ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H μυστηριώδης εξαφάνιση του εραστή της, η κατάθλιψη της κόρης της. Τι απέγινε η Ολίβια Νιούτον Τζον;

Η διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια είδε την φήμη της να απογειώνεται στα 30 της με το μιούζικαλ Grease, αλλά έζησε μία καθόλου ρόδινη ζωή.

H μυστηριώδης εξαφάνιση του εραστή της, η κατάθλιψη της κόρης της. Τι απέγινε η Ολίβια Νιούτον Τζον;

Μάλλον όλοι έχουμε σκεφτεί τουλάχιστον κάποιες φορές στη ζωή μας ότι έχουμε υπάρξει πραγματικά άτυχοι. Αν όμως διαβάσει κανείς την ιστορία της Ολίβια Νιούτον Τζον, της γυναίκας που είδε την καριέρα της να απογειώνεται μέσα σε μία νύχτα όταν δέχθηκε τον ρόλο της Σάντι στο μιούζικαλ «Grease», θα καταλάβει πως οι δυσκολίες της ζωής και η έννοια της κακοτυχίας έχουν στα αλήθεια μια αρκετά διαφορετική διάσταση από αυτήν που βιώνουν οι περισσότεροι από εμάς στην καθημερινότητα μας.

Γεννημένη σε ένα πλούσιο σπίτι, με γονείς πολυάσχολους, καλλιεργημένους και πολύ πετυχημένους, η μικρή Ολίβια μπήκε από νωρίς στον κόσμο της μουσικής αφού σε ηλικία 15 μηνών ήταν σε θέση να αναγνωρίσει νότες και να τις μιμηθεί με την φωνή της. Μέχρι τα δύο της μπορούσε να τραγουδήσει άψογα οποιοδήποτε τραγούδι άκουγαν τα παιδικά αυτιά της. Το βασικό εμπόδιο στον δρόμο της ήταν η χαμηλή της αυτοπεποίθηση. Η Τζον ντρεπόταν υπερβολικά και έτρεμε μόνο και μόνο στην ιδέα ότι θα μπορούσε να ανέβει στη σκηνή.

Τελικα αυτό άλλαξε όταν στα 14 της χρόνια η οικογένεια της μετακόμισε στην Αυστραλία. Εκεί η Ολίβια έφτιαξε ένα γυναικείο συγκρότημα, τις Sol 4, και άρχισε να νιώθει για πρώτη φορά αυτοπεποίθηση για την φωνή και το ταλέντο της. Σιγά-σιγά το γκρουπ βρήκε τον δρόμο για διάφορες μικρές, τοπικές συναυλίες και εμφανίσεις σε ραδιοφωνικές εκπομπές και η καριέρα της Τζον είχε μόλις ξεκινήσει. Τα πράγματα από την αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολα με την ίδια να θυμάται ακόμα με αηδία την ημέρα που εκείνη και η φίλη της Pat Carroll είχαν κλείσει να εμφανιστούν στο Paul Raymond΄s Revuebar και δεν συνειδητοποίησαν ότι στην πραγματικότητα βρισκόντουσαν σε στριπ κλαμπ παρά μόνο όταν ανέβηκαν στη σκηνή.

Μέσα από διάφορες αντιξιότητες η μουσική καριέρα της Τζον κατάφερε τελικά να απογειωθεί. Όταν ήταν ήδη 30 ετών δέχθηκε πρόταση για να συμμετάσχει στο μιούζικαλ Grease, βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ που έκανε τεράστια επιτυχία στο Μπροντγουέι. Παρόλο που η ίδια ήταν πολύ απρόθυμη να πει το «ναι» ο καλός της φίλος Τζον Τραβόλτα ήταν εκείνος που τελικά την έπεισε να συμμετέχει στην ταινία, στην οποία ουσιαστικά οφείλει ένα πολύ μεγάλο μέρος της δόξας και της επιτυχία της.

H μυστηριώδης εξαφάνιση του εραστή της, η κατάθλιψη της κόρης της. Τι απέγινε η Ολίβια Νιούτον Τζον;
Η μικρή Ολίβια μπήκε από νωρίς στον κόσμο της μουσικής αφού σε ηλικία 15 μηνών ήταν σε θέση να αναγνωρίσει νότες και να τις μιμηθεί με την φωνή της. Μέχρι τα δύο της μπορούσε να τραγουδήσει άψογα οποιοδήποτε τραγούδι άκουγαν τα παιδικά αυτιά της.

