ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η δημοσιογράφος που έκανε τη μετάδοση της Κορακάκη είναι παλιά γνώριμη του WomanTOC

Πίσω από το μικρόφωνο της ΕΡΤ όλη αυτή την ώρα βρισκόταν -και ζητούσε τη θετική μας ενέργεια- η Έλενα Μπουζαλά.

Η δημοσιογράφος που έκανε τη μετάδοση της Κορακάκη είναι παλιά γνώριμη του WomanTOC

Η νίκη και το χρυσό μετάλλιο στη σκοποβολή των 25 μέτρων της Άννας Κορακάκη, καθήλωσαν την Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης. Η νεαρή αθλήτρια στέφθηκε νικήτρια μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα με τη Γερμανίδα αντίπαλό της, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως θρίλερ. Όλη αυτή την ώρα στο μικρόφωνο της ΕΡΤ, βρισκόταν μια παλιά γνώριμη του WomanTOC. Η Έλενα Μπουζαλά ήταν ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ της νεαρής πρωταθλήτριας και όλων των Ελλήνων.

Ποια είναι η Έλενα Μπουζαλά

Η Έλενα Μπουζαλά είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στα αθλητικά αλλά σιχαίνεται να την λένε αθλητικογράφο, διότι δεν ακούγεται και πολύ ωραία. Αρχικά σπούδασε Γυμναστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη με ειδικότητα τένις και μετά δούλεψε σε γυμναστήρια στην Αθήνα κάνοντας από αερόμπικ μέχρι spinning. Ταυτόχρονα σπούδασε αθλητικό ρεπορτάζ στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλευε ως δημοσιογράφος κάνοντας πρακτική, εννοείται χωρίς λεφτά. Ευτυχώς κάποια στιγμή άρχισε να πληρώνεται, καθώς ο μπαμπάς της τής είχε πει: «τι θα πει δουλεύεις χωρίς λεφτά;», οπότε και μπορούσε να πληρώσει το νοίκι της.

Έχει δουλέψει σε εφημερίδες και περιοδικά (όταν υπήρχαν), ύστερα στην τηλεόραση και την ΕΡΤ, αλλά και σε site. Έχει πάει σε δύο Ολυμπιάδες, Πεκίνο και Λονδίνο, και έχει φορέσει ξένα μετάλλια σε συνεντεύξεις αθλητών. Δεν έχει διακριθεί σε κάποιο άθλημα, αν και έχει παίξει λίγο βόλεϊ, έχει κόκκινη ζώνη στο Tae Kwon Do, είναι σκοπεύτρια της ομάδας του Παναθηναϊκού και παίζει όσο τένις θυμάται από τα φοιτητικά της χρόνια.

Η Έλενα είναι ίσως ο μοναδικός λόγος για να βλέπουμε όλες εμείς (που λίγο μας νοιάζει η στρογγυλή θεά) αθλητικά νέα. Τόσο οι στυλιστικές της επιλογές, όσο και οι γνώσεις της όσον αφορά το ευρύ φάσμα του αθλητισμού, μας έχουν κάνει φανατικές. Το Woman TOC, την συνάντησε και να τι μας είπε.

Πότε και γιατί ασχολήθηκες με την αθλητική δημοσιογραφία;

Αμέσως μετά την Γυμναστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη, πήγα στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στην Αθήνα. Ήθελα να κάνω κάτι σχετικό και κάτι παραπάνω με την γυμναστική. Τότε το αθλητικό ρεπορτάζ μου φάνηκε καλή ιδέα. Θα ήμουν κοντά στα σπορ. Ο αθλητισμός είναι κάτι που αγαπώ πολύ. Το γήπεδο. Οι άνθρωποι. Δεν έχουν πάψει να με εντυπωσιάζουν.

Τι ομάδα είσαι;

Αυτή την εποχή είμαι Αστέρας Τρίπολης, επειδή είμαι από εκεί. Είμαι πολλές ομάδες, αλλά γενικά είμαι όπου πάει ο Μουρίνιο, ο Πάουλο Σόουζα και ο Ζιζού.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου όταν είσαι στον αέρα;

Μην με παρεξηγήσεις για ψώνιο, μου αρέσει να είμαι στον αέρα. Δεν φοβάμαι. Δεν νομίζω ότι μπορεί να μου συμβεί κάτι άσχημο. Και σαρδάμ να κάνω, θα γελάσω. Και κάτι να μην ξέρω, δεν νιώθω άσχημα. Είμαι ψύχραιμη. Μια φορά βέβαια, μου έπεσε η ψεύτικη βλεφαρίδα. Δεν θα ξαναβάλω ποτέ.

Πώς κατάφερες να ξεφύγεις από τον συντηρητικό στυλ των υπόλοιπων συναδέλφων σου;

Συνήθως φοράω στην τηλεόραση ό,τι και στην καθημερινή μου ζωή. Ντύνομαι κυρίως από όσα έχω στην ντουλάπα μου. Η πολύ καλή μου φίλη, η σχεδιάστρια Λένα Κατσανίδου με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και πολύ συχνά μου δίνει ρούχα της να φοράω στις εκπομπές. Η μαμά μου, παρά το γεγονός, ότι μεγάλωσε στην επαρχία ήταν πάντα κομψή. Μου άρεσε να την βλέπω καλοντυμένη και ο τρόπος που τσέκαρε αν ο ώμος στεκόταν σωστά με εντυπωσίαζε. Το ντύσιμο μου φτιάχνει τη διάθεση. Στην τηλεόραση θεωρώ πάντως ότι πρέπει να είμαστε πολύ απλοί, με λίγα χρώματα και σχέδια. Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω τον τρόπο που ντύνομαι. Τώρα τελευταία μου αρέσει να λέω ότι αθλητικά και μόδα πάνε μαζί, διότι πολλοί πιστεύουν ότι είναι αδύνατο.

Ποιο είναι το σχόλιο που ακούς πιο συχνά για τις ενδυματολογικές σου επιλογές;

«Τι έχεις ντυθεί;» και «έβαλες κάτι απλό και βγήκες, ε;». Ενώ σε πολλούς αρέσει το στιλ μου, το θεωρούν υπερβολικό.

Θα ήθελες να αλλάξεις τις εμφανίσεις της αγαπημένης σου ποδοσφαιρικής ομάδας;

Όχι. Θα ήθελα πάντως να βγαίνουν σε περισσότερα γυναικεία νούμερα και γενικά οι ομάδες να είχαν πιο πολλά πράγματα για τις γυναίκες φιλάθλους.

Τι φοράς όταν παρακολουθείς έναν αγώνα ποδοσφαίρου;

Αν είμαι στο σπίτι φοράω φόρμες. Αν πάω στο γήπεδο, μπορεί να βάλω τη φανέλα της ομάδας σαν φόρεμα, με ζώνη και αξεσουάρ.

-Η Έλενα Μπουζαλά παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στις 10, την εκπομπή ΕΡΤ sports

και κάθε μέρα λέει τα αθλητικά (στα όρθια!!!) στην εκπομπή ONERT στις 4-6

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".