ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Γνώριζε πως κάτι κακό θα συνέβαινε. Γι’ αυτό κρατούσε ίσως πολύ λεπτομερή ημερολόγια»

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

«Γνώριζε πως κάτι κακό θα συνέβαινε. Γι’ αυτό κρατούσε ίσως πολύ λεπτομερή ημερολόγια»

Δεν υπάρχει άνθρωπος στις ΗΠΑ που να μην έχει ακούσει κάτι για την υπόθεση O J Simpson. Ακόμη και τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, κάτι θα έχουν μάθει από τους γονείς τους. Όσα δικαστικά, αστυνομικά κλισέ μπορείτε να σκεφτείτε, υπάρχουν σε αυτή την ιστορία που ξεπερνά το Χόλυγουντ. Την εξής λεπτομέρεια θα επισημάνουμε και τίποτε άλλο για το μέγεθος της: Τα βραδινά δελτία ειδήσεων των τριών μεγαλύτερων σταθμών των ΗΠΑ, αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο στην υπόθεση απ’ ό,τι στον πόλεμο της Βοσνίας και τη βομβιστική ενέργεια στην Οκλαχόμα.

Μια υπόθεση έρωτα και η δολοφονία που άλλαξε το δικονομικό σύστημα των Η.Π.Α.

Ο Ο. Τζ. Σίμπσον αφέθηκε ελεύθερος τον Οκτώβριο του 2017 αφού έγινε δεκτό το αίτημά του για αποφυλάκιση με όρους. Η Νικόλ Μπράουν Σίμπσον δεν ξέχασε ποτέ όσα ανατριχιαστικά υπέφερε από τον σύζυγό της.

Αυτό μαρτυρούν τουλάχιστον τα μυστικά ημερολόγια που κρατούσε, όπου με ορνιθοσκαλίσματα περιγράφει τον ξυλοδαρμό της το 1978, όταν τη χτυπούσε και την κλοτσούσε για ώρες μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Τα ημερολόγια αποκαλύπτουν ένα φριχτό μοτίβο κακοποίησης, μέχρι εκείνη τη μέρα του 1994 που ο Σίμπσον σκότωσε την ίδια και τον φίλο της Ρον Γκόλντμαν, αν και δικαστικά αθωώθηκε.

Ακόμα και στον τοίχο την έχει πετάξει, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που κάνει στο ημερολόγιό της

Στις 20 Ιουνίου 1995 απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Simpson, ο οποίος δήλωσε όχι ένοχος και για τις δύο δολοφονίες. Όπως αναμενόταν, ο προεδρεύων δικαστής διέταξε να κρατηθεί χωρίς εγγύηση. Την επόμενη μέρα, σώμα ενόρκων κλήθηκε να καθορίσει αν θα κατηγορηθεί για τους δύο φόνους. Δύο ημέρες αργότερα, στις 23 Ιουνίου, το σώμα ενόρκων απορρίφθηκε λόγω εκτεταμένης κάλυψης των ΜΜΕ. Θεωρήθηκε ότι μπορούσε να επηρεαστεί η ουδετερότητά τους. Η Jill Shively, κάτοικος του Brentwood, κατέθεσε ότι είδε τον Simpson, τη νύχτα των φόνων, να φεύγει από το σημείο οδηγώντας με ταχύτητα. Μάλιστα, το αυτοκίνητό του παραλίγο να συγκρουστεί με ένα Nissan στη διασταύρωση Bundy και San Vicente. Άλλος μάρτυρας, ο Jose Camacho, πωλητής μαχαιριών στο Ross Cutlery, ισχυρίστηκε ότι πούλησε στον Simpson γερμανικό μαχαίρι 15 ιντσών, παρόμοιο με το όργανο του εγκλήματος, τρεις εβδομάδες πριν τις δολοφονίες. Οι δύο μάρτυρες κατηγορίες αποσύρθηκαν από την κατηγορούσα αρχή, αφού πούλησαν τις ιστορίες τους σε κίτρινου τύπου μέσα. Η Shively μίλησε για πέντε χιλιάδες δολάρια στο τηλεοπτικό σόου «Hard Copy» και ο Camacho πούλησε την ιστορία του στο «National Enquirer» για 12.500 δολάρια.

Η Νικόλ περιγράφει στα κρυφά ημερολόγιά της τουλάχιστον 60 υποθέσεις με κακοποίηση, σωματική και ψυχολογική, και κάθε λογής βία από τον Ο.Τζέι. Οι απειλές ξεκίνησαν ήδη από τον θυελλώδη γάμο τους, καθώς η πρώτη περίπτωση ξυλοδαρμού καταγράφεται το 1978.

