ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Κρίσι Τέιγκεν λέει:"Η μητρότητα δεν είναι η τέλεια εικόνα του Instagram". Όμως το εννοεί;

Το μοντέλο εξηγεί γιατί το Instagram είναι πρόβλημα για τη μητρότητα. Από την άλλη και η ίδια δεν απέχει και πολύ από την τέλεια Ινσταγκραμική εικόνα που καταδικάζει

H Κρίσι Τέιγκεν λέει:"Η μητρότητα δεν είναι η τέλεια εικόνα του Instagram". Όμως το εννοεί;

Η Κρίσι Τέιγκεν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την δημοτικότητα της στα social media για να αναδείξει την πραγματική εικόνα της μητρότητας μακριά από τα καλοστημένα φίλτρα, που αλλοιώνουν με την «τελειότητά» τους, την εμπειρία της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Το διάσημο μοντέλο βρέθηκε καλεσμένη σε εκδήλωση της Frida Mom και παίρνοντας τον λόγο εξήγησε ότι οι γυναίκες είναι απροετοίμαστες για την εμπειρία της μητρότητας, εξαιτίας της ιδανικής εικόνας που προβάλλει συνεχώς το Instagram.

Oι γυναίκες είναι απροετοίμαστες για την εμπειρία της μητρότητας.

«Ο τρόπος να φτιάξεις μητέρες με αυτοπεποίθηση είναι μέσω συνεννόησης και δημιουργώντας έναν δεσμό. Είναι ωραίο να είσαι αληθινός, ειδικά όταν βλέπεις πόσο φιλτραρισμένα είναι όλα συνεχώς— είτε πρόκειται για πραγματικά φίλτρα είτε για το φιλτράρισμα λέξεων στο Instagram που σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ο μόνος που βιώνει κάτι τόσο οδυνηρό» ανέφερε χαρακτηριστικά η Τέιγκεν.

Η Αμερικανίδα παρουσιάστρια, μετά την δυσάρεστη εμπειρία που αντιμετώπισε στην τρίτη εγκυμοσύνη, με αποτέλεσμα να χάσεις το μωρό της στην διάρκεια αυτής, αποφάσισε να μιλάει ανοιχτά στους διαδικτυακούς της φίλους για τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μελλοντική μητέρα. Αναπολώντας τις δημοσιεύσεις που είχε πραγματοποιήσει μέσα από το νοσοκομείο, παραδέχτηκε ότι δεν μετάνιωσε ποτέ που μοιράστηκε την δικής της θλιβερή πραγματικότητα εκείνων των δύσκολων ημερών.

Αυτές οι φωτογραφίες έχουν μεγαλύτερη απήχηση από οτιδήποτε άλλο έχω δημοσιεύσει και είναι θεραπευτικό για μένα να επικοινωνώ με άλλους ανθρώπους.

«θα το έκανε ξανά του αριθμού των ανθρώπων που έρχονται κοντά μου, ακόμα και σε ένα λούνα παρκ, για να μου πουν τις εμπειρίες τους. Αυτές οι φωτογραφίες έχουν μεγαλύτερη απήχηση από οτιδήποτε άλλο έχω δημοσιεύσει και είναι θεραπευτικό για μένα να επικοινωνώ με άλλους ανθρώπους σχετικά με τις κοινές μας εμπειρίες» τόνισε στο τέλος.

Βέβαια επειδή πάντα υπάρχει και ο αντίλογος, Καλή και Άγια η προσέγγιση του μοντέλου και Ινσταγκραμικής μαγείρισσας, αλλά και η δική της εικόνα δεν απέχει πολύ από αυτό που η ίδια καταδικάζει.

Η Κρίσι είναι κι εκείνη μια από τις fashionable μαμάδες του Instagram, που κρατούν αγκαλιά τα νεογέννητα μωρά τους με φόντο τα πεντακάθαρα σπίτια τους και με αποτυπωμένη την απόλυτη γαλήνη στο βλέμμα τους. Οι πλούσιες μπούκλες τους κυματίζουν πάνω στα γυαλιστερά μωρουδίστικα μπρατσάκια και πάντα τις λούζει μια απίστευτη μητρική λάμψη, όπως αυτή που λούζει την Παναγιά, όταν κρατάει το θείο βρέφος. Η ιερή και θαυμαστή απάτη της μητρότητας…Τα σπίτια τους το ίδιο τέλεια με τα μακριά τους μαλλιά βλέπουν στον ωκεανό και εκεί τρέχουν τα ξανθά ανέμελα τρίχρονα παιδάκια τους. Παιδάκια όμορφα και αψεγάδιαστα, όσο και τα ρούχα τους με την τέλεια ραφή, που όλες θέλαμε πάντα να φορούν τα δικά μας παιδιά.

Και βέβαια αυτές οι μαμάδες βρίσκονται παντού…σε όλα τα social media. Είναι οι αψεγάδιαστες διασημότητες που έχουν κάνει crop τις νταντάδες εκτός του πλαισίου της φωτογραφίας, οι fitness moms που κάνουν navassana με το μωρό πάνω στην κοιλιά τους, οι μαμάδες μαγείρισσες που φτιάχνουν το τέλειο κέικ και τα παιδιά τους ποζάρουν επιμελώς ατημέλητα μπροστά σε ένα τεράστιο μίξερ, οι μαμάδες fashion designers που σχεδιάζουν αποκλειστικά, μίνι hipster σειρές, ή ρούχα για όλη την fashionable οικογένεια. Κρίσι, μήπως είσαι μια από αυτές;

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Aκολουθήστε το WomanToc στο Ιnstagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".