ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έχουν περάσει ακριβώς 1.255 μέρες από τότε που διαγνώστηκα με κλινική κατάθλιψη»

«Δέκα μέρες μετά, εξαφανίστηκα μαζί με τα σκυλιά μου»: Η άγνωστη μάχη που δίνει ο αδερφός της Κέιτ Μίντλετον, Τζέιμς, ενάντια στην ψυχική ασθένεια.

«Έχουν περάσει ακριβώς 1.255 μέρες από τότε που διαγνώστηκα με κλινική κατάθλιψη»

Ο αδερφός της Κέιτ Μίντλετον, Τζέιμς, μπορεί να έχει δώσει το γοητευτικό «παρών» σε λαμπερές κοινωνικές εκδηλώσεις της Βρετανίας, αλλά στην καθημερινότητά του ακολουθεί έναν πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής από την αδερφή του. Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες έχουν να κάνουν με υγιεινές τροφές για σκύλους, ενώ αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις αναρτήσεις του στα social media, επιλέγει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του στην καρδιά της φύσης.

Η φύση είναι αυτή που τον έχει βοηθήσει να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, με την οποία έχει διαγνωστεί τα τελευταία χρόνια, όπως αποκάλυψε σε νέα ανάρτησή του.

Όπως έγραψε, συγκεκριμένα:

«Έχουν περάσει ακριβώς 1.255 μέρες από τότε που διαγνώστηκα με κλινική κατάθλιψη. Αλλά εκείνη η μέρα ήταν η πρώτη που έμαθα για την ψυχική υγεία και για το πόσο καθοριστική είναι στον τρόπο ζωής μας.

»Δέκα μέρες μετά, εξαφανίστηκα. Έβαλα τα σκυλιά μου στο αυτοκίνητό μου και, χωρίς να πω σε κανέναν πού πήγαινα, οδήγησα μέχρι ένα άγριο και απομονωμένο μέρος. Εκεί, κολύμπησα σε μια παγωμένη λίμνη, έκανα μοναχικούς περιπάτους σε χιονοσκεπή βουνά και έμεινα μόνος σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα, προσπαθώντας να κατευνάσω την αναταραχή στο μυαλό μου. Γιατί το έκανα; Ήθελα να βρίσκομαι στη φύση. Η φύση παίζει κεντρικό ρόλο στην ψυχολογική και συναισθηματική υγεία μας και όπως λέει η οργάνωση Mental Health Foundation, “είναι η σπουδαία, αστείρευτη πηγή μας για ένα ψυχικά υγιές μέλλον”, μια άποψη που συμμερίζομαι απόλυτα. Μια από τις κορυφαίες στρατηγικές της δικής μου ψυχικής υγείας σήμερα είναι να βγάζω βόλτα τα σκυλιά μου και να απορροφάω τα δυνατά οφέλη που προσφέρει η φύση. Μια άλλη στρατηγική είναι τα μελίσσια μου. Όταν βρίσκομαι με τις μέλισσές μου είναι σαν να περνούν στην “αθόρυβηλειτουργία όλες οι ανησυχίες μου.

«Εκείνη τη στιγμή, πάνω στο βουνό, με τα σκυλιά μου, την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ, ούρλιαξα με όλη τη δύναμη που έχουν τα πνευμόνια μου».

»Υ.Γ. : Η φωτογραφία μου στο βουνό τραβήχτηκε ακριβώς δέκα μέρες μετά τη διάγνωσή μου. Τότε δεν μπορούσα να νιώσω χαρά, ενθουσιασμό ή προσμονή, το μόνο που με κινητοποιούσε στη διάρκεια της ημέρας μου ήταν το άγχος… αλλά εκείνη τη στιγμή, πάνω στο βουνό, με τα σκυλιά μου, την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ, ούρλιαξα με όλη τη δύναμη που έχουν τα πνευμόνια μου (όπως κάνουν στις ταινίες), έκλαψα και απορρόφησα ό,τι μπορούσε να μου δώσει η φύση, η οποία με γέμισε δύναμη για να αγωνιστώ ενάντια στην κατάθλιψη. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, κάθε φορά που σκαρφαλώνω σε εκείνο το βουνό του λέω πάντα “ευχαριστώ” για τον άγνωστο ρόλο που έπαιξε στην ανάρρωσή μου».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: EPA/WILL OLIVER

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".