ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Φοβόμουν ότι με μισούσε»: Ο Ίθαν Χοκ θυμάται την «τρομακτική» συνεργασία με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς

Οι δύο ηθοποιοί είχαν συναντηθεί κινηματογραφικά στην εμβληματική ταινία του 1989 «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών».

«Φοβόμουν ότι με μισούσε»: Ο Ίθαν Χοκ θυμάται την «τρομακτική» συνεργασία με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς

Για το αμερικανικό σινεμά η κατηγορία "teen movie" αποτελεί πάντα ένα από τα πιο εμπορικά κομμάτια της βιομηχανίας του Χόλιγουντ. Μέσα σε αμέτρητες ταινίες που είδαμε στην εφηβεία μας, ταινίες διασκεδαστικές, ταινίες με καλό σενάριο και άλλες με πολύ κακό σενάριο, ταινίες συγκινητικές, ταινίες τρυφερές και ταινίες απλά κακόγουστες ή κακογυρισμένες, τρείς στιγμές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά όλων εκείνων που θυμούνται πάντα με αγάπη μία καλή «σχολική ιστορία». Το «Στον κύριο μας με αγάπη» του 1967, με έναν απόλυτα καθηλωτικό Σίντεϊ Πουατιέ στον ρόλο του καθηγητή Mark Thackeray, το «Επικίνδυνη Γενιά» του 1995 με τη Μισέλ Φάιφερ σε έναν ρόλο αρκετά παρόμοιο με αυτόν του Πουατιέ 28 χρόνια νωρίτερα, και «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» του 1989 - ένα φιλμ που αν δεν ήταν φιλμ θα μπορούσε είναι μυθιστόρημα - με τους Ρόμπιν Γουίλιαμς και Ίθαν Χοκ στους δύο κεντρικούς ρόλους.

Σήμερα, 7 χρόνια μετά την αυτοκτονία του Ρόμπιν Γουίλιαμς, ενός από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Ίθαν Χοκ ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του όταν ήταν ακόμα 19 χρονών, μιλάει για την κινηματογραφική συνύπαρξη τους, αλλά και για το μεγάλο «ελάττωμα» του Γουίλιαμς που δεν ήταν άλλο από το να «λέει ασταμάτητα αστεία την ώρα των γυρισμάτων».

Μία παλαιότερη συνέντευξη του Ίθαν Χοκ στην οποία είχε μιλήσει για το πόσο πολύ τον βοήθησε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς στην αρχή της καριέρας του:

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Χοκ είπε για τη συνεργασία του με τον σημαντικό ηθοποιό που στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» υποδύθηκε τον John Keating, καθηγητή σε γυμνάσιο αρρένων, ο οποίος χρησιμοποιεί διάφορες ανορθόδοξες πλην απόλυτα επιτυχημένες μεθόδους προκειμένου να κάνει τους μαθητές του να συνδεθούν αληθινά με τη λογοτεχνία και την ποίηση: «Είχα μονίμως την αίσθηση ότι ο Ρόμπιν με μισούσε. Είχε μία συνήθεια, να κάνει διαρκώς αστεία στο σετ, κάτι που έβρισκα πάρα πολύ εκνευριστικό. Δεν σταματούσε με τίποτα και δεν γελούσα με τίποτα απ' όσα έλεγε. Πίστευα ότι με μισεί».

Ωστόσο., όπως αποκάλυψε ο Χοκ ο Γουίλιαμς ήταν εκείνος που τελικά τον βοήθησε προκειμένου να γίνει γνωστό όνομα στους κύκλους του Χόλιγουντ. «Μία μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "Εσύ θα τα πας πάρα πολύ καλά". Και με βοήθησε να υπογράψω με τον πρώτο ατζέντη μου».

O Ίθαν Χοκ θυμάται ακόμα μία συγκεκριμένη στιγμή της μεταξύ τους συνεργασίας όταν ο Γουίλιαμς σε μία σκηνή της ταινίας του ζητάει να απαγγείλει ένα ποίημα που θα έβγαζε εκείνη τη στιγμή από το μυαλό του. «Υπάρχει μία σκηνή στην ταινία που με έβαζε να βγάλω αυθόρμητα ένα ποίημα από το κεφάλι μου. Στο τέλος του ποιήματος είχε κάνει πλάκα, είχε πει ότι με βρήκε "φοβιστικό". Δηλαδή, εγώ νόμιζα ότι ήταν πλάκα». Και συμπληρώνει: «Όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοούσε τότε ο Ρόμπιν. Συνειδητοποιώ ότι υπάρχει πράγματι κάτι τρομακτικό στη σοβαροφάνεια των νέων ατόμων, στην ένταση που βγάζουν. Είναι πραγματικά φοβιστικό να προσπαθείς να είσαι το άτομο που πιστεύουν οι άλλοι ότι είσαι. Αυτό ακριβώς υπήρξε ο Ρόμπιν για μένα».

Δείτε μία από τις πιο διάσημες σκηνές της ταινίας «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών»:

Κεντρική φωτογραφία: ΥοuTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".