ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η συγκινητική ανάρτηση της Δέσποινας Καμπούρη για τη δική της αποβολή

Η εικόνα του εμβρύου στο μόνιτορ με έκανε να απορήσω. Το σχήμα του ήταν περίεργο. Δεν έμοιαζε με αυτά που ξέρουμε. «Κάτι δεν πάει καλά γιατρέ. Το βλέπω!».

Η συγκινητική ανάρτηση της Δέσποινας Καμπούρη για τη δική της αποβολή

Η Δέποινα Καμπούρη είναι πολύ ευτυχισμένη με τον ερχομό και της 2ης κόρης της. Η δημοσιογράφος και μαμά δύο παιδιών ωστόσο αποκάλυψε στο σάιτ mothersblog.gr ότι δεν ήρθαν όλα τόσο εύκολα. Με αφορμή και την αποβολή της Σίσσυς Χρηστίδου, η Δέσποινα μίλησε για τη δική της τραυματική εμπειρία:

«Η δεύτερη εγκυμοσύνη ήρθε σχετικά αργοπορημένα με την πρώτη. Πέρασα το άγχος και το στρες που περνούν οι γυναίκες που προσπαθούν εναγωνίως να κάνουν παιδί παρότι είχα ήδη την Έλενα. Έκανα εξετάσεις, απογοητεύτηκα με διάφορα αρνητικά τεστ, απόρησα, αγχώθηκα... πέρασα από πολλά στάδια μέχρι που ένα πρωί μετά από 8 μήνες προσπαθειών, επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη μου. Το τεστ ήταν θετικό και τα ξέχασα όλα μονομιάς. Για μένα αυτή η δεύτερη εγκυμοσύνη ήταν πολύτιμη. Επιτέλους θα βίωνα ξανά την εμπειρία της εγκυμοσύνης και της μητρότητας και ήμουν σίγουρη ότι αυτή τη φορά θα την απολάμβανα περισσότερο από την πρώτη φορά που όλα έγιναν ξαφνικά και απροετοίμαστα...

Οι πρώτες αιματολογικές εξετάσεις ήταν απογοητευτικές. Τα ποσοστά της χοριακής ήταν πεσμένα, σχεδόν κάτω από τα φυσιολογικά όρια. Ο γιατρός μου ήταν συγκρατημένος. «Μη στενοχωριέσαι Δέσποινα... Συμβαίνει καμιά φορά. Θα κάνεις υπομονή μέχρι να κάνουμε και την δεύτερη λήψη». Οι μέρες κυλούσαν βασανιστικά. Τι να συμβαίνει άραγε; Είναι το έμβρυο υγιές; Μήπως πρέπει να αρχίσω να προετοιμάζομαι για μία αποβολή; Κι αν επιβιώσει το έμβρυο, μήπως θα έχει προβλήματα υγείας στο μέλλον; Τι πρέπει να κάνω; Ατέλειωτα ερωτήματα με βασάνιζαν μέρα νύχτα.

Η δεύτερη εξέταση πήγε καλύτερα. «Καλημέρα Δέσποινα! Δεν άντεχα να μη σε πάρω να σου πω τα ευχάριστα γιατί ξέρω ότι περιμένεις πώς και πώς τις απαντήσεις σου!», μου είπε η μικροβιολόγος στο τηλέφωνο λίγες ώρες μετά την αιμοληψία. «Ανέβηκε αρκετά το ποσοστό! Πάμε καλά!», συμπλήρωσε! «Αλήθεια το λες; Δεν μπορώ να το πιστέψω!», αποκρίθηκα. Οι ελπίδες μου αναπτερώθηκαν. Το εμβρυάκι μου μεγάλωνε φυσιολογικά... Πήρα μια βαθιά ανάσα και είπα τα ευχάριστα στον Βαγγέλη!

Η τρίτη εξέτασε με επανέφερε στην πραγματικότητα. Το ποσοστό της χοριακής μου δεν αυξανόταν ανάλογα με την εβδομάδα κύησης. Εξακολουθούσε να είναι χαμηλό. Δεν είχα όμως καμία επιλογή. Έπρεπε να περιμένω να δω πώς θα εξελισσόταν η εγκυμοσύνη. Στον πρώτο υπέρηχο καταφέραμε με δυσκολία να ακούσουμε την καρδιά. «Την ακούσαμε όμως! Αυτό έχει σημασία. Κάνε λίγη υπομονή», προσπαθούσε να με καθησυχάσει ο γιατρός μου. Ο υπέροχος γιατρός μου που μου στάθηκε πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν επιστήμονας. «Μα στην Έλενα την ακούγαμε πολύ δυνατά...». «Δεν είναι όλες οι εγκυμοσύνες ίδιες Δέσποινα. Πρέπει να χαλαρώσεις. Δεν είναι τίποτα στο χέρι σου και δεν φταις εσύ γι’ αυτό που συμβαίνει. Πρέπει να το καταλάβεις!».

Ήθελα τόσο πολύ να πω τα νέα στην Έλενα και στους φίλους μου για να χαρούν, αλλά κάτι μέσα μου με σταματούσε. Ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αλλά δεν μπορούσα να το εξηγήσω.

Ο επόμενος υπέρηχος θα ήταν καθοριστικός. Ξύπνησα από νωρίς το πρωί, ετοίμασα την Έλενα για το σχολείο και παράλληλα προσευχόμουν από μέσα μου να πάνε όλα καλά... Φτάσαμε στο Ρέα και λίγο πριν μπούμε στην αίθουσα ο Βαγγέλης μου έδωσε ένα φιλί «Όλα θα είναι καλά, θα δεις!».

Η εικόνα του εμβρύου στο μόνιτορ με έκανε να απορήσω. Το σχήμα του ήταν περίεργο. Δεν έμοιαζε με αυτά που ξέρουμε. «Κάτι δεν πάει καλά γιατρέ. Το βλέπω!». Ο Βαγγέλης μου έσφιξε το χέρι. Υπήρχε μία βασανιστική σιωπή μέσα στο δωμάτιο. Δεν μιλούσε κανείς. «Θα ακούσουμε την καρδιά;», επέμενα. Κανένας ήχος, καμία απόκριση. Μόνο σιωπή. «Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούμε το κορίτσι». Τα λόγια του εμβρυολόγου έσπασαν την ενοχλητική ησυχία. «Δυστυχώς κυρία Καμπούρη. Δεν υπάρχει καρδιακός παλμός...».
Το δωμάτιο άδειασε μαγικά. Δεν έμεινε κανείς μέσα. Μόνο ο Βαγγέλης κι εγώ. Και θλίψη. Απέραντη θλίψη. Δεν βγήκε λέξη από το στόμα μας. Μόνο αγκαλιαστήκαμε.»

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".