ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η μεταμόρφωση της Ρενέ Ζελβέγκερ μέσα στα χρόνια είναι το ίδιο κινηματογραφική όσο και η πορεία της

«Ήμουν 24 όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες Δεν ήξερα πραγματικά πώς να κυνηγήσω μια καριέρα. Όλα νιώθω ότι έγιναν τυχαία».

Η μεταμόρφωση της Ρενέ Ζελβέγκερ μέσα στα χρόνια είναι το ίδιο κινηματογραφική όσο και η πορεία της

Η Ζελβέγκερ έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1996 με το ρόλο της στην ταινία Τζέρι Μαγκουάιρ (Jerry Maguire). Στη συνέχεια, έλαβε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το ρόλο της ως Μπρίτζετ Τζόουνς στην κωμωδία Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς (Bridget Jones's Diary) το 2001 και ως Ρόξι Χαρτ στο μιούζικαλ Σικάγο (Chicago) το 2002. Κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου το 2003 για την ερμηνεία της στο δράμα Επιστροφή στο Cold Mountain (Cold Mountain).

Έχει κερδίσει ένα Όσκαρ, τρεις Χρυσές Σφαίρες, τρία Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών και ένα Βραβείο BAFTA, ονομάστηκε Hasty Pudding Γυναίκα της Χρονιάς το 2009 και καθιερώθηκε ως μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ για το 2007.

Από το 2002 και για δύο χρόνια, η Ζελβέγκερ είχε σχέση με τον Τζακ Γουάιτ, τραγουδιστή του ροκ συγκροτήματος The White Stripes.

Στις 9 Μαίου 2005, η Ζελβέγκερ παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Κένι Τσέσνεϊ, σε μία τελετή στο νησί του Αγίου Ιωάννη στις Αμερικανικές Παρθένους Νήσους. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2005, ανακοίνωσαν ότι σχεδίαζαν να ακυρώσουν τον γάμο τους. Η Ζελβέγκερ δήλωσε την «απάτη» ως το λόγο στα χαρτιά του διαζυγίου. Μετά από πολλές συζητήσεις των Μ.Μ.Ε. για τη χρήση της λέξης «απάτη», η ίδια δήλωσε ότι ήταν «απλά νομική γλώσσα και δεν αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα του Κένι».

Το Σεπτέμβριο του 2010, αναφέρθηκε ότι η Ζελβέγκερ και ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Κούπερ είχαν σχέση για πάνω από ένα χρόνο.[13] Στις 18 Μαρτίου 2011, το περιοδικό People ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι είχε δώσει τέλος στη σχέση του.

Η Ρενέ είναι ένα από αυτά τα πρόσωπα του Χόλιγουντ που συνοψίζουν το αμερικανικό όνειρο. Η γοητευτική της συμπεριφορά και οι σοβαρές ερμηνείες της βοήθησαν να γίνει μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς μιας γενιάς. Η Ζελβέγκερ έχει αγκαλιάσει την αλλαγή σε όλους τους ρόλους της χωρίς να φοβάται άλλοτε να πάρει κιλά, άλλοτε να χάσει κι άλλοτε να υποδυθεί μία τεράστια προσωπικότητα παγκοσμίου φήμης, όπως τη Τζούντι Γκάρλαντ στην τελευταία της ταινία.

Για κάθε κινηματογραφικό αστέρι που ανακαλύφθηκε τυχαία σε κάποιο εμπορικό κέντρο ή σε κάποια πιτσαρία, υπάρχει μια ωραία ιστορία να ειπωθεί. Αυτό το ξέρει καλά η Ρενέ. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Las Vegas Review-Journal, η ηθοποιός μιλά για το παρελθόν, όταν ακόμα ήταν μια καθημερινή κοπέλα, με όνειρα: «Ήμουν 24 όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες Δεν ήξερα πραγματικά πώς να κυνηγήσω μια καριέρα. Όλα νιώθω ότι έγιναν τυχαία».

Μετά την προσγείωσή της με μικρές εμφανίσεις σε ταινίες όπως Dazed and Confused, του 1993 και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο Texas's Chainsaw Massacre: The Next Generation, του 1994, η Ρενέ σκόνταψε πάνω στον Cameron Crowe, τον casting directorπου έχει «ανακαλύψει» πολλούς από τους πιο διάσημους ηθοποιούς στον κόσμο.

Εκείνη τη χρονική στιγμή λοιπόν, ο Cameron είχε μόλις απορρίψει την Πάλτροου και τη Σορβίνο. Μέχρι που είδε την Ζελβέγκερ και είπε: «Δεν είναι καν σταρ, αλλά καλύτερα». Τα υπόλοιπα είναι μέρος της ιστορίας.

Δείτε το βίντεο της Ρενέ -είναι μια ωραία ιστορία:

Photo: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".