ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ολίβια Κόλμαν θα πρωταγωνιστήσει στις «Μεγάλες Προσδοκίες» του BBC

Η Κόλμαν θα υποδυθεί τη μις Χάβισαμ, ηρωίδα- θρύλο του Ντίκενς.

Η Ολίβια Κόλμαν θα πρωταγωνιστήσει στις «Μεγάλες Προσδοκίες» του BBC

Η Οσκαρική Ολίβια Κόλμαν πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στη διασκευή του βιβλίου του Τσαρλς Ντίκενς «Μεγάλες Προσδοκίες», στο BBC. Στη μίνι σειρά των 6 επεισοδίων θα ενσαρκώσει βέβαια τον πιο ενδιαφέροντα ρόλο της ταινίας: την πάμπλουτη, στρίγγλα, Μις Χάβισαμ.

Ο σεναριογράφος Στίβεν Νάιτ έχει αναλάβει τη διασκευή του κειμένου, που αναμένεται να είναι εξαιρετική αφού ο Νάιτ έχει εξάλλου βραβευτεί με Bafta στο παρελθόν. Αυτή είναι η δεύτερη πρόσφατη διασκευή σε έργο του Ντίκενς από το BBC, αφού προηγήθηκε εκείνη για τα «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα».

Οι «Μεγάλες Προσδοκίες» εκδόθηκαν το 1861 και μάλιστα αρχικά ως εβδομαδιαία διηγήματα πριν κυκλοφορήσει ως μυθιστόρημα. Πρόκειται για την ιστορία του μικρού Πιπ, ενός ορφανού αγοριού που ζει με τη σκληρή αδερφή του και τον άντρα της στην επαρχία της Αγγλίας. Μέσα από τις περιπέτειες του Πιπ ο Ντίκενς περιγράφει την Αγγλία της πρώτης βιομηχανικής εποχής, μιας δύσκολης, μεταβατικής εποχής για τη χώρα.

Οι «Μεγάλες Προσδοκίες» εκδόθηκαν το 1861 και μάλιστα αρχικά ως εβδομαδιαία διηγήματα πριν κυκλοφορήσει ως μυθιστόρημα. Πρόκειται για την ιστορία του μικρού Πιπ, ενός ορφανού αγοριού που ζει με τη σκληρή αδερφή του και τον άντρα της στην επαρχία της Αγγλίας. Μέσα από τις περιπέτειες του Πιπ ο Ντίκενς περιγράφει την Αγγλία της πρώτης βιομηχανικής εποχής, μιας δύσκολης, μεταβατικής εποχής για τη χώρα.

Ο Πιπ είναι ερωτευμένος από παιδί με την όμορφη αλλά απόμακρη Εστέλλα, που ζει με την ημίτρελη μις Χάβισαμ. Κάποια στιγμή το παιδί θα προσπαθήσει να βοηθήσει έναν φυγά, ο οποίος θα εξαφανιστεί μεν, δεν θα ξεχάσει όμως την καλή καρδιά του παιδιού. Έτσι, τού επιφυλάσσει ένα δώρο που θα αλλάξει τη ζωή του και θα αναβαθμίσει την κοινωνική του θέση. Ο Ντίκενς μέσα στο πλαίσιο που χτίζει έχει την ευκαιρία να μιλήσει για τον έρωτα, την εκδίκηση, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις ταξικές διαφορές, τη σκληρότητα, αλλά και την αγνή καρδιά.

Το έργο έχει μεταφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη, ενώ ο ρόλος της Μις Χάβισαμ, είναι μια σπουδαία πρόκληση για κάθε ηθοποιό. Για παράδειγμα και η Γκίλιαν Άντερσον είχε δώσει μια σπουδαία ερμηνεία.

Η επίσης Βρετανίδα Κόλμαν βρίσκεται τώρα μία ανάσα πριν τη φετινή Οσκαρική αναμέτρηση, στην οποία θεωρείται φαβορί για την εκπληκτική ερμηνεία της στην ταινία «Ο Πατέρας» δίπλα στον Άντονι Χόπκιν. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή είναι η χρυσή εποχή της αναγνώρισης του σπουδαίου υποκριτικού της ταλέντου που έχει χαρίσει σε εμάς τους θεατές πολύ μεγάλες συγκινήσεις.

Εμείς, περιμένουμε να τη δούμε και στην ταινία Τhe Lost Daughter, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στις Σπέτσες.

Κεντρική εικόνα: splash news- ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".