ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ιωάννα δείχνει για πρώτη φορά το χέρι της μετά την επίθεση με το βιτριόλι: «Είναι μαχήτρια»

Μόλις υποβλήθηκε σε ένα ακόμα πολύωρο χειρουργείο, στον τράχηλο, τα χείλη και τα μάγουλα. Τι είπε η γιατρός της.

Η Ιωάννα δείχνει για πρώτη φορά το χέρι της μετά την επίθεση με το βιτριόλι: «Είναι μαχήτρια»

Δεκατρείς μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι, το θύμα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, έχει ακόμα μπροστά της έναν Γολγοθά μέχρι να επιστρέψει σε ένα είδος κανονικότητας. Μόλις υποβλήθηκε σε ένα ακόμα χειρουργείο στον τράχηλο, στα χείλη και στο μάγουλο, που σύμφωνα με πληροφορίες από τα κανάλια, κράτησε 3-4 ώρες. Αμέσως μετά ανέβασε στο λογαριασμό της δύο φωτογραφίες, τη μία από το χέρι της, με εμφανή τα σημάδια από τα εγκαύματα. «Είναι μαχήτρια, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά της» είπε η μητέρα της, η κ. Μαρία, στο STAR.

Η γιατρός της, η πλαστική χειρουργός Μαρία Καλοφωλιά, είπε με τη σειρά της, μεταξύ άλλων, στο «Πρώτο Θέμα»: «Καταφέραμε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα χειρουργεία της Ιωάννας να βγάλουμε τους νεκρούς ιστούς από το καμένο δέρμα της, καλύψαμε τα τραύματα και μπορέσαμε να τη βγάλουμε από την οξεία φάση όπως λέμε εμείς οι γιατροί και πήρε εξιτήριο τον Αύγουστο. Ξαναήρθε τον Νοέμβριο κι έκανε ένα επανορθωτικό χειρουργείο. Μετά κάναμε την αναγκαστική παύση λόγω covid και τώρα ξαναήρθε».

«Καταφέραμε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα χειρουργεία της Ιωάννας να βγάλουμε τους νεκρούς ιστούς από το καμένο δέρμα της, καλύψαμε τα τραύματα και μπορέσαμε να τη βγάλουμε από την οξεία φάση»

Η ίδια την άνοιξη είχε δώσει την πρώτη της συνέντευξη, όπου είπε, ανάμεσα σε άλλα, για τη ζωή της μετά την επίθεση: «Δεν μπορώ καθόλου να εκτεθώ στον ήλιο. Πέρα από τους λόγους της εικόνας μου, που δεν με κάνει να νιώθω άνετα να κυκλοφορώ, δεν μπορώ να εκτεθώ στο φως της μέρας για λόγους ευαισθησίας. Δεν μπορώ να εργαστώ για πρώτη φορά στη ζωή μου, το ίδιο και η μητέρα μου, που με φροντίζει καθημερινά αφού η όραση και η κίνησή μου δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Πρέπει να φοράω μια σκληρή ειδική μάσκα στο πρόσωπο. Ο ρόλος της είναι να πιέζει τις ουλές 24 ώρες το 24ωρο και είναι πολύ περιοριστική.

«Πρέπει να φοράω μια σκληρή ειδική μάσκα στο πρόσωπο. Ο ρόλος της είναι να πιέζει τις ουλές 24 ώρες το 24ωρο και είναι πολύ περιοριστική».

»Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Όλες τις υπόλοιπες ώρες τη φορώ. Ακόμα κι αν θέλω να πιω νερό, δεν μπορώ, πρέπει να πιω με καλαμάκι. Δεδομένου πως έχω εγκαύματα και ουλές σε όλο το σώμα, φοράω ειδικά πιεστικά ρούχα από ίνες σιλικόνης για να ασκούν πίεση στα τραυματισμένα σημεία. Όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα. Τα μοσχεύματα που έχω χρειάζονται συνεχή ειδική περιποίηση για να μην απορριφθούν από τον οργανισμό μου. Είναι κάτι που θα πρέπει να γίνεται εφ’ όρου ζωής, για να μη χρειαστεί να αντικατασταθούν».

Δείτε ένα βίντεο με τις νέες φωτογραφίες που ανέβασε η Ιωάννα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: Glomex

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".