ μίλησε στο New Yorker για την πιο ανατριχιαστκή περιπέτεια υγείας στη ζωή της.

«Ήθελα να πεθάνω»:Η «Καλίσι» του Game of Thrones αποκάλυψε ότι επέζησε από δύο ανευρύσματα εγκεφάλου

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν του Game of Thrones, μια από τους πρωταγωνιστές της σειράς, η Εμίλια Κλαρκ («Καλίσι»), αφηγήθηκε σε μια συγκλονιστική μαρτυρία στο New Yorker τη μεγαλύτερη δοκιμασία που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή της.

Σε ηλικία 24 ετών, λίγο αφού είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν του GoT, μια μέρα που ήταν στο γυμναστήριο ξαφνικά ένιωσε έναν δυνατό πονοκέφαλο που έκανε τα γόνατά της να λυγίσουν. Ανήμπορη από τον πόνο και τη ναυτία, μεταφέρθηκε αμέσως στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για ανεύρυσμα εγκεφάλου.

Μετά την εγχείρηση αντιμετώπισε προσωρινά δυσκολίες στο λόγο, και νόμισε ότι, στην εποχή που ανοίγονταν μπροστά της οι μεγαλύτερες προοπτικές, θα έπρεπε να εγκαταλείψει την ηθοποιία.

«Η δουλειά μου -όλα τα όνειρα που είχα κάνει για τη ζωή μου- περιστρεφόταν γύρω από τη γλώσσα, την επικοινωνία. Χωρίς αυτήν, ήμουν χαμένη» σχολιάζει στο άρθρο του New Yorker.

Στις πιο σκοτεινές στιγμές της στο νοσοκομείο, πίστευε ότι θα πεθάνει – και από μία άποψη, το επιθυμούσε κιόλας. «Ακόμα και όταν ψέλλιζα ανοησίες, η μαμά μου είχε την καλοσύνη να κάνει ότι δεν συμβαίνει και να προσπαθεί να με πείσει ότι είχα απόλυτη διαύγεια. Αλλά ήξερα ότι παράπαια. Στις χειρότερες στιγμές, ήθελα να τραβήξω την πρίζα των μηχανημάτων. Ζητούσα από το προσωπικό του νοσοκομείου να με αφήσει να πεθάνω».

«Στις χειρότερες στιγμές, ήθελα να τραβήξω την πρίζα των μηχανημάτων. Ζητούσα από το προσωπικό του νοσοκομείου να με αφήσει να πεθάνω».

Στη διάρκεια της πρώτης επέμβασης οι γιατροί παρατήρησαν ότι είχε και ένα δεύτερο ανεύρυσμα και το παρακολούθησαν στενά. Μια εξέταση εγκεφάλου που ακολούθησε μερικά χρόνια μετά έδειξε ότι είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος και πως μια δεύτερη εγχείρηση ήταν μονόδρομος. Αυτό συνέβη αμέσως μετά τη δεύτερη σεζόν και η επέμβαση που ακολούθησε ήταν ακόμα χειρότερη από την πρώτη.

Σήμερα η Κλαρκ θυμάται να ξυπνάει στο κρεβάτι του νοσοκομείου «ουρλιάζοντας από τον πόνο». «Είχα σοβαρή αιμορραγία και οι γιατροί μου έκαναν σαφές ότι η επιβίωσή μου ήταν επισφαλής. Θυμάμαι πως ήμουν βέβαιη ότι θα πέθαινα». Σε κάποια φάση οι γιατροί είπαν στη μητέρα της ότι δεν θα τα κατάφερνε ή, αν τελικά τα κατάφερνε, θα είχε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.

Στο μεταξύ η Κλαρκ είχε την αγωνία μήπως διαρρεύσουν πληροφορίες για την κατάστασή της και όταν η είδηση έφτασε στα αυτιά ενός ρεπόρτερ, αναγκάστηκε να το διαψεύσει. Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε, για να αντέξει τον πόνο αναγκάστηκε να πάρει μορφίνη.

Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε, για να αντέξει τον πόνο αναγκάστηκε να πάρει μορφίνη.

Σήμερα, ωστόσο, δηλώνει ότι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και έχει αναρρώσει πλήρως. «Τα χρόνια που ακολούθησαν μετά τη δεύτερη επέμβαση, επανήλθα ανέλπιστα» γράφει η ηθοποιός. Πλέον έχει ιδρύσει μια φλανθρωπική οργάνωση, τη SameYou, με σκοπό να «προσφέρει θεραπεία σε όσους αναρρώνουν από εγκεφαλικά και τραυματισμούς στον εγκέφαλο».

«Οι δημιουργοί του Game of Thrones έχουν πει ότι ο χαρακτήρας μου στη σειρά είναι ένας συνδυασμός Ναπολέοντα, Ζαν ντ' Αρκ και Λόρενς της Αραβίας». Η ηθοποιός που ενσαρκώνει την Καλίσι, ωστόσο, έχει αποδειχθεί ακόμα πιο δυνατή μαχήτρια στην αληθινή ζωή. «Καθώς η σειρά πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της, αισθάνομαι ευγνωμοσύνη και τύχη. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ να παρακολουθήσω το τέλος αυτής της ιστορίας και ό,τι ακολουθήσει».

Δείτε την Εμίλια Κλαρκ να μιλάει για την τελευταία σεζόν του GoT.

Κεντρική φωτό: Η Εμίλια Κλαρκ με φόρεμα Balmain στα φετινά Όσκαρ. REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.


Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".