ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η τελευταία, συγκλονιστική συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη, 2,5 μήνες πριν τον θάνατό της

"Άνθρωποι σαν εμένα μπορεί να μη γερνάνε, αλλά αρρωσταίνουν. Και αυτό είναι χειρότερο".

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 και "έφυγε" στις 23 Ιουλίου του 1996 χτυπημένη από τον καρκίνο, και έπειτα από σύντομη αλλά γενναία μάχη με την ασθένειά της. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, παρακολούθησε μουδιασμένη την κηδεία της Ελληνίδας σταρ, η οποία δεν μεγάλωνε, δεν γερνούσε και δεν σταματούσε ποτέ να χαμογελάει.

Σαν κεραυνός εν αιθρία είχε πέσει και η είδηση της ασθένειάς της, λίγους μήνες πριν. Η αγαπημένη ηθοποιός είχε ταξιδέψει στη Γερμανία προκειμένου να υποβληθεί σε μία σειρά εξετάσεων ώστε να βρεθεί η αιτία κάποιων ενοχλήσεων που αισθανόταν. Οι φήμες για βαριά ασθένεια της Αλίκης έδιναν και έπαιρναν, με αποτέλεσμα ο Ant1 να εξασφαλίσει αποκλειστική συνέντευξη από την Ελληνίδα σταρ, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Γερμανία.

Οι φήμες για βαριά ασθένεια της Αλίκης έδιναν και έπαιρναν, με αποτέλεσμα ο Ant1 να εξασφαλίσει αποκλειστική συνέντευξη από την Ελληνίδα σταρ, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Γερμανία.

Εκεί, στο φουαγέ του ξενοδοχείου της, η δημοσιογράφος του Ant1 κάθεται απέναντι στην Αλίκη και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψει υγιής στην Ελλάδα. Την αισιοδοξία της φαίνεται να μη συμμερίζεται η ηθοποιός, η οποία φανερά συγκινημένη περιγράφει με λεπτομέρειες τους λόγους για τους οποίους μετέβη στη Γερμανία. "Όλα ξεκίνησαν από μία βρογχίτιδα και στη συνέχεια κάποιους πόνους στο στομάχι. Πήγα σε ένα διαγνωστικό όπου βρέθηκε πρόβλημα στο συκώτι. Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι υπάρχει πρόβλημα και στο πάγκρεας. Κρίθηκε απαραίτητη η μετάβασή μου στη Γερμανία για περαιτέρω εξετάσεις. Περιμένω τα αποτελέσματα αλλά με διαβεβαίωσαν ότι θα είναι καλά", λέει συγκινημένη σαν να μην πιστεύει ούτε και η ίδια τα λόγια της.

Όλα ξεκίνησαν από μία βρογχίτιδα και στη συνέχεια κάποιους πόνους στο στομάχι. Πήγα σε ένα διαγνωστικό όπου βρέθηκε πρόβλημα στο συκώτι. Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι υπάρχει πρόβλημα και στο πάγκρεας. Κρίθηκε απαραίτητη η μετάβασή μου στη Γερμανία για περαιτέρω εξετάσεις. Περιμένω τα αποτελέσματα αλλά με διαβεβαίωσαν ότι θα είναι καλά

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαίου ενώ 2,5 μήνες μετά, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, "έχασε" τη μάχη για τη ζωή. Πολλοί λένε ότι η Αλίκη γνώριζε τη σοβαρότητα της κατάστασης, απλά δεν ήθελε να απογοητεύσει τους θαυμαστές της που αγωνιούσαν. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη συνέντευξη παραμένει συγκλονιστική, μιας και βλέπουμε την πιο διάσημη και αγαπητή γυναίκα στην Ελλάδα, να λυγίζει και να φαίνεται πιο ανθρώπινη από ποτέ. Όπως άλλωστε είπε και εκείνη, "Μπορεί οι άνθρωποι σαν εμένα να μη γερνούν ποτέ, αλλά αρρωσταίνουν. Και αυτό είναι χειρότερο".

Δείτε παρακάτω τη συγκλονιστική συνέντευξη.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".