Τα πράγματα στην ζωή της διάσημης τραγουδίστριας ωστόσο δεν ήταν ποτέ πραγματικά ρόδινα. Αποκορύφωμα η σχέση της με τον κάμεραμαν Patrick McDermott η οποία κράτησε 9 χρόνια και τελείωσε πολύ άδοξα όταν ο McDermott εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ βρισκόταν στα ανοικτά της ακτής της Καλιφόρνια με τη βάρκα του. Η Τζον, μαζί την οικογένεια του McDermott, τον έψαξαν απεγνωσμένα για πάρα πολύ καιρό, αλλά κανένα ίχνος του δεν βρέθηκε ποτέ. Η ίδια δήλωνε σίγουρη πως ο σύντροφος της ήταν νεκρός γιατί, όπως είχε πει, δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να έχει εγκαταλείψει τον γιο του. Κι όμως μερικά χρόνια αργότερα ο διεθνής Τύπος αποκάλυψε πως ο McDermott είναι ολοζώντανος και διέφυγε στο Μεξικό προκειμένου να μην πάει φυλακή για τα τεράστια χρέη του.

Όταν ήταν ήδη 30 ετών δέχθηκε πρόταση για να συμμετάσχει στο μιούζικαλ Grease, βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ που έκανε τεράστια επιτυχία στο Μπροντγουέι. Παρόλο που η ίδια ήταν πολύ απρόθυμη να πει το «ναι» ο καλός της φίλος Τζον Τραβόλτα ήταν εκείνος που τελικά την έπεισε να συμμετέχει στην ταινία.

Το 2008 η Τζον ερωτεύτηκε ξανά, αυτή την φορά τον καλό της φίλο και John Easterling, ο οποίος είναι επιχειρηματίας και περιβαλλοντολογικός ακτιβιστής. Το ζευγάρι μοιράζεται την τεράστια αγάπη του για το περιβάλλον και είναι δηλώνει πολύ ευτυχισμένο. Παράλληλα με την δική της χαρούμενη προσωπική ζωή όμως, η Ολίβια βίωνε πραγματικά μεγάλες δυσκολίες βλέποντας την κόρη της να είναι εθισμένη στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Η Chloe είχε παραδεχθεί σε συνέντευξη της πως υπήρξε μία περίοδος κατά την οποία ξόδευε 100 δολάρια την ημέρα σε ναρκωτικά και ότι ήταν συνέχεια μεθυσμένη. Η ίδια δεν κατηγόρησε ποτέ την μητέρα της για τα όποια προβλήματα της, λέγοντας ότι ήταν πάντα ιδιαίτερα υποστηρικτική μαζί της, αλλά συμπλήρωσε ότι είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι παιδί ενός τόσο αναγνωρίσιμου ανθρώπου.

Η Τζον, μαζί την οικογένεια του McDermott, τον έψαξαν απεγνωσμένα για πάρα πολύ καιρό, αλλά κανένα ίχνος του δεν βρέθηκε ποτέ. Η ίδια δήλωνε σίγουρη πως ο σύντροφος της ήταν νεκρός γιατί, όπως είχε πει, δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να έχει εγκαταλείψει τον γιο του.

Η ζωή δεν χαμογέλασε στην Τζον ούτε όταν έχασε την αγαπημένη της αδελφή από καρκίνο στον εγκέφαλο έναν μόλις μήνα μετά την αρχική διάγνωση, ούτε όταν ο αδελφός της πέθανε λίγο καιρό αργότερα. Η ίδια η τραγουδίστρια νόσησε από μεταστατικό καρκίνο μερικά χρόνια μετά με τους γιατρούς να φοβούνται πως δεν θα καταφέρει να ξανά περπατήσει αφού η ασθένεια έκανε μετάσταση στην σπονδυλική της στήλη.

Η Ολίβια πάντως δεν έπαψε στιγμή να αγωνίζεται. Ίδρυσε το δικό της αντικαρκινικό νοσοκομείο και σήμερα δηλώνει στις συνεντεύξεις της «είμαι μία χαρά», σκορπίζοντας το παλιό, γνωστό, φωτεινό, τρυφερό χαμόγελο της Σάντι του Grease που τόσο πολύ αγαπήσαμε.

Δες στο βίντεο την ιστορία ζωής της Ολίβια Νιούτον Τζον.

Μία πρόσφατη εξομολόγηση της Ολίβια Νιούτον Τζον για τον καρκίνο.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".