ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ήταν πρώτα οι δυο τους και μετά εμείς. Κοίταζε τη μητέρα μου και έλιωνε»

Ο θυελλώδης έρωτας του αείμνηστου ηθοποιού, Νίκου Κούρκουλου με την Μαριάννα Λάτση και τα δύσκολα χρόνια με τον καρκίνο.

«Ήταν πρώτα οι δυο τους και μετά εμείς. Κοίταζε τη μητέρα μου και έλιωνε»

Ο Σάκης Ρουβάς συντροφιά με την Εριέττα Κούρκουλου ακολούθησαν τα χνάρια του αείμνηστου ηθοποιού, Νίκου Κούρκουλου, στην εκπομπή Idols. Η κόρη του σπουδαίου καλλιτέχνη σε μια σπάνια εξομολόγηση, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές, μιλώντας για την οικογενειακή τους ζωή, αλλά και για τον μεγάλο έρωτα που βίωνε με την μητέρα της, Μαριάννα Λάτση. Η 28χρονη Εριέττα ξενάγησε τον παρουσιαστή αλλά και τους τηλεθεατές στο καταφύγιο ζώων που διατηρεί, ένα μέρος ιδιαίτερα αγαπητό στον αστέρα του Ελληνικού κινηματογράφου.

«Αυτός ο έρωτας μας έχει δυσκολέψει τη ζωή. Ήταν από αυτούς που ακούς στα παραμύθια. Την κοίταζε και έλιωνε. Αυτό ήταν ξεκάθαρο. Μας το τόνιζε και συνέχεια ειδικά όταν τσακώνονταν για εμάς, στενοχωριόταν πάρα πολύ. Ήταν ο άνθρωπός του. Ήταν ξεκάθαρο πως ήταν εκείνη, οι δυο τους και μετά εμείς. Στα περισσότερα ζευγάρια είναι τα παιδιά σου και μετά έχεις μία γυναίκα, έναν άνδρα αυτοί ήταν πρώτα οι δυο τους ομάδα και μετά τα παιδιά» ανέφερε αρχικά για τον έρωτα τον γονιών της, προσθέτοντας πως η αγάπη του για την μητέρα της ήταν πάντοτε «αγνός», «χωρίς κανένα οικονομικό όφελος», όπως διέδιδαν συχνά πολλοί κακοπροαίρετοι «δεν πιστεύω πως σκεφτόταν το οικονομικό κομμάτι. Θεωρώ ότι ερωτεύτηκε έναν άνθρωπο που έτυχε να είναι πολύ άνετος οικονομικά. Τον αγάπησε πολύ αυτόν τον άνθρωπο και τον πήγε εκεί η ζωή. Είχε τόσο δυνατή προσωπικότητα που δεν υπήρχε περίπτωση εξωτερικός παράγοντας να τον επηρεάσει. Έμεινε αυτός που ήταν πραγματικά. Αυτό που ζύγισε ήταν η σχέση του με τη μητέρα μου και η σχέση του με εμάς. Πέρα από αυτό ήταν ο Κούρκουλος που ήταν πάντα. Πήγαινε στο θέατρο από το πρωί ως το βράδυ. Η ζωή του ήταν εκεί. Δεν άλλαξε η ζωή του σε μεγάλο βαθμό αν εξαιρέσεις ότι κοιμόταν σε ένα μεγάλο σπίτι με μία γυναίκα που είχε πολλά λεφτά».

Αυτό που ζύγισε ήταν η σχέση του με τη μητέρα μου και η σχέση του με εμάς. Πέρα από αυτό ήταν ο Κούρκουλος που ήταν πάντα. Πήγαινε στο θέατρο από το πρωί ως το βράδυ. Η ζωή του ήταν εκεί. Δεν άλλαξε η ζωή του σε μεγάλο βαθμό αν εξαιρέσεις ότι κοιμόταν σε ένα μεγάλο σπίτι με μία γυναίκα που είχε πολλά λεφτά

Όπως εξήγησε η Εριέττα Κούρκουλου, ο Νίκος Κούρκουλους ήταν «αυστηρός» πατέρας, όμως φρόντιζε να δείχνει την αγάπη του στην οικογένεια του. Μάλιστα, προσπαθούσε συνεχώς να μεταλαμπαδεύει αξίες στα παιδιά του, όπως η επαφή με την φύση και τον Θεό. «Ήταν ο καλύτερος, ήμουν ερωτευμένη μαζί του. Ήταν πάρα πολύ αυστηρός αλλά έδειχνε πάντα την αγάπη του και μεσα από την αυστηρότητα πάλι την αγάπη του έδειχνε. Αυτόν τον χώρο τον έχει διαλέξει εκείνος πριν από πολλά χρόνια. Ήταν το όνειρό του να έχουμε εδώ μία φάρμα για να μπορούμε κι εμείς να μεγαλώσουμε στη φύση και με τα χρόνια έγινε αυτό που είναι τώρα, ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Το πατρικό του είναι εδώ, οι παππούδες μου ήταν εδώ, υπάρχει ένα κομμάτι του εδώ όσο κι αν αλλάζει το γύρω μας. Μας έφερνε εδώ κάθε Σαββατοκύριακο μας μάθαινε ποια είναι τα σωστά καρπούζια, αρμέγαμε κατσίκες φτιάχναμε τυρί. Είχε ιδιαίτερο άγχος για τον τρόπο που μεγαλώναμε και ήθελε να έχουμε μία επαφή όσο γινόταν με την πραγματικότητα. Η πίστη του στον Θεό ήταν μεγάλη και συχνά επέμενε ότι η οικογένεια πρέπει να πηγαίνει στην εκκλησία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η σπουδαία ζωή και καριέρα του καλλιτέχνη σημαδεύτηκε από πολλές δυσκολίες, με την μεγαλύτερη, που δεν ήταν άλλη από τον καρκίνο, να του στοιχίζει την ζωή. Ο Νίκος Κούρκουλος διαγνώστηκε με καρκίνο, όταν η Εριέττα ήταν μόλις 6 ετών. Όπως ανέφερε η ίδια, παρόλο που ταλαιπωρήθηκε αρκετά, δεν άφησε πότε την ασθένεια να τον «διαλύσει», συνεχίζοντας να πηγαίνει στο θέατρο μέχρι την τελευταία στιγμή. «Ήταν μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Όταν ήμουν 6 χρονών αρρώστησε. Δεν μου το είπαν αμέσως αλλά το καταλαβαίναμε. Δεν έδειχνε τον πόνο του, το πήγε μέχρι τέλους γενναία. Φύγαμε 6 μήνες από το σπίτι και ήμασταν στο Λονδίνο για τις θεραπείες του οπότε μπαινοβγαίναμε στα νοσοκομεία και ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε πρόβλημα. Και ο ίδιος προσπαθούσε να μας προετοιμάσει γι ΄αυτό που θα συμβεί . Μας έλεγε ότι “δεν θα είμαι πάντα κοντά σας αλλά αυτά που λέμε τώρα θα είναι μαζί σας για πάντα”. Αρρώστησε τρεις φορές οπότε περάσαμε διάφορα στάδια. Όσο αρρώσταινε περισσότερο έχανε την υπομονή του πιο εύκολα. Αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά του με τη μηχανή οπότε δεν ήταν ένας άνθρωπος που τον είδαμε για πολύ καιρό διαλυμένο».

Kεντρική φωτογραφία: ΝDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".