ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Πάτι Σμιθ εμπνέεται το νέο της βιβλίο από το Instagram

«A Book of Days» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Πάτι Σμιθ που αναμένεται να εκδοθεί εντός της χρονιάς.

Η Πάτι Σμιθ εμπνέεται το νέο της βιβλίο από το Instagram

Η Πάτι Σμιθ ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο. Η επιδραστική σταρ της μουσικής, γνωστή ως «βραβευμένη πανκ ποιήτρια» έχει γράψει πολλά βιβλία στο παρελθόν, ένα από τα οποία - τα απομνημονεύματά της «Just Kids» - κέρδισε το Εθνικό Λογοτεχνικό Βραβείο στις ΗΠΑ το 2010.

Το νέο βιβλίο της με τίτλο «A Book of Days» είναι εμπνευσμένο από κάτι που οι θαυμαστές της μουσικού ίσως να μην περίμεναν: τον λογαριασμό της στο Instagram. Σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός ανέφερε: «Είναι μια χρονιά προβληματισμών και εικόνων, εμπνευσμένη από το Instagram μου, αλλά πρωτότυπη καθ' όλη τη διάρκεια». Το βιβλίο θα εκδοθεί από τον Random House εντός της χρονιάς.

Το 2018, χωρίς κανένα σχέδιο ή ατζέντα για το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια, η Πάτι Σμιθ δημοσίευσε την πρώτη της φωτογραφία στο Instagram: το χέρι της με το απλό μήνυμα "Hello Everybody!" (Γεια σε όλους!).

O λογαριασμός της βασίζεται στο εύρημα της φράσης «This is» που η μουσικός χρησιμοποιεί στην αρχή κάθε ανάρτησής της παρουσιάζοντας έναν άνθρωπο, μια στιγμή, κάτι αγαπημένο της. Γράφει προσωπικά, άμεσα καλώντας το κοινό να μπει μες τον κόσμο της, να δει μέσα από τα μάτια της. Στην ουσία, πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη της επιτυχία, αφού χρησιμοποίησε το μέσο με τους δικούς της όρους και το δικό της στιλ και όχι με τους κανόνες που νομίζουμε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε. Τις σέλφι, τις προκλήσεις, μια παράλογη διαρκή προβολή της σεξουαλικότητας και μόνο. Εκείνη κάνει το αντίθετο- φτιάχνει το δικό της προσωπικό σύμπαν: βιβλία, ταξίδια, φίλοι, επέτειοι, φόροι τιμής, υπενθυμίσεις, συναυλίες, ζωάκια, βόλτες και πανέμορφες εικόνες είναι το κίνητρο να μη χάνεις κανείς ούτε μία ανάρτηση.

Γνωστή για τις φωτογραφίες με την αγαπημένη της Land Camera 250, η Σμιθ άρχισε να δημοσιεύει εικόνες από το τηλέφωνό της, συμπεριλαμβανομένων πορτρέτων των παιδιών της και της γάτας της, Κάιρο, ράτσας Αβησσυνίας.

Οι ακόλουθοι ένιωσαν μια άμεση εγγύτητα με αυτά τα μικροσκοπικά παράθυρα στον κόσμο της Σμιθ, όπως τους τάφους των αγαπημένων ηρώων -Γουίλιαμ Μπλέικ, Ντίλαν Τόμας, Σίλβια Πλαθ, Αλμπέρ Καμί- που μόνο εκείνη θα μπορούσε να «επιβάλλει» στο instagram.

Με την πάροδο του χρόνου, η ιστορία μιας ζωής αφιερωμένης στην τέχνη διαμορφώθηκε και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ακόλουθοι ανταποκρίθηκαν στη μοναδική αισθητική της Σμιθ σε εικόνες «που απεικονίζουν τα πάθη, την αφοσίωση, τις εμμονές και τις ιδιοτροπίες της» αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου.

Η Πάτι Σμιθ κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, συλλογή ποιημάτων με τίτλο «Seventh Heaven» το 1972 τρία χρόνια πριν από το ντεμπούτο άλμπουμ της «Horses».

Kεντρική εικόνα (και πληροφορίες): ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".