ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Grace & Frankie: Τζέιν Φόντα & Λίλυ Τόμλιν μιλούν για δονητές και για το πώς η 3η ηλικία είναι cool

Η Τζέιν Φόντα μιλά με τη Λίλι Τόμλιν για τους αμέτρητους δονητές που της έκαναν δώρο και πώς τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν τις γιαγιάδες τους έτσι!

Grace & Frankie: Τζέιν Φόντα & Λίλυ Τόμλιν μιλούν για δονητές και για το πώς η 3η ηλικία είναι cool

«Αλήθεια, μπορεί η γιαγιά να το κάνει αυτό;» ήταν η αντίδραση πολλών παιδιών που είδαν την κωμωδία Grace and Frankie, τη μακροβιότερη μάλιστα του Netflix. Το εντυπωσιακό είναι πως κανείς, ούτε οι πρωταγωνιστές, μα ούτε και οι παραγωγοί, περίμεναν ένα τόσο ευρύ κοινό, κάθε ηλικίας να αγκαλιάσει ένα σίριαλ που μιλά για τη σεξουαλικότητα στην τρίτη ηλικία αλλά και το δικαίωμα σε μια γεμάτη, χαρούμενη ζωή.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την υπόθεση η Γκρέις και η Φράνκι είναι δύο πολύ διαφορετικές προσωπικότητες, σύζυγοι δύο συνεταίρων που έχουν μαζί ένα δικηγορικό γραφείο. Όταν μαθαίνουν λοιπόν στα 70 τους πως οι σύζυγοί τους τις αφήνουν γιατί είναι γκέι και έχουν σχέση μεταξύ τους 40 χρόνια τώρα, ο κόσμος τους διαλύεται. Μα αυτός που θα χτίσουν μαζί, από την αρχή, θα είναι το πραγματικό αριστούργημα της ζωής τους.

Ιθύνων νους η Μάρτα Κάουφμαν (παραγωγός και σεναριογράφος της σειράς Τα Φιλαράκια) έμαθε κάποτε πως η Τζέιν Φόντα και η Λίλι Τόμλιν ήθελαν να κάνουν τηλεόραση. Η πηγή της εννούσε ξεχωριστά, εκείνη τις ταύτισε όμως στο μυαλό της, νομίζοντας πως η φίλη της τής είπε ότι ήθελαν να κάνουν κάτι μαζί και μπαμ! Πόσο μάλλον όταν η Κάουφμαν ήθελε να κάνει ένα σίριαλ μ’ ένα θέμα ταμπού ως θέμα: τη σεξουαλικότητα στην τρίτη ηλικία.

Όταν λοιπόν οι ηθοποιοί. βρέθηκαν με την παραγωγό για να κουβεντιάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας ξεκίνησαν να μιλάνε για το Viagra και συναφή βοηθήματα, σε μια απλή, άσχετη κουβέντα. Τότε η Φόντα είπε: «ξέρετε υπάρχει και μια ένεση που μπορείς να κάνεις απευθείας στο πέος» για να της απαντήσει η Τόμλιν: «πραγματικά θα πρέπει να βρεις νεότερους εραστές». «Να το, το σόου» σκέφτηκε η Κάουφμαν ακούγοντάς τις δύο σούπερσταρ του Χόλυγουντ να μιλάνε ελεύθερα μεταξύ τους και να αστειεύονται. Το Grace and Frankie είχε μόλις γεννηθεί.

Κάποια στιγμή, στο σίριαλ, η Γκρέις και η Φράνκι αποφασίζουν να στήσουν τη δική τους επιχείρηση: μια επιχείρηση που θα πουλάει ειδικά σχεδιασμένους δονητές για ηλικιωμένες γυναίκες με προβλήματα αρθρίτιδας. Όταν τις κοιτάνε εμβρόντητα τα παιδιά τους εκείνες απαντάνε «ναι, και οι ηλικωμένες γυναίκες αυνανίζονται, απλώς παίρνει λίγη περισσότερη ώρα να τα καταφέρεις».

Στο βίντεο στο οποίο οι δυο ηθοποιοί και οι συνετελεστές μοιράζονται τις σκέψεις τους για το σίριαλ, που με αυτή την 7η σεζόν, ολοκληρώνεται οριστικά, η Φόντα λέει κρατώντας έναν δονητή: «Είμαι μεγάλη φαν των δονητών. Θέε μου, είχα ξεχάσει πόσο μεγάλοι είναι». «Μα κοίτα αυτά τα εξογκώματα» είπε η Τόμλιν, «μα είναι τόσο υπερεκτιμημένοι». «Τα εξογκώματα είναι που μετράνε» της απαντά με νόημα η Φόντα για να σημειώσει πως τη χρονιά που έπαιζε η σεζόν με την επιχείρηση των δονητών, οι φίλοι της τής έστειλαν αμέτρητους δονητές ως χριστουγεννιάτικο δώρο. «Έπρεπε να δείτε το ντουλάπι δίπλα από το κρεβάτι μου» πρόσθεσε.

Στη σειρά βλέπουμε τις δυο φίλες να απελευθερώνονται από τα δεσμά και τις προσδοκίες των ίδιων, της οικογένειάς τους και της κοινωνίας και να γίνονται επιτέλους απλώς… ο εαυτός τους. Απολύτως ελεύθερες, ασυμβίβαστες και αποφασισμένες να γευτούν ακόμα και την τελευταία ρανίδα της ζωής τους. Με το ελεύθερο πνεύμα τους, τις σκανταλιές, τις περιπέτειες, τους έρωτες, τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην απόλαυση και τον έρωτα, η Γκρέις και η Φράνκι έσπασαν τα στεγανά για το τι σημαίνει «ηλικιωμένος». Δεν θα ξεχάσουμε την αγωνία της Γκρέις να φαίνεται όμορφη και σφριγηλή όταν είχε έρθει η στιγμή να κάνει έρωτα με τον νέο της εραστή. Φορούσε ένα υπέροχο νυχτικό και τότε τη βλέπουμε να κουνάει στον καθρέφτη το κάτω μέρος του μπράτσου της, που κυμάτιζε. Αναπόφευκτα. Ή όταν έβγαλε όλο το μέικ απ της στη σπαρακτική σκηνή με έναν άλλο, νέο έρωτα, τον Νικ για να του πει «αυτή είμαι», χωρίς φτιασίδια- μα κυρίως για να το πει στον εαυτό της.

Ανεξαρτήτως ρυτίδων και αρθρίτιδας όλοι το ίδιο είμαστε, όλοι τα ίδια πράγματα έχουμε ανάγκη. Η ζωή δεν σταματά ποτέ. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι είχαν ανάγκη από κάτι τέτοιοι, ακόμα και οι νέοι» λέει η Φόντα προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει τη μεγάλη επιτυχία του σίριαλ, «γιατί όλοι δεν πρέπει να φοβόμαστε το γεγονός πως μεγαλώνουμε».

Grace & Frankie: Τζέιν Φόντα & Λίλυ Τόμλιν μιλούν για δονητές και για το πώς η 3η ηλικία είναι cool

Η Γκρέις, η Φράνκι και οι δονητές τους κέρδισαν τελικά ένα μεγάλο στοίχημα, ένα στοίχημα ζωής. Οι γιαγιάδες δεν θα είναι ποτέ ξανά εκείνο που νομίζαμε.

Kεντρική εικόνα: Splash News- Ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".