ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Σάλμα Χάγιεκ κλείνει τα 54 και ανεβάζει φωτογραφία με μαγιό. Ο χρόνος περνάει χωρίς να την αγγίζει

«Πιστεύω ότι κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί να διατηρήσει τη νιότη της» είχε πει παλαιότερα. Η ίδια, ωστόσο, ασκείται με εκπληκτικά απλό τρόπο.

Η Σάλμα Χάγιεκ κλείνει τα 54 και ανεβάζει φωτογραφία με μαγιό. Ο χρόνος περνάει χωρίς να την αγγίζει

Η Σάλμα Χάγιεκ κλείνει τα 54 αλλά ο χρόνος φαίνεται να περνάει χωρίς να την αγγίζει. Γιορτάζει τα γενέθλιά της με μια νέα ανάρτηση από την Πάρο, όπου βρίσκεται για διακοπές με τον σύζυγό της Φρανσουά Ανρί Πινό. Η φωτογραφία που ανέβασε με μαγιό θα μπορούσε άνετα να είναι τραβηγμένη είκοσι χρόνια πριν, αλλά όπως μας διαβεβαιώνει η ίδια, αστειευόμενη, είναι σημερινή.

«Πιστεύω ότι κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί για να διατηρήσει τη νιότη της» έχει πει στο παρελθόν η ηθοποιός, με καταγωγή από το Μεξικό και το Λίβανο. Η ίδια ωστόσο προσθέτει ότι δεν έχει κάνει καμία αισθητική παρέμβαση στο διαχρονικά νεανικό πρόσωπό της. Απεναντίας, έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο μπότοξ, για το οποίο έχει σχολιάσει πως «είναι η εμφάνιση μιας ολόκληρης γενιάς. Και δεν είναι απαραίτητα όμορφη. Δεν έχει ρυτίδες, αλλά δεν είναι όμορφη».

Το σώμα της Σάλμα Χάγιεκ είναι κομψό χωρίς να είναι πάρα πολύ λεπτό. Έχει τις καμπύλες που θα χαρακτηρίζαμε μεσογειακές. «Μου αρέσει το φαγητό και, για να είμαι ειλικρινής, το κρασί. Είμαι αρκετά κοντή. Έχω καμπύλες. Δεν είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας που θα επέλεγε εύκολα στο κάστινγκ κάποιος» έχει παραδεχτεί.

Επιπλέον, δεν έχει ούτε τον απαραίτητο χρόνο ούτε την αυτοπειθαρχία να δεσμευτεί σε ένα εντατικό πρόγραμμα άσκησης. Η μοναδική σωματική δραστηριότητα που έχει εντάξει σταθερά στην καθημερινότητά της είναι το περπάτημα με τα σκυλιά της. «Αυτή είναι η δική μου εκδοχή της σωματικής άσκησης και αυτοί οι προπονητές μου [σ.σ.: τα σκυλιά της]» έχει γράψει στο Instagram.

«Πρέπει να το πάρεις απόφαση, να συγκροτηθείς και να γίνεις εσύ το έργο τέχνης σου. Αλλά και να τιμάς το ποιος είσαι, να τιμάς τη ζωή και να ξέρεις ότι αυτή είναι η δική σου εμπειρία» έχει δηλώσει. Η ίδια, πάντως, φαίνεται να απολαμβάνει τη ζωή. Για του λόγου το αληθές, σε μια ακόμα πρόσφατη ανάρτησή της από τις διακοπές της στην Πάρο, παρουσιάστηκε να χορεύει παραδοσιακούς χορούς και να σπάει πιάτα στη βίλα όπου μένει, ζώντας στο έπακρο αυτό που αποκαλούμε «ελληνικό γλέντι». Μπορεί το σπάσιμο πιάτων να έχει ξεπεραστεί προ πολλού στην Ελλάδα, αλλά ας την αντιμετωπίσουμε με επιείκεια, γιατί τα ελληνικά στερεότυπα στο εξωτερικό καλά κρατούν.

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Σάλμα Χάγιεκ για τα 54α γενέθλιά της:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:


Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".