ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Celine ήταν για τον René η μούσα και το δημιούργημά του

Μουσικός παραγωγός, ατζέντης, μέντορας και σύζυγος της. Παρά την μεγάλη διαφορά ηλικίας, το ζευγάρι αγαπήθηκε πολύ, αλληλοεπηρεάστηκε και μοιράστηκε τα πάντα.

Η Celine ήταν για τον René η μούσα και το δημιούργημά του

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της, το 2015, η Celine Dion έδωσε στο Λας Βέγκας μία συγκινητική συναυλία/προαναγγελία ενός θανάτου. Του θανάτου του 73χρονου συζύγου της, René Angélil, ο οποίος έδινε μια γενναία μάχη με τον καρκίνο που τον είχε χτυπήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά. Η Celine αφιέρωσε στον πολυαγαπημένο της σύζυγο, το τραγούδι «The First Time I Ever Saw Your Face», και κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της, σαν φόντο στη σκηνή, σε μία γιγαντοοθόνη, έπαιζαν οικογενειακά βίντεο με τον René. Το κοινό ανατρίχιασε. Πριν ξεκινήσει το τραγούδι, η 47χρονη τραγουδίστρια είπε: «Ελπίζω να καταλάβατε ότι το αποψινό σόου είναι πολύ προσωπικό». Σε συνέντευξη που είχε δώσει, λίγο πριν, η τραγουδίστρια έκανε μία τρομερή και πολύ ανθρώπινη αποκάλυψη. «Ο René μου είπε “Θέλω να πεθάνω στα χέρια σου” και εγώ του απάντησα: “Εντάξει, θα είμαι εκεί, θα φύγεις στα χέρια μου"».

Ο René μου είπε “Θέλω να πεθάνω στα χέρια σου” και εγώ του απάντησα: “Εντάξει, θα είμαι εκεί, θα φύγεις στα χέρια μου"

Και μάλλον έτσι έγινε. Ο René Angelil, μουσικός παραγωγός, ατζέντης, μέντορας και σύζυγος της τραγουδίστριας Celine Dion πέθανε στις 14 Ιανουαρίου, όπως κοινοποίησε η ίδια η τραγουδίστρια στο λογαριασμό της στο Τwitter. «O René Angelil, πέθανε σήμερα στο σπίτι του, στο Λας Βέγκας, μετά από μία μακρά και θαρραλέα μάχη ενάντια στον καρκίνο. Η οικογένεια ζητά να σεβαστούν την ιδιωτικότητά της. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα» ήταν η επίσημη ανακοίνωση.

Φέτος, η Celine και ο René συμπλήρωσαν 21 χρόνια γάμου. Μαζί έχουν αποκτήσει τρεις γιους, τον 14χρονο Rene-Charles και τα 4 ετών δίδυμα Eddy και Nelson. Όταν γνωρίστηκαν η Celine ήταν 12 ετών. Η σχέση μετατράπηκε σε ρομαντικό τετ-α-τετ μερικά χρόνια αργότερα, όταν η Celine γίνεται 19 και ο René 45. Ο θρυλικός μουσικός παραγωγός ουσιαστικά «δημιούργησε» την ντίβα της μουσικής βιομηχανίας Celine Dion.

Ο Angelil, γιος Σύρων και Λιβανών μεταναστών, υπήρξε και ο ίδιος pop star στα νιάτα του, στη μπάντα «Les Baronets». Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ο Agnelil ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα ως κυνηγός ταλέντων και ατζέντης καλλιτεχνών.

Η Celine ήταν για τον René η μούσα και το δημιούργημά του
To ζευγάρι φεύγει από την εκπομπή του David Letterman το 2002. Φωτο: Splash News

Κοιτάζοντας προς τα πίσω, είναι αδύνατο να μη δει κανείς πόσο βαθιά και ουσιαστικά νοιάζονταν ο ένας για τον άλλο.

1991: Η Celine και ο René «μπλέκονται».

1992: Ο René έχει μια καρδιακή προσβολή. Την ίδια χρονιά, η Celine αρχίζει να μεταμορφώνεται σε σταρ, μετά την ηχογράφηση του soundtrack για την ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», ένα ντουέτο με τον Peabo Bryson.

17 Δεκεμβρίου 1994: Ο René και η Celine παντρεύονται στην εκκλησία Notre-Dame Basilica στο Μόντρεαλ. Πρόκειται για τον τρίτο γάμο του René , και τελικά θα είναι η τελευταία του.

1995: Η Celine μιλάει ανοιχτά για τον γάμο της: «Πήγα στο γραφείο του και τραγούδησα μπροστά του. Ήμουν μόλις 12 ετών. Από τότε δεν έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε μαζί. Δεν αποτελεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι παντρευτήκαμε. Έχουμε τα ίδια όνειρα, έχουμε τους ίδιους στόχους. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον».

Από έξοδο του ζευγαριού το 1999. Φωτο: Splash News

1998-1999: Η καταπολέμηση με χημειοθεραπείες του καρκίνου του René αρχίζει. Μετά την ανακάλυψη ενός όγκου στο λαιμό του, René, διεγνώσθη με καρκίνο του λάρυγγα. Η Celine δηλώνει: «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καταλαβαίνεις πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η μοίρα, όμως νιώθω πολύ δυνατή. Ο άντρας μου με χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ».

Φωτο: ΕΡΑ

Ιανουάριος 2000: Ανανέωση όρκων στο Λας Βέγκας. Ο René είναι απαλλαγμένος από τον καρκίνο και το θέμα της εορταστικής βραδιάς είναι «Χίλιες και μία Νύχτες».

25 Ιανουαρίου του 2001: Ο πρώτος τους γιος, Rene-Charles Angelil, γεννιέται.

Φωτογραφία από το 2003 που ανέβασε η Celine Dion στο λογαριασμό της στο Instagram.

2009: Ο René υποβάλλεται σε ιατρική αγωγή για την καρδιά του.


23 Οκτωβρίου 2010: Τα δίδυμα, Eddy και Nelson, γεννιούνται.

Όλη η οικογένεια μαζί. Φωτο: Splash News

Δεκέμβριος 2013: Ο καρκίνος ξαναχτυπά την πόρτα του René. Ένας δεύτερος όγκος αφαιρείται από τον λαιμό του, προτρέποντας την Celine να αναβάλει επ' αόριστον τις εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας.

Ιούνιος 2014: Ο René «παραιτείται» από μάνατζερ της Celine. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει λόγο στις επιχειρηματικές αποφάσεις της.

Μάιος 2015: Η Celine διακόπτει τις μόνιμες εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας. «Δεν είναι δύσκολο για μένα να βρίσκομαι με την οικογένεια μου και τα παιδιά μου. Θέλω να βρίσκομαι δίπλα στον René. Είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής».

Αύγουστος 2015: Ο René πείθει την Celine να επιστρέψει στο Λας Βέγκας. «Δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον» δηλώνει η Celine.

Σεπτέμβριος 2015: O καρκίνος του λάρυγγα του René βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Η Celine μοιάζει συμβιβασμένη με το ενδεχόμενο του τέλους: «Ήταν εκεί για όλη μου τη ζωή και ήμουν εκεί για όλη του τη ζωή» λέει.

17 Δεκεμβρίου 2015: Η Celine και ο René γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους για τελευταία φορά.

14 Ιανουαρίου 2016: Ο θάνατος του René.

Φωτο: Splash News

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".