ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έρωτα εσύ»: Μια βραδιά αφιερωμένη στο καλό ποιοτικό τραγούδι με τη Δήμητρα Γαλάνη στο Mega σήμερα

«Τα γαλάζια σου γράμματα», «Βροχή και σήμερα», «Ζω», «Μαρία με τα κίτρινα», «Σε ψάχνω», «Ρήνα Κατερίνα», «Συγνώμη που σ' αγάπησα πολύ».

«Έρωτα εσύ»: Μια βραδιά αφιερωμένη στο καλό ποιοτικό τραγούδι με τη Δήμητρα Γαλάνη στο Mega σήμερα

«Τα γαλάζια σου γράμματα», «Βροχή και σήμερα», «Ζω», «Μαρία με τα κίτρινα», «Σε ψάχνω», «Ρήνα Κατερίνα», «Συγνώμη που σ' αγάπησα πολύ», «Το χειροκρότημα», «Μ' αγαπούσες», «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», «Σ΄αγαπώ μπορεί», «Και τ΄άλλο καλοκαίρι», «Εκδρομή», «Αν», «Δύο μέρες μόνο» είναι ορισμένα μόνο από τα υπέροχα ερωτικά τραγούδια τα οποία ερμήνευσε η Δήμητρα Γαλάνη στην πολύχρονη διαδρομή της στο ελληνικό πεντάγραμμο, που έχουμε ανεξαρτήτου ηλικίας σιγοτραγουδήσει κάποια στιγμή και θα εξακολουθήσουμε να τραγουδάμε έως τα βαθιά γεράματα.

«Έρωτα εσύ»: Μια βραδιά αφιερωμένη στο καλό ποιοτικό τραγούδι με τη Δήμητρα Γαλάνη στο Mega σήμερα

Και πώς να μην συμβαίνει αυτό όταν η καλλιτέχνιδα με την μεστή κι εκφραστική φωνή, τόσο τρυφερή όπου χρειάζεται, βαθιά όπου απαιτείται, με άψογη τεχνική και ισορροπημένο αίσθημα, που μας έχει χαρίσει καθηλωτικές ερμηνείες, ευτύχησε χάρη στην τυχαία γνωριμία της με τον Δήμο Μούτση, να θητεύσει και να συνεργαστεί από τα πρώτα της βήματα όντας μόλις στα 16 της χρόνια, με ογκόλιθους του ποιητικού λόγου και της μουσικής δημιουργίας, όπως ο Γκάτσος και ο Χατζιδάκις.

«Όταν ξεκινάω την πορεία μου και ο πρώτος άνθρωπος που συναντάω είναι ο Νίκος Γκάτσος, τι άλλο μπορώ να πω;» έχει αναρωτηθεί η ίδια η Δήμητρα Γαλάνη.

Ακολούθησαν συνεργασίες με όλους τους μεγάλους Ελληνες συνθέτες (Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Μούτση, Λοΐζο, Ξαρχάκο, Καραΐνδρου, Σπανό, Λεοντή, Μικρούτσικο, Χατζηνάσιο, Χάλαρη, Κραουνάκη) και στιχουργούς (Ελευθερίου, Βίρβο, Τριπολίτη, Παπαδόπουλο, Τριπολίτη, Νικολακοπούλου, Χάλαρη).

Δεν θα μπορούσε παρά να βασιστεί πολύ στην καταξίωση που της έδιναν οι δημιουργοί και το φάσμα αυτών των ανθρώπων που αφήνουν μεγάλα χνάρια στον πολιτισμό να την σημάδεψει. «Με έμαθε να μαθαίνω, τιθάσευσε οποιαδήποτε διάθεσή μου να την ψωνίσω και γενικά μου έχει βγει σε καλό» έχει εξομολογηθεί.

Παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους ερμηνευτές, με τους οποίους συμπορεύτηκαν όπως οι Μητσιάς, Αλεξίου, Νταλάρας, Αρβανιτάκη, Πρωτοψάλτη, αλλά και οι Αλκίνοος Ιωαννίδης και Μιχάλης Χατζηγιάννης, καθώς και με τραγουδοποιούς όπως ο Σιδηρόπουλος, οι Κωνσταντίνος Β, Μανώλης Φάμελλος, Vassilikos, και πολλούς άλλους που εκπροσωπούν τα σύγχρονα ρεύματα του τραγουδιού.

Η ίδια η Δήμητρα Γαλάνη επανειλειμμένα έχει αποδώσει την καλλιτεχνική της μακροβιότητα στη δίψα που είχε για κάθε τι καινούργιο.

H πλούσια δισκογραφία της μοναδικής ερμηνεύτριας, ξεπερνά κατά πολύ τους εκατό δίσκους και είναι χαρακτηριστική της ερμηνευτικής της δεινότητας από το λαϊκό ως το έντεχνο κι από τον βυζαντινό ήχο έως το ελαφρύ τραγούδι .

Αυτή την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην εκπομπή του Mega «Στο Σπίτι με την Δήμητρα Γαλάνη», την τιμητική του έχει το καλό ερωτικό τραγούδι.

Έχοντας στο πλευρό της δύο τραγουδοποιούς-ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, την Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη και τον συνθέτη Ευστάθιο Δράκο, η Δήμητρα Γαλάνη υπό τον τίτλο «Ερωτα εσύ» δημιουργεί έναν ερωτικό «διάλογο» ανάμεσα σε τραγούδια που αποτελούν διεθνή διαχρονικά στάνταρντ (βραζιλιάνικα, ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά και κυρίως ελληνικά) και μιλούν κατευθείαν μιλούν κατευθείαν στην καρδιά, στο σώμα, στο μυαλό, στις αισθήσεις μας: ερωτικά και ποπ –με την ευρύτερη έννοια του όρου. Ειδική συμμετοχή θα έχει η Παυλίνα Βουλγαράκη και ο νεαρός ερμηνευτής Δημήτρης Κόψης. Θα τους απολαύσουμε να συμπράττουν σε τραγούδια όπως τα «Insensatez/ How insensitive», «Εκδρομή», «Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη», «Δικαίωμα» «Σε Θέλω εδώ»,«With or without you».

Προσκεκλημένος της θα είναι ο τραγουδιστής και συνθέτης Μιχάλης Χατζηγιάννης, με τον οποίο η Δήμητρα Γαλάνη έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής. Μαζί θα ερμηνεύσουν το «Ενα Πρωινό» και «Σε ποιον να πω το σ αγαπώ».

Στη σκηνή θα βρίσκονται οι έξι εξαίρετοι μουσικοί, μόνιμοι συνεργάτες της εδώ και καιρό, οΣεραφείμ Γιαννακόπουλος στα τύμπανα, ο Στέλιος Προβής στο μπάσο, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Μηνάς Λιάκος και οΓιάννης Ράλλης στην κιθάρα και ο Ορέστης Μπενέκαςστα πλήκτρα.

Αν αγαπάτε το καλό ερωτικό τραγούδι δεν έχετε παρά να συντονιστείτε την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 11 το βράδυ στο Mega και «Στο Σπίτι με την Δήμητρα Γαλάνη».

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".