ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η δύναμή σου θα σε εμπνεύσει για θαυμαστά πράγματα»: Η επιστολή του Νικ Κέιβ σε 10χρονο φαν του

Είναι ό,τι πιο συγκινητικό έχουμε διαβάσει τελευταία για όσους έχουν υπάρξει ή νιώσει «διαφορετικοί» ως παιδιά.

«Η δύναμή σου θα σε εμπνεύσει για θαυμαστά πράγματα»: Η επιστολή του Νικ Κέιβ σε 10χρονο φαν του

«Είμαι 10 χρονών και ακούω τη μουσική σου όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου»: Έτσι ξεκινάει το γράμμα που έστειλε στον Νικ Κέιβ ένας μικρός θαυμαστής του, ο Πτολεμαίος, συνεχίζοντας ως εξής: «Σε είδα στο Χόμπαρτ τον Ιανουάριο του 2017 και θα σε ξαναδώ τον Ιανουάριο του 2019. Κανένας από τους φίλους μου δεν ακούει τίποτα κουλ, ενδιαφέρον ή όμορφο. Πώς θα με επηρεάσει το γεγονός ότι η μουσική σου μπήκε τόσο νωρίς στη ζωή μου; Έχεις να μου δώσεις κάποια συμβουλή; Σε ευχαριστώ».

Ο Νικ Κέιβ απάντησε στο μικρό αγόρι με μια επιστολή που δημοσίευσε στη διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός, The Red Hand Files. Το γράμμα του είναι ό,τι πιο συγκινητικό έχουμε διαβάσει τελευταία.

«Αγαπητέ Πτολεμαίε,

»Νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει στην ερώτησή σου στην εκδήλωση In Conversations στο Χόμπαρτ – αν είσαι το μικρό, ξανθό παιδί που καθόταν στη δεξιά πλευρά της αίθουσας. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς απάντησα, αλλά μετά το σόου σκέφτηκα καλύτερα την ερώτηση και θυμάμαι ότι ευχήθηκα να είχα δώσει μια καλύτερη απάντηση.

»Ίσως θα έπρεπε να είχα πει αυτό. Το να ακούς τη μουσική των Bad Seeds στην ηλικία σου είναι σαν να έχεις μια μυστική γνώση. Όταν ήμουν περίπου στην ηλικία σου είχα κι εγώ μια μυστική γνώση. Ο μεγαλύτερος αδερφός μου, Τιμ, συνήθιζε να ακούει παράξενη και άγνωστη μουσική και μετέφερε αυτή τη γνώση σε εμένα. Τότε ζούσα σε μια επαρχιακή πόλη στη Βικτόρια και είχα την εντύπωση ότι κανένας συνομήλικός μου δεν άκουγε τη μουσική που μου έβαζε να ακούσω ο αδερφός μου. Από όσο μπορούσα να καταλάβω, όλοι άκουγαν ανοησίες.

»Ήταν λες και κουβαλούσα μέσα μου ένα μυστικό, μια εξαιρετική γνώση για τον κόσμο που δεν είχαν οι φίλοι μου.

»Ήταν μια μυστική δύναμη. Κουβαλούσα μαζί μου αυτή τη μυστική δύναμη σε όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μου μέχρι που πήγα σε ένα σχολείο στη Μελβούρνη, όπου συνάντησα ακόμα τρεις ή τέσσερις ανθρώπους με την ίδια μυστική γνώση – τη μυστική δύναμη. Εκείνοι οι άνθρωποι έγιναν οι καλύτεροί μου φίλοι και τελικά δημιουργήσαμε μια μπάντα και προσπαθήσαμε, με τον τρόπο μας, να πάρουμε αυτή τη γνώση και να τη μεταφέρουμε στον κόσμο.

»Η μυστική γνώση που έχεις είναι μια δύναμη που κατοικεί μόνο σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Μια δύναμη που θα σε εμπνεύσει να κάνεις θαυμαστά πράγματα – για παράδειγμα να γράψεις ιστορίες, να ζωγραφίσεις εικόνες ή να κατασκευάσεις πυραύλους που θα ταξιδέψουν στον Άρη. Θα σου δώσει το κουράγιο να ξεπεράσεις οποιοδήποτε εμπόδιο βάλει ο κόσμος μπροστά σου. Είναι μια άγρια δύναμη που μπορεί να έχει αμέτρητη αξία για τον κόσμο. Το όνομά σου, Πτολεμαίος, είναι όνομα πολεμιστή. Ένα αγόρι γεμάτο έμπνευση με όνομα πολεμιστή! Ο κόσμος σε περιμένει. Βαλ’ του φωτιά, μικρέ.

»Με αγάπη, Νικ».

Ας θυμηθούμε ξανά το αγαπημένο "Into my arms".

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".