Η κακοποίηση συνεχίστηκε για τα επόμενα 16 ολόκληρα χρόνια και περιλάμβανε από οργή ζήλιας που έφερε τον Ο.Τζέι να της σπάσει το αμάξι μέχρι και φριχτό ξύλο που την άφηνε με μελανιές στο σώμα και το πρόσωπο. Ακόμα και στον τοίχο την έχει πετάξει, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που κάνει στο ημερολόγιό της, και κάποιες φορές η κακοποίηση ήταν τόσο βαριά που έμοιαζε αγνώριστη.

Τα ημερολόγια θα παρουσιαστούν σε ένα νέο ντοκιμαντέρ, «OJ and Nicole: An American Tragedy», του Investigation Discovery, το οποίο ξεκινά πάνω στην ώρα για τα 25 χρόνια από την αθωωτική απόφαση για τον Ο.Τζέι.

Στο φιλμ ακούγεται και η αδερφή της δολοφονημένης, Τάνια Μπράουν, να λέει: «Μπορεί να ήξερε πως αυτή ήταν η μοίρα της και μπορεί υποσυνείδητα να γνώριζε πως κάτι κακό θα συνέβαινε. Γι’ αυτό κρατούσε ίσως πολύ λεπτομερή ημερολόγια». Τα ημερολόγια βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο της Νικόλ, πλάι σε φωτογραφίες της με μελανιασμένο πρόσωπο και απολογητικά σημειώματα του Σίμπσον.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1986, παρά το πλήθος των περιστατικών βίας που είχαν συμβεί ως τότε. Συχνά τέτοιες εκρήξεις θυμού και βίας του Ο.Τζέι την έφερναν στο νοσοκομείο, όπου έλεγε, σύμφωνα με το ημερολόγιό της, ότι έπεσε από το ποδήλατο. Οι περιγραφές είναι πραγματικά ανατριχιαστικές. Σε ένα επεισόδιο της 10ης Ιανουαρίου 1988, με εκείνη έγκυο στον γιο του Σίμπσον, ο άντρας της την απείλησε με όπλο απειλώντας να τη σκοτώσει αν δεν έκανε έκτρωση.

Ο Simpson είχε χωρίσει με τη Nicole Brown όταν είχε ομολογήσει παράνομη σωματική επαφή. Η μήνυση κατατέθηκε το 1989 και φέρεται να αφορούσε βιαιοπραγία εις βάρος της. Την κλώτσησε και της είπε «θα σε σκοτώσω». Φίλοι του ζευγαριού είπαν ότι προσπαθούσαν να τα ξαναβρούν, αλλά η προσπάθεια τερματίστηκε πριν κάποιες εβδομάδες.

Σε ένα επεισόδιο της 10ης Ιανουαρίου 1988, με εκείνη έγκυο στον γιο του Σίμπσον, ο άντρας της την απείλησε με όπλο απειλώντας να τη σκοτώσει αν δεν έκανε έκτρωση.

Το έγκλημα ανακαλύφθηκε από πεζό που κοίταξε μέσα στον περιφραγμένο χώρο του κήπου. Είδε το πτώμα της Nicole στα σκαλιά και κάλεσε την αστυνομία. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και το πτώμα του Goldman. Άντρας ονόματι Jeff, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει άλλα στοιχεία, δήλωσε ότι ζει στο απέναντι στενό από την πίσω μεριά του σπιτιού και πως είχε δει εκεί αρκετές φορές τον Simpson.

Ο Orenthal James Simpson, γνωστός τότε για τα διαφημιστικά της Hertz, τις αναλύσεις του για το Φουτμπολ στο NBC και τους ρόλους σε ταινίες όπως Οι τρελές σφαίρες, ήταν από τους πιο μεγάλους σταρ του αμερικανικού φούτμπολ.

Η Νικόλ και ο Ρον Γκόλντμαν βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στις 12 Ιουνίου 1994. Ο εισαγγελέας είχε δηλώσει πως ο Ο.Τζέι είχε πάει για να σκοτώσει την πρώην του και ο Γκόλνμαν βρέθηκε απλώς στο λάθος μέρος τη λάθος ώρα. Εκείνη ήταν 35 και εκείνος 25 ετών. Ο Σίμπσον καταδικάστηκε το 2008 σε κάθειρξη 33 ετών για ένοπλη ληστεία στο Λας Βέγκας. Βγήκε το 2017, έχοντας εκτίσει μόλις 9 χρόνια...

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για το στόρι:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".