ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η εγκυμοσύνη μού έβγαλε υποθυρεοειδισμό. Ήμουν πρησμένη παντού, δεν μπορούσα να κάνω τρία βήματα»

«Έτρωγα όπως πριν, αλλά πήρα 25 κιλά»: Η Κατερίνα Τσάβαλου μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες και τις χαρές της μητρότητας - για τη ζωή της με την 3 ετών Μαριμέλη.

«Η εγκυμοσύνη μού έβγαλε υποθυρεοειδισμό. Ήμουν πρησμένη παντού, δεν μπορούσα να κάνω τρία βήματα»

Η Κατερίνα Τσάβαλου μίλησε στη Ζωή Κρονάκη και την εκπομπή «Μαμά…δες» για τη δική της εμπειρία από τη μητρότητα, χωρίς ωραιοποιήσεις και ταμπού. Μητέρα σήμερα ενός τρίχρονου κοριτσιού, της Μαριμέλης ή Μαρίας-Μελίνας, νιώθει ότι η μητρότητα είναι ο μεγαλύτερος ρόλος της ζωής της, αλλά δεν κρύβει τις δυσκολίες της.

Αποκαλύπτει επίσης ότι η εγκυμοσύνη της με τη Μαριμέλη δεν ήταν η πρώτη της ζωής της, καθώς είχε προηγηθεί μια παλίνδρομος κύηση, «δηλαδή ο σάκος μεγάλωνε, αλλά όχι το παιδί. Ήταν η πρώτη φορά που έμενα έγκυος στη ζωή μου γενικότερα. Ήταν περίεργο, γιατί το είχα ανακοινώσει και το χειρότερο ήταν μετά που με ρωτούσαν τι έγινε και εγώ έλεγα, τελικά…».

Η 43χρονη ηθοποιός συνέχισε προσθέτοντας: «Η εγκυμοσύνη μου έβγαλε υποθυρεοειδισμό και ήμουν πρησμένη τέρμα παντού και δεν μπορούσα, εγώ που είμαι νευρόσπαστο και φημίζομαι γι’ αυτό, να σηκωθώ. Μου έλεγε ο γιατρός μου, περπάτα λίγο, δεν μπορούσα να περπατήσω. Έκανα τρία βήματα και ένιωθα χάλια. Πήρα 25 κιλά. Έτρωγα όπως πριν, αλλά έπαιρνα».

«Μου έλεγε ο γιατρός μου, περπάτα λίγο, δεν μπορούσα να περπατήσω. Έκανα τρία βήματα και ένιωθα χάλια. Πήρα 25 κιλά. Έτρωγα όπως πριν, αλλά έπαιρνα».

Δεν ένιωθε ανέκαθεν «γεννημένη μητέρα», ωστόσο, όπως παραδέχτηκε: «Από μικρή σκεφτόμουν να κάνω οικογένεια, αλλά ήμουν σίγουρη πως δεν θα έκανα παιδί. Με τη δουλειά μου, με κάποιες επιλογές μου, έλεγα, αποκλείεται. Το ήθελα, αλλά δεν ένιωθα ποτέ ότι είμαι γεννημένη μαμά».

Πώς διαχειρίζεται όμως σήμερα την επαφή της με τη δημοσιότητα, όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από τα social media; «Δεν μπορείς να φανταστείς τι ακούω στα social media. Για τα κιλά μου, αν τα ‘χασα. Κάποιες μέρες ανεβάζω φωτογραφία και μου λένε, βλέπουμε έχεις κοιλιά, περιμένουμε το δεύτερο; Είχα αναγκαστεί και ανέβασα ένα story και λέω συγγνώμη, έχω σπαστική κολίτιδα. Πιέζονται πολύ οι γυναίκες. Πήγαινα, ας πούμε, σε κάποια φάση γυμναστική και ερχόντουσαν οι γυναίκες και μου έλεγαν: “Δεν έχω χάσει ακόμα τα κιλά από τότε που γέννησα. Και η τάδε πώς τα έχασε;” Είναι πίεση όλο αυτό».

«Πήγαινα σε κάποια φάση γυμναστική και ερχόντουσαν οι γυναίκες και μου έλεγαν: “Δεν έχω χάσει ακόμα τα κιλά από τότε που γέννησα. Και η τάδε πώς τα έχασε;” Είναι πίεση όλο αυτό».

Πάντως ο ερχομός της κόρης της φαίνεται να έχει ωφελήσει τη σχέση με τον σύζυγό της: «Με τον σύζυγό μου έχουμε δεθεί περισσότερο. Μου έλεγαν ότι όταν έρχεται ένα παιδί μεγεθύνει είτε τα καλά είτε τα άσχημα. Οπότε έτσι φαίνεται ένα ζευγάρι αν είναι πραγματικά καλά. Με τον ερχομό της Μαριμέλης λοιπόν εμείς δεθήκαμε περισσότερο. Φυσικά υπάρχουν οι εντάσεις, τα νεύρα, που είναι φυσιολογικά για ένα ζευγάρι».

Δείτε τη συνέντευξη της Κατερίνας Τσάβαλου:

«Η εγκυμοσύνη μού έβγαλε υποθυρεοειδισμό. Ήμουν πρησμένη παντού, δεν μπορούσα να κάνω τρία βήματα»